NASA: Θα έχουμε την οριστική απόδειξη της εξωγήινης ζωής σε 20 χρόνια

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει το ερώτημα αν τελικά είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Δεκάδες βιβλία, ταινίες, επιστημονικές μελέτες έχουν ασχοληθεί με το θέμα το οποίο απασχολεί την ανθρωπότητα και ξοδεύονται δισεκατομμύρια για να απαντηθεί.

H NASA θεωρεί πως δεν είμαστε μόνοι και μέσα στα επόμενα 10 με 20 χρόνια θα βρεθεί η οριστική απόδειξη ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Το ερώτημα είναι αν θα είναι απλά βακτήρια, ή πολυσύνθετες μορφές ζωής.

Οι επιστήμονες της NASA θεωρούν ότι δεδομένου του αναπάντεχα μεγάλου αριθμού ωκεανών που βρίσκονται στο ηλιακό μας σύστημα, δεν υπάρχει “αν” αλλά “πότε”, “it’s definitely not an if, it’s a when”, είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ομάδας Ellen Stofan.

Η ίδια ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βρούμε ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης ζωής πέρα από τον πλανήτη Γη και στα επόμενα 10-20 χρόνια θα έχουμε ισχυρές αποδείξεις

Φυσικά, όταν η NASA αναφέρεται σε εξωγήινη ζωή δεν μιλά για απόκοσμες μορφές που βλέπουμε σε ταινίες ούτε για νοήμονα όντα. Το πιο πιθανό είναι η NASA να βρει στο ηλιακό μας σύστημα απλά μικρόβια, που αποτελούν τις βασικές δομές για πιο σύνθετη μορφή ζωής.

nasa εξωγήινη ζωή, NASA: Θα έχουμε την οριστική απόδειξη της εξωγήινης ζωής σε 20 χρόνια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peristeri

Η nasa προσπαθει να μας το φερει με τροπο!!!!

lefteris t.

Ελπίζω να είναι ειρωνικό το σχόλιο σ!
Τι να μας φέρει με τρόπο?

Panos7GR

“Στο μαθηματικό μου μυαλό, οι αριθμοί και μόνο κάνουν την σκέψη των εξωγήινων εντελώς λογική. Οι εξωγήινοι βρίσκονται κάπου εκεί έξω και η Γη καλά θα κάνει να προσέχει.”

Stephen Hawking

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Οι κακομοιρηδες ενω ψαχνουν εστω και ενα μικροβιο, και φυσικα δεν θα το βρουν, καλλιεργουν ψευδαισθησεις στον κοσμακι που διψα για παραμυθια.

lefteris t.

Διαβάστε κάνα βιβλιο λίγο wikipedia παρακαλώ πριν σχολιασετε σε τέτοια θέματα!
Ο κοντινότερος γαλαξίας στον δικο μας (milky galaxy) ο οποίος μ διαφεύγει το όνομα του είναι 11.7 εκατομμύρια έτοιμος φωτός μακρια πράγμα που παει να πει αμα πας με την ταχύτητα του φωτός θα φτάσεις σε 11 εκατομύρια χρόνια είναι αστείο να μν πιστεύει κανεις οτι υπάρχει ζωή εκεί εξω εδω στον Άρη δν ξέρουμε τι έχει που είναι 11 λεπτα απο την γη με τη ταχύτητα του φωτός θα μάθουμε για τους αλλους?
Όταν λέμε εξωγήινους δν λέμε τα πράσινα τερατακια που βλέπουμε στις ταινίες!
Κ αμα πιστεύει κάποιος οτι είμαστε μόνοι μας το κλτρο που έχω να του πω είναι πως κτ δν παει καλά μαζί του!

Genesis

lefteris t

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

δεν γίνεται να είμαστε μόνοι…

πιστεύω και στον Αρη μπορεί να έχει κάποια ζωή.

Παναγιωτης

Δεν χρειαζεται να εισαι ο Hawking για να πισιστευεις στην υπαρξη ζωης. φυσικα και υπαρχει αλλα ακομα και αν στην νασα βρουν απλα βακτηρια ειναι μια τρανταχτη αποδειξη της υπαρξης ζωης γιατι απο κατι απλο καταληγουμε σε κατι πιο συνθετο

Panos7GR

Η φράση που ανέφερα είναι από το ντοκιμαντέρ “Stephan Hawking’s Universe” το οποίο και σου προτείνω φιλε ΓΕΩΡΓΙΟΣ να το δεις.

Συνονόματε Παναγιώτης, δεν ανέφερα το τη φράση του μεγάλου Hawking για το αν υπάρχει εξωγήινη ζωή, κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να το συλλάβει ότι είναι απίθανο να δημιουργήθηκε ζωή αποκλειστικά και μονο στον πλανήτη μας, αλλά για τη δεύτερη πρόταση. Καλά θα κάνουμε να προσέχουμε! Δεν το πάω σε έξυπνες μορφές ζωής που θα μας κηρύξουν πόλεμο, αλλά ακόμα κι ένα απλό βακτήριο είναι απειλή. Ο λόγος προφανής αν ξέρεις βιολογία. Οπότε όπως είπε ο Hawking θέλει προσοχή, λοιπόν!

