Οι selfies πιο θανατηφόρες από τους καρχαρίες

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά απ ότι φαίνεται δεν είναι καθώς η μανία των selfie φωτογραφιών αποδείχθηκε θανάσιμη για 12 συνανθρώπους μας μόνο μέσα στο 2015. Μάλιστα οι selfie φωτογραφίες αναφέρεται ότι σκότωσαν 12 ανθρώπους (ή έστω έγιναν η αφορμή), αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος από τους θανάτους που προκλήθηκαν από επιθέσεις καρχαριών.

Εμείς μπορεί να φοβόμαστε περισσότερο στην ιδέα ενός καρχαρία, αλλά πιο θανατηφόρες αποδείχθηκαν οι selfies με selfie stick ή μη. Μέσα στη χρονιά από καρχαρίες σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι.

Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από πτώσεις οι οποίες συνέβησαν στην προσπάθεια των ατόμων αυτών να τραβήξουν την τέλεια selfie, ενώ η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου είναι η σύγκρουση με κάποιο διερχόμενο όχημα.

Το φαινόμενο των selfies έχει ανησυχήσει τις αρχές σε διάφορες χώρες, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για…μη επικίνδυνες selfie φωτογραφίες. Για παράδειγμα η Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο σημάτων που προειδοποιούν για τους επίδοξους φωτογράφους που να μην τραβούν τον εαυτό τους.

Πρόσφατα ένας 66χρονος Ιάπωνας πέθανε όταν έπεσε στην προσπάθειά του να αυτο-φωτογραφηθεί στο Taj Mahal, σε άλλη περίπτωση πριν από μερικούς μήνες ένας άνδρας πέθανε τραβώντας φωτογραφία με ένα πιστόλι. Το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ ο 21χρονος Μεξικανός το είχε στρέψει στο κεφάλι του.

Όλο και περισσότερα τουριστικά μέρη και οργανισμοί προειδοποιούν τους επισκέπτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιχειρούν να τραβούν selfie φωτογραφίες, ενώ σε πολλά σημεία έχουν απαγορευτεί τα selfie sticks.

Οι selfies πιο θανατηφόρες από τους καρχαρίες, Οι selfies πιο θανατηφόρες από τους καρχαρίες

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat

Αξιοι της μοιρας τους !

nikmour

Με την ίδια λογική το πιο επικίνδυνο μέρος είναι το κρεβάτι. Οι περισσότεροι εκεί πεθαίνουνε.

Κωστας

Βασικα πεθαινουν εξ αιτιας της σελφι, και οχι εξ αιτιας του κρεββατιου, μιλαμε για εντελως διαφορετικα πραγματα!

Darth

και το αστειο….ακριβός απο κάτω βγαζει διαφιμισεις για seldie stick απο το Techblog Eshop χαχαχαχαχα

One

Αυτοι που εχουν σκωτοθει μιλώντας στο κινητο την ωρα που οδηγούν μηχανή ή αυτοκίνητο είναι πολύ περισσότεροι. Και γι΄αυτους ουτε πινακίδες βγαίνουν, ουτε πληρώνουν πρόστιμα ουτε τίποτα. Κατι πρέπει να γινει με αυτους που χρησιμοποιούν τα κινητά τους με λάθος τρόπο εις βάρος ολων των αλλων.

Kwstas

Μαγκια είναι να Τράβας σελφι και να έχεις δίπλα σου τον καρχαρία ; )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.