Έρχεται το Nokia Services, Φεύγει το Ovi Store

Η συνεργασία της Nokia με τη Μicrosoft φέρνει αλλαγές παντού. Ο Φιλανδός κατασκευαστής κινητών αποφάσισε να μετονομάσει το ηλετρονικό κατάστημα εφαρμογών Ovi Store σε Nokia Services. Σύμφωνα με στέλεχος της Nokia ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι ώστε οι υπηρεσίες της να είναι άμεσα συνδεδεμένες με το όνομά της.

Η αλλαγή αυτή θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος του 2011.

, Έρχεται το Nokia Services, Φεύγει το Ovi Store

Ovi Store
Το Ovi store δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2008 από την Nokia για να προσφέρει τις διάφορες υπηρεσίες της από το Ίντερνετ. Στις υπηρεσίες που πρόσφερε, οι ποιο διαδεδομένες ήταν το Ovi Store, ένα ηλεκτρονικό μάρκετ για εφαρμογές και παιχνίδια που είχαμε δει να ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια downloads την ημέρα, το Ovi Maps για χάρτες Online, που τους είδαμε και σε 3D και το Ovi Music Store που περιλάμβανε πάνω από 11 εκατομμύρια τραγούδια.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηλίας

σκ….α τα κανανε να με συγχωρεσετε για την εκφραση αλλα νομιζω τεριαζει απολυτα. Πρωτα σταματουν τα symbian τωρα το ovi και απο οτι διαβασα επομενη εβδομαδα ξεκινουν συνομιλιες για εξαγορα της nokia απο την microsoft εγω αυτο που καταλαβαινω είναι πως ο elop ειναι ενα πιονι της microsoft

Τάσος

Μα ειναι δυνατον ενα τοσο γνωστο Brand Name οπως το OVI να το παρατήσουν??
Που ενας θεος ξερει ποσα εκατομμύρια ξοδεψαν για να το κανουν γνωστο!
Μου φαινετε η νοκια θέλει και τα παθαίνει….
Παντως εγω δεν θα κανω update προτιμώ το OVI…..

fg

Βασικά αυτή η κίνηση είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Δε σταματούν καθόλου το OVi, απλά στείνουν ένα ολόκληρο οικοσύστημα γύρω από το brand-name NOKIA. Γιατί δηλαδή android market και όχι κάποια άλλη ονομασία; Αντίστοιχα θα είναι πλέον και όλα ΝΟΚΙΑ χωρίς να υπάρχει κανένα μπέρδεμα με την ονομασία OVI, που δε φέρνει στο μυαλό ΝΟΚΙΑ.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Ηλιας Αυτα περι εξαγορας της Nokia απο τη Microsoft ειναι φημη που προερχεται απο τον Eldar Murtazin, εναν ανθρωπο που καποια στιγμη εκανε leak Nokia prototypes και απο τοτε τα blogs θεωρουν οτι εχει προσβαση στα εσωτερικα της Nokia. Η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν εχει ιδεα τι λεει. Οταν βουιζε ο τοπος οτι η Nokia θα συνεργαζοταν με τη Microsoft αυτος επικαλουμενος τις διασυνδεσεις του διεδιδε οτι στην πραγματικοτητα θα συνεργαζοταν με την Google! Ο ανθρωπος απλα επιζητα λιγο φως δημοσιοτητας και δεν πρεπει να τον παιρνουμε στα σοβαρα.
Επι της ουσιας τωρα:
1. το symbian εχανε ποσοστα στην αγορα με ταχυς ρυθμους και επρεπε κατι δραστικο να γινει
2. η Nokia ΔΕΝ σταματα το ovi (αληθεια αυτο καταλαβες απο το αρθρο?), το μετονομαζει για καλυτερη προωθηση του Nokia brand

Papadopoulos

Μα ειναι δυνατον ενα τοσο γνωστο Brand Name οπως το OVI να το παρατήσουν??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.