Παναγιωτης

Φιλε Πανο δεν το ειπα για να σε διορθωσω αλλα για να σε
συμπληρωσω

Darth

καταρχάς ταξίδι με ταχύτητα φωτός είναι καταδικασμενο(λόγο ταχύτητας και λόγο time warping) (μιλάω για διαστρικα ταξίδια), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ποιο γρήγορα (space warping πχ, αποδειδειγμενη θεωρία αλλά θέλει χαοτικα πόσα ενέργειας… το ότι δεν καταφέραμε ακόμη εμείς δεν σημαίνει τπτ λόγο νεαρού του είδους μας)

τώρα κάτι σχόλια τύπου “ούτε μικρόβιο δεν θα βρουν” είναι τουλάχιστον για τα γέλια… και προφανώς χωρίς παραμικρή λογική (μόνο το μέγεθος του σύμπαντος να και αριθμό αστρικων συστήματον να σκεφτεί κανείς αρκεί…)

Page

Τι εννοείτε ? Δεν δημιούργησε ο θεός τον κόσμο ? Δεν είμαστε κατεικόνα και κατομοίωση ? (δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά τουλάχιστον 🙂 )

Γιαννης

Οι εξωγήινοι έρχονται στη γη χιλιάδες χρόνια δεν είναι και κανένα μυστικό.Παρακολουθούν το ανθρώπινο γένος να ωριμάζει με ρυθμούς χελώνας.Όταν είμαστε έτοιμοι και σταματήσουμε να σφάζουμε ο ένας τον άλλον θα εμφανιστούν ειρηνικά.Ανησυχούν για το τι μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας αλλά και στο σύμπαν γιατί όλα συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους.Όποιος έχει όρεξη μπορεί να ψάξει τον Dr. Greer στο youtube ο οποίος παίρνει συνεντεύξεις από άτομα της CIA,NASA,KGB,NSA για το θέμα.

dimitris

ρε παιδια ποιο galaxy λετε να εχει ο εξωγηινος?

Βαγγος

@Dimitris. Πιστευω πως θα εχει samsung galaxy s6 andromeda edition haha 😛

loni

Ποιο galaxy ρε παιδια? Το iphone space odyssey edition θα εχουν με σημα εναν πλανητη δαγκωμενο στην πλατη!

Vai

Page@ Το “καθεικονα και καθομοιωση” δε σημαινει απαραιτητα πως εχει να κανει με τον εναν και μοναδικο Θεο που πιστευουν καποιοι, ουτε εχει απαραιτητα καποια σχεση με τις θρησκειες και ολες αυτες τις μπαρουφες! Αν σκεφτουμε μαλιστα την θεωρια της “κατευθυνομενης πανσπερμιας” (Directed panspermia) του Νομπελιστα Crick, δηλαδη οτι “καποιοι” εστειλαν στοχευμενα στην Γη μας πριν εκατομμυρια χρονια την ζωη με καποιο τροπο, τοτε αυτο σημαινει οτι μπορει να μας μοιαζουν αρκετα και να μην εχουν την μορφη των greys που εχουμε συνηθισει να βλεπουμε σε ταινιες, σε βιντεακια κλπ. Επομενως θα μπορουσε καλλιστα να πει καποιος πως και εμεις οι ανθρωποι ειμαστε εξωγηινοι. Ο Hawking επισης ειχε πει πριν λιγο καιρο, μην βιαζομαστε να ερθουμε σε επαφη η επικοινωνια με αλλους πολιτισμους, γιατι αν μας ανακαλυψουν δεν ειναι καθολου απιθανο να παθουμε οτι επαθαν οι Αμερικανοι ιθαγενεις απο τον Κολομβο και τους κονκισταδορες! Αλλα ακομα και αν μας εχουν ανακαλυψει καποιοι πολυ πιο προηγμενοι απο εμας πολιτισμοι που τεχνολογικα μπορει να βρισκονται εκατομμυρια χρονια μπροστα, απλουστατα δε μας δινουν σημασια οπως δεν δινουμε και μεις σημασια στα μυρμηγκια. Τελος και σημαντικοτερο, θεωρω πως καλυτερο ειναι να μαθουμε πρωτα τον δικο μας κοσμο, το δικο μας σπιτι (Γη) και μετα… Συνέχεια »

Κώστας Π.

@Vai Συμφωνώ πολύ μαζί σου στα σημεία που έθεσες και έκανες ωραία ανάλυση! Ακριβώς, έχουμε τόσα πράγματα ανεξερεύνητα εδώ στη γη. Όπως για παράδειγμα είναι τα βάθη των ωκεανών μας που κρύβουν τις πληροφορίες για την προέλευση των πολιτισμών μας. Γύρω στο 10.000 πΧ. που ήταν η τελευταία μεγάλη εποχή φυσικών αλλαγών και άλλαξε γεωλογικά η γη – 2-3 ήπειροι καταποντίστηκαν στην θάλασσα. Δε χρειάζεται να περιμένουμε-ετε μέχρι το 2025 για αποδείξεις αφού ήδη υπάρχουν. Μάλιστα με βάση αυτές τις αποδείξεις που έχουμε, η ζωή στην γη έχει προέλθει από το διάστημα (και συγκεκριμένα από τον Άρη). Η απόδειξη είναι ότι στην Ανταρκτική έχουν βρεθεί θραύσματα μετεωριτών (μη γήινη μορφολογία) που περιέχουν απολιθώματα βακτηριδίων – όπως π.χ. είναι αυτός https://en.wikipedia.org/wiki/Allan_Hills_84001 Οι επιστήμονες έχουν ήδη συμπεράνει ότι έτσι μεταδίδεται η ζωή στο σύμπαν. Ότι δηλαδή από προσκρούσεις μετεωριτών μεταφέρονται οι μικροοργανισμοί από τον έναν πλανήτη στον άλλο καθώς κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης αποκολλώνται κομμάτια του πλανήτη που δέχεται την “επίθεση” και ταξιδεύουν στο διάστημα σαν ξενιστές. Μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί που φέρουν. ====================================== Συμφωνώ ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα της Γης αλλά χρειάζονται και οι εξορμήσεις μας στο διάστημα. Απλά πρέπει… Συνέχεια »

ekimolaos

@lefteris t. “Milky Way”, όχι “Milky Galaxy”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.