Multi-hop wireless networks, 80% αύξηση όγκου δεδομένων σε ασύρματα δίκτυα

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ αποφάσισαν να δώσουν τη δυνατότητα στις απομακρυσμένες περιοχές να αποκτήσουν καλό και αξιόπιστο Internet με την εφαρμογή μίας τεχνολογίας που ονομάζεται multi-hop wireless networking. Εκτός από το ενεργειακό όφελος της μεθόδου, με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη και πιο σταθερή κυκλοφορία δεδομένων.

Η φιλοσοφία χρήσης πίσω από το multi-hop ασύρματο δίκτυο είναι ότι γίνεται χρήση πολλαπλών ασύρματων κόμβων οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους και δημιουργούν ασύρματα hot spots σε περιοχές που υπάρχουν παρεμβολές. Με την τοποθέτηση περισσότερων κόμβων σε κοντινότερες αποστάσεις μειώνονται οι ενεργειακές ανάγκες, ενώ υπάρχει ένας κεντρικός τρόπος διαχείρισης των σημάτων, με έναν ειδικό αλγόριθμο σε κάθε κόμβο, ο οποίος καθορίζει τα επιμέρους στοιχεία της λειτουργίας του. Ο αμερικανικός στρατός χρηματοδοτεί εν μέρει την έρευνα, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφέρεται πιθανότατα για χρήση της τεχνολογίας αυτής στο απαιτητικό πεδίο της μάχης…

, Multi-hop wireless networks, 80% αύξηση όγκου δεδομένων σε ασύρματα δίκτυα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Ωραιο σαν σχεδιο και πολυ καλο και στην εφαρμογη και στην καταναλωση ενεργειας. Αλλα μην περιμενει κανεις να ερθει Ελλαδα του χρονου. Μιλαμε αυτο ειναι σχεδιο 20ετιας για την Ελλαδα. Οπως δεν εχουμε ακομα 4G και οπτικες ινες (εχουμε μερικες αλλα και παλι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.