Mozilla Firefox, Πιο ασφαλής από ποτέ;

Η Mozilla “ελευθέρωσε” το καινούριο update του Firefox (17.0 beta) με τα περισσότερα μέτρα ασφαλείας που έχουν δει οι χρήστες έως τώρα. Η εταιρία έχει τροφοδοτήσει με μια προεγκατεστημένη λίστα με ασφαλείς domain το πρόγραμμα προκειμένου να βοηθήσει την ασφάλεια του χρήστη. Λόγος γίνεται για την καινούρια μέθοδο σύνδεσης ανάμεσα στο πρόγραμμα περιήγησης και διακομιστή, εν ονόματι HSTS (HTTP Strict Transport Security).

Ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιήστε από τους διακομιστές, οι οποίοι ενημερώνουν το πρόγραμμα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει ασφαλή σύνδεση. Όταν ο χρήστης συνδέεται για πρώτη φορά σε έναν τέτοιο διακομιστή ο περιηγητής γνωρίζει πως πρέπει να ενεργοποιήσει μια ασφαλή επικοινωνία. Όμως όταν ένας εισβολέας στο δίκτυο “κλείσει” τις ασφαλείς συνδέσεις στο διακομιστή τότε το πρόγραμμα δεν θα συνδεθεί σε αυτόν και θα δώσει ένα alarm στο χρήστη ότι κάτι πάει στραβά με αυτόν.

Στις περισσότερες κριτικές των χρηστών μετά την δοκιμή της περιγραφόμενης beta έκδοσης του λογισμικού, αναφέρεται πως μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό παρ’ όλα αυτά, είναι ο καλύτερος και ο ποιό ασφαλής τρόπος περιήγησης στο διαδίκτυο με τη μορφή που έχει στις μέρες μας.

Γίνετε αναφορά πως τα ίδια μέτρα θα λάβει και η Google Inc. για τον Chrome και δηλώνει πως αυτή η νέα γενιά ασφάλειας θα ανεβάσει το web browsing στα ύψη!

, Mozilla Firefox, Πιο ασφαλής από ποτέ;

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης

Για να δούμε… Τι πουλιά πιάνει;

DaDiRa

Πιστεύω πως πάντα ήταν ασφαλής browser, και ακόμα εξελισεται.
Αν και χρησιμοποιώ αυτόν, οφείλω να πω πως ο chrome είναι (λιγάκι) καλύτερος.

tom

καλά κάνουν και τους κάνουν ασφαλέστερους. εγώ χρησιμοποιώ τον chrome γιατί κάνει καλύτερο synk of favorites.

Σταυρος

Πιστεύω πως έχει μείνει κάπως πίσω ο firefox σε σχέση με τον chrome ακόμα και με τον Explorer.. εγώ χρησιμοποιώ κυρίως chrome είναι πιο εύχρηστος..

GR

Από την «κυκλοφορία» της έκδοσης 15 και μετά κάτι δεν πήγαινε καλά. Τελικά το έλυσαν στις επόμενες ενημερώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.