NASA, project για πλωτές “πόλεις” στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης [video]

Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες συζητούν την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη από επανδρωμένες αποστολές και πολύ πιθανό μια μελλοντική μετοίκηση του ανθρώπου εκεί, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση της κάψουλας Orion που πέρασε από επικίνδυνες περιοχές και κατάφερε να γυρίσει πάλι στη γη.

Η κάψουλα αυτή είναι που θα φιλοξενήσει μέσα αστροναύτες οι οποίοι θα εξερευνήσουν αυτό που ονομάζουμε “βαθύ διάστημα”. Επιστήμονες της NASA όμως προτείνουν ένα νέο σχέδιο, εκείνο της δημιουργίας “εναέριων” πόλεων οι οποίες θα δημιουργηθούν στην ατμόσφαιρα Αφροδίτης.

Από τη στιγμή που η Αφροδίτη είναι πιο κοντά στη Γη από τον Άρη θα ήταν ένας πιο “βολικός” υποψήφιος για επανδρωμένη εξερεύνηση. Βέβαια οι συνθήκες δεν παύουν να είναι απαγορευτικές για τον άνθρωπο, έχει θερμοκρασία 500 βαθμούς Κελσίου και η ατμόσφαιρα έχει πυκνότητα 90 φορές μεγαλύτερη από τη δική μας.

Στην επιφάνεια του πλανήτη έχουν σταλεί ανιχνευτές, αλλά το 1982 η Ρωσική Venera 13 κατάφερε να επιζήσει το περισσότερο, δηλαδή 127 λεπτά. Ωστόσο, η NASA φαίνεται να βρήκε τρόπο. Παρουσίασε μια νέα έρευνα με τίτλο “HAVOC to build a floating “city” of astronaut” και πρόκειται για επανδρωμένα zeppelins τα οποία αιωρούνται 50 χιλιόμετρα πάνω από τον πλανήτη.

Σε τέτοιο υψόμετρο η πίεση είναι σχεδόν ίδια με αυτή που έχει η γη στο επίπεδο της θάλασσας και η θερμοκρασία γύρω στους 73 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, τα επίπεδα ακτινοβολίας θα είναι πολύ μικρότερα από εκείνα στον Άρη – περίπου το ίδιο με αυτά που παίρνει ο Καναδάς ενώ το ταξίδι είναι πολύ πιο μικρό σε σύγκριση με τον Άρη. Η ηλιακή ενέργεια είναι άφθονη επομένως είναι πολύ πιο εύκολο η αποστολή να γυρίσει πίσω στην Γη.

Μετά την άφιξή τους στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, οι αστροναύτες θα μπορούν να παραμείνουν αιωρούμενοι για 30 μέρες. Η Αφροδίτη παραμένει ένας από τους λιγότερο μελετημένους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, οπότε οι επιστήμονες θα μπορούσαν να μελετήσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου του πλανήτη αλλά και το ιδιαίτερα όξινο περιβάλλον του.

Προς το παρόν, όμως μιλάμε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, διότι η NASA δεν έχει στόχο να το υλοποιήσει άμεσα, μια και έχει στρέψει την προσοχή της στην εξερεύνηση του Άρη.

nasa floating city venus, NASA, project για πλωτές “πόλεις” στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης [video]

nasa floating city venus, NASA, project για πλωτές “πόλεις” στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Parastas

Επι τοι ευκαιρία, σας προτείνω να διαβάσετε το “Άνθρωπος στον Άρη”.. Δεν θα το αφήσετε από τα χέρια σας

wrangler10

Ρίχνουν τα τρις σε βλακείες και ξεζουμίζουν τους λαούς για παραμύθια του διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.