Mozilla Firefox 4, Ξεπέρασε σε μια μέρα τον Internet Explorer 9

Μετά από μόλις μια μέρα κυκλοφορίας, ο Mozilla Firefox 4 κατάφερε να ξεπεράσει σε downloads το καμάρι της Microsoft τον Internet Explorer 9. Το ποσοστό του Firefox 4 σε 24 ώρες έφτασε το 1.95% στο σύνολο των browsers που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο σε αντιπαράθεση με αυτό του Internet Explorer 9, το οποίο φτάνει στο 0.87% μετά από μια εβδομάδα κυκλοφορίας.

, Mozilla Firefox 4, Ξεπέρασε σε μια μέρα τον Internet Explorer 9

Συγκεκριμένα ο Mozilla Firefox 4 καταλαμβάνει την όγδοη θέση μεταξύ των browsers, ενώ ο Microsoft Internet Explorer 9 μόλις την 11. Ανάμεσα τους στην ένατη θέση βρίσκεται ο Opera 11 ο οποίος έκανε επίσης το ντεμπούτο του πριν λίγες ημέρες. Η κατάσταση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται για τον browser της Microsoft δεν είναι καθόλου ευνοϊκή και φαίνεται ότι η κακή φήμη που έχει αποκτήσει το όνομα Internet Explorer σε συνδυασμό με την αδυναμία πλέον της Microsoft να παρέχει μόνο τον δικό της browser στα συστήματα με Windows στην Ευρώπη, οδηγούν τον Explorer 9 σε αποτυχία.

Στο σύνολο πάντως, ο Internet Explorer 8 συνεχίζει να προηγείται της κούρσας, ενώ στο άθροισμα οι διάφορες εκδόσεις του λογισμικού της Microsoft κατέχουν ακόμα το 45% της παγκόσμιας αγοράς. Ακολουθούν οι browser της Mozilla με 30% και ο Google Chrome 10 με 17%. Ίσως η τελευταία ευκαιρία της Microsoft για το νέο της browser να είναι η αναγκαστική αναβάθμιση του Explorer 8 στην έκδοση 9.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bakchr

Εγώ πάντως τον δοκίμασα τον firefox 4, αλλά αμέσως γύρισα ξανά στον 3.6 μιας και δεν υποστηρίζονται κάποια πρόσθετα που θεωρώ απαραίτητα (internet download manager, site launcher κ.α.).

πετρος

πως θελει μεγαλο ποσοστο οταν οι μισοι υπολογιστες τρεχουν ΧΡ και δεν τα υποστηριζει ο ΙΕ9 ?

Giannis

Chrome και Safari εγώ περισσότερο

Rapid-eraser

Εγώ απορώ ακόμα πως ο IE6 υπάρχει στην λίστα !!!

Alan

@bakchr Θα βγούν σιγά σιγά τα πρόσθετα, μην ανυσηχείς. Οι αναβαθμίσεις πάντως δεν γίνονται ευρέως γνωστές. Βλέπεις τον ΙΕ8 πρώτο και σίγουρα αρκετοί από αυτούς μπορεί να μην έχουν ενημερωθεί για τον καινούργιο, το ίδιο και για τον Firefox. Ας ελπίσουμε να είναι έτσι γιατί ο ΙΕ9 κολλάει αρκετά και επίσης αρκετοί που χρησιμοποιούν ΙΕ8 μπορεί να μην τους άρεσε ο ΙΕ9…

Λουφάκης Ιωάννης

Παραδοξως ο ΙΕ9 δεν υποστηριζει Fkash αρχεια.
Για παραδειγμα δειτε εδω:

https://el.viki.com/channels/1463-menekse-and-halil/videos/11699/1

enzo

ma se polla pc dn mpainei o ie9. blepe windows xp

nio

Παιδια Μαπα ο Firefox 4.Ενω ημουν πολυ ευχαριστημενος με Firefox 3.6 κατεβσσα τον 4 και σε windows XP δεν την παλευει.Στο harware accelaration σερνετε.Ετσι Χρησιμοποιω πλεον και ειμαι ευχαριστημενος μεχρι τωρα τον Chrome 10.Πολυ πιο γρηγορος και ευκρινης και λειτουργει καλυτερα στο harware accelaration τουλαχιστον στο δικο μου συστημα.

NikosVolos

Κατεβασα και γω τον Firefox 4 και δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος,δεν ξερω αν λειτουργει καλυτερα σε αλλα Windows παντως στα XP μου σερνετε κυριολεκτικα.
Ευχαριστημενος πολυ ειμαι απο τον Chrome 10 και Explorer 8 και κριμα που δεν υποστηριζεται και ο IE9 απο XP.

Nik

Γιατι ρε παιδια τετοια απογοητευση με τον firefox 4. Και εγω xp χρησιμοποιω κ μια χαρα πηγαινει ουτε κολληματα ουτε τιποτα, σφαιρατος ειναι (τουλαχιστον στο δικο μου pc)!

Paris

firefox 4 ότι γρηγορότερο υπάρχει για το ίντερνετ αυτή τη στιγμή.

dimiG24

Παιδιά ο firefox 4 δεν είναι σχεδόν ολόιδιος με τον καινούργιο Opera;;

Ηρακλής

Χρησιμοποιώ τον f4 από την beta4 και μέσα σε αυτές τις εκδόσεις έγιναν πολλά backs and forths, αλλά μπορώ να πως πω με σιγουριά πως είναι ένα πολύ αξιόλογο κομμάτι software. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά ff πάνω από 8 χρόνια, ενώ ο πειραματισμός μου με τον chrome/chromium δεν ευόδωσε καρπούς, είναι πολύ stripped down για τα δικά μου γούστα, καθώς και ο έλεγχος που θέλει να ασκεί η google στα δεδομένα μου, δε θα έλεγα ότι με συγκινεί ιδιαίτερα. Ο opera από την άλλη είναι closed source + είναι γυμνός σε addons, εν συγκρίσει με την αλεπού. Ο IE9 πληρώνει τα σπασμένα του 6 και 7, που ήταν η ντροπή του web.

γιώργος

τι λετε ωρε κοπελια? κι εγω xp χρησιμοποιω, αλλα ο mozilla τρεχει με 1000!

Thanasis

Σε Windows 7 ο Firefox4 πετάει! Πραγματικά οι σελίδες ανοίγουν 1,5 φορά τουλάχιστον γρηγορότερα και δεν κολλάει. Σημαντική βελτίωση…

κωστας

ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΟΠΗΞ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Kostas

Παιδιά εγώ κατέβασα τον Firefox 4 σε windows 7 και τρέχει απίστευτα γρήγορα. Αυτό που προς το παρόν με ενδιαφέρει και δε βρίσκω είναι internet download manager.

tolkien

firefox 4. Χρησιμοποιω περισσοτερο. Και καμια φορα safari sto mac.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Software Mozilla Firefox

Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.