Μετοχή Facebook, και η πτώση συνεχίζεται [News & Views]

Αυτήν την εβδομάδα το facebook είχε την δυστυχία να δει την τιμή της μετοχής του να έχει πέσει στο μισό της αρχικής τιμής που είχε σαν βγήκε στο χρηματιστήριο μόλις τρεις μήνες πριν και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τέλος σ’ αυτήν την πτώση μια που αυτήν την στιγμή υπάρχουν ακόμη κλειδωμένες μετοχές οι οποίες θα απελευθερωθούν ως τον Δεκέμβριο. Ήδη υπάρχουν φωνές που μιλούν για τιμή μετοχής της τάξης των $2.5 σε έναν χρόνο, δηλαδή μόνο άσχημα νέα για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

, Μετοχή Facebook, και η πτώση συνεχίζεται [News & Views]

Ο Zuckeberg έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση: να καταφέρει επιτέλους να δημιουργήσει ένα διαφορετικό μοντέλο για το facebook που να μην είναι στημένο καθαρά στην διαφήμιση όπως χιλιάδες άλλα σάιτ αλλά σε κάτι διαφορετικό. Η μια επιλογή του είναι φυσικά τα applications (τα οποία τελευταία μας τα μόστραραν σε περίοπτη θέση) που ως τώρα κλυκλοφορούσαν στα όρια του σπαμ σε όλους τους χρήστες και ποτέ – παρά τις δυνατότητες της πλάτφόρμας – δεν πήραν έναν πρωταγωνιστικό/ ουσιαστικό ρόλο (με εξαίρεση κάποια παιχνίδια τύπου farmville). H άλλη επιλογή του είναι να αλλάξει (κάπως) την αίσθηση που έχει ο μέσος χρήστης για το Fb ώστε να ξεκινήσει να γίνεται πιο απαραίτητο στις επιχειρήσεις και τις εταιρίες (και το νέο timeline των facebook pages είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση).

Το σίγουρο είναι πως ο Zuckeberg είναι αναγκασμένος να κάνει μια νέα “επανάσταση” μέσα από το δίκτυό του, είναι αναγκασμένος να μεταβάλει συμπεριφορές, να επενδύσει για κατασκευή νέων εφαρμογών (θυμάστε τους διαγωνισμούς που έκανε η Google για να επενδύσει στο Android;) και να ανοιχτεί σε νέα μέσα (mobile). Αλλιώς σύντομα θα μιλάμε για το πυροτέχνημα του αιώνα…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τάσος

Πυροτέχνημα του αιωνα με 900+ εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως??? δεν θα το λεγα! απλά δεν έχει γινει σωστη διαχειριση της διάδοσης του και των δυνατοτητων της πλατφόρμας αυτής, ενω νομίζω ότι οι αναλυτες παιζουν ρόλο στην υποτίμηση της μετοχής.
Και δεν ειναι πυρότεχνημα η μετοχή των σχεδόν 700 δολαρίων της Apple, που πουλά 2 κινητά, 3 τάμπλετ και μερικούς ΗΥ (που δεν μπορούν να δουλεψουν με όλα τα ειδη εφαρμογών)????

Δημοσθένης

900+ εκατομμύρια χρήστες

Hmmm…. εδώ και παρα πολύ καιρό που διαβάζω τεχνολογικά sites περί facebook, και σε ορισμένα άρθρα περί του facebook αναφέρονται οι χρηστες, σκέφτομαι σοβαρά εάν αυτή που τα γραφουν πιστεύουν σε αυτά τα νούμερα η απλός τα αντιγραφουν…

Πριν 2-3 χρονια όταν ασχολιόμουν/εξερευνούσα το facebook είχα κολλήσει με τα παιχνίδια του, για ένα από αυτά είχα δημιουργήσει 6 λογαριασμούς επειδή έτσι έβγαζα χρήματα/αντικείμενα. Ο συγκάτοικος μου είχε 4 και άλλους 2-3 τον συγγενών του, όπου έμπαινε με το λογαριασμό τους μονο και μονο για το παιχνίδι

Και τώρα κάθε φορα που διαβάζω ότι το facebook έχει φτάσει τους X χρηστες… αναρωτιέμαι πόση να είναι αληθινή…
Πρόσφατα διάβασα πως γύρο στα 60-70 εκατομμύρια είναι πλασματική.. πάλι αμφιβάλλω γιατί θυμάμαι πριν χρονια εταιρίες στο διαδίκτυο φτιάχνανε πλασματικούς χρηστες και στους πουλάγανε σαν ΦΙΛΟΥΣ…

anyway, R.I.P facebook 😛

https://www.greeklish-to-greek.gr/

Τάσος

Δημοσθένη και 100 εκατομμύρια να ναι πλασματικοι χρηστες μιλάμε για 800 εκατ χρήστες παγκοσμίως! βρες μου μια μονο εφαρμογή ή site που έχει τόσους επισκέπτες και μάλιστα με καθημερινή παραμονή τουλάχιστον 60 λεπτών συνολικά (να μην πούμε 2-3 ώρες λαμβάνοντας υπόψη και την ωρα που εισαι online μέσω κινητου

GREG

Θυμάστε τη φούσκα των dot com πριν 10 χρόνια;
Αυτή είναι η φούσκα των social media τα οποία θα ξεφουσκώσουν φυσιολογικά και ή θα παρακμάσουν ή θα μεταλλαχθούν σε κάτι άλλο.
Τίποτα δεν μπορεί να αναπτύσεται επ’ αόριστον. Κάποια στιγμή τελειώνει.
Έτσι δεν γινεται πάντα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.