Η Ν. Ζηλανδία ποινικοποιεί το cyberbullying

Η Νέα Ζηλανδία κάνει ένα μεγάλο βήμα στην προστασία των πολιτών της όσον αφορά στο διαδίκτυο, ή μάλλον καλύτερα, όσον αφορά στην άσχημη πλευρά του διαδικτύου, το cyberbullying. Με νόμο που πέρασε, απαγορεύει την αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν σχόλια ρατσιστικά, σεξιστικά, κατά θρησκευτικών πεποιθήσεων και ατόμων με αναπηρία.

Αν κάποιος θεωρηθεί ένοχος, ότι είχε στόχο να “προκαλέσει συναισθηματική δυσφορία” σε ένα άλλο άτομο, τότε μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με ποινή φυλάκισης δυο ετών. Επιπλέον, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει και ποινές φυλάκισης τριών ετών και για άτομα που κρίνεται ότι υποκίνησαν κάποιον στην αυτοκτονία.

Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει μια νέα ψηφιακή υπηρεσία η οποία θα εξετάζει τις καταγγελίες που κάνουν οι πολίτες και θα συνεργάζεται με υπηρεσίες όπως Facebook, Google και Twitter προκειμένου να αφαιρεθεί το αναρτημένο υλικό. Αφού λάβουν το αίτημα, οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να ζητούν από τον συντάκτη του σχολίου να το αφαιρέσει και αν δεν το κάνει εντός 48 ωρών, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μόνη της, το “προσβλητικό” υλικό.

Αν και στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να περιορίσει την ρητορική μίσους και κακοποίησης στο διαδίκτυο, πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν ανησυχίες ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.

Η Ν. Ζηλανδία ποινικοποιεί το cyberbullying, Η Ν. Ζηλανδία ποινικοποιεί το cyberbullying

Η Ν. Ζηλανδία ποινικοποιεί το cyberbullying, Η Ν. Ζηλανδία ποινικοποιεί το cyberbullying


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

από την μια θετικό από την άλλη θα κόψουν ελευθερια του λόγου σαν μαχαίρι

Genesis

Darth

μόνο θετικό darth, δεν υπάρχει αρνητικό σε αυτό το πράγμα όταν μιλάμε για ζωές παιδιών, να ξερες ποσά παιδιά αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα και πόσα χάνουν τι ζωή τους από αυτοκτονίες λόγο του cyberbullying…

μακάρι να το δούμε παντού αυτό και όχι μόνο στη Ζηλανδία.

stathis

βλέπω θετικά ότι πρέπει κάτι να γίνει ώστε
να σταματήσουνε η προσωπικές επίθεσης
(κύριος σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων)
φοβάμαι όμως πως θα χρησιμοποιήσουνε το νομο ώστε να
λογοκρίνουνε και να ελενξουνε την ελευθερια λόγου

Genesis

stathis

ίσως ας ελπίσουμε όμως πως δεν θα χρησιμοποιηθεί για αυτό.

One

Για παιδια που είναι ανήλικα θεωρω σωστο το μετρο. Οι ενήλικες υποτίθεται ξερουν να διακρίνουν το σωστο από το λάθος, εκτος αν χρειάζονται και αυτοι το νομο για να τους το υπαγορεύσει.

Darth

@Genesis καλύτερα από μένα ξέρεις τι και πως θα κάνουν με την πρόφαση οτι ειναι cyberbulling……….. (δεν λέω ότι ειναι κακό…….. απλός όπως πάντα μεχρι τωρα χρησιμοποιείται για κακο σκοπώ) (ενα παράδειγμα δες την αμερικη με την προφαση προστασηας από τρομοκρατία…… οτιδήποτε περναει από Αμερική πλήρως φιλτράρετε και διαβάζετε)

και όλοι μας ξέρουμε ότι σχεδόν σίγουρα και εδώ θα το χρησιμοποιήσουν για να κόβουν την ελευθερία λόγου (με λίγα λόγια οτι δεν τους αρέσει )

NZ

ΘΕΑ η Ν. Ζηλανδία!!!!

User

Είναι νεα ζιλανδια ζοη ζοες Καστε να γινι στιν ελλαδα και ολι η μαλακιες δεν θα τολμάνε ουτε πλικτρο να πατισουν για να κοροηδεψουν

Νίκος οικονόμου

Είναι νεα ζιλανδια ζοη ζοες Καστε να γινι στιν ελλαδα και ολι η μαλακιες δεν θα τολμάνε ουτε πλικτρο να πατισουν για να κοροηδεψουν ^_^

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.