Η Nokia ντύνεται στα πράσινα για να υποδεχθεί το πρώτο της Android smartphone;

Πόλεμος έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ώρες μεταξύ των fans της Nokia στα social media μετά την απόφαση της εταρείας να αφήσει για λίγο στην άκρη τα μπλε-λευκά χρώματα και το κλασσικό λογότυπο και να ντυθεί στα πράσινα του Android! Η κίνηση αυτή μεταφράζεται στην προετοιμασία της υποδοχής του πρώτου Nokia Android smartphone, με κωδική ονομασία Normandy (ή Nokia X).

Οι φήμες για την ενδεχόμενη κυκλοφορία Nokia smartphone με λειτουργικό σύστημα Android δίνουν και παίρνουν από τα τέλη του περασμένου χρόνου και αν είναι να προβεί σε μια τέτοια κίνηση η Nokia, αυτή θα γίνει τώρα μέσα στο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC 2014 στη Βαρκελώνη (θα είμαστε εκεί!).

Τα σχόλια μεταξύ των fans της Nokia είναι αποκαλυπτικά της κατάστασεις που επικρατεί, κάποιοι δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται και δηλώνουν τυφλή πίστη στα Windows Phone και άλλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις της Nokia.

Εσείς τι πιστεύετε; Θέλετε η Nokia να παρουσιάσει Android smartphone ή όχι;

www.facebook.com/nokia

Nokia green social media, Η Nokia ντύνεται στα πράσινα για να υποδεχθεί το πρώτο της Android smartphone;

twitter.com/nokia

Nokia green social media, Η Nokia ντύνεται στα πράσινα για να υποδεχθεί το πρώτο της Android smartphone;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Enzo

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που πριν η ΝΟΚΙΑ πουληθεί στην Microsoft, έβγαζε συσκευές μόνο με Windows και μετά την εξαγορά συζητάμε για ΝΟΚΙΑ με android. Σαν το Wosniak που είναι υπέρ του να βγάλει η apple συσκευή με android. Αρκετά περίεργο.

Όπως και να έχει, μιας και είμαι υπέρ του android, το να προστεθεί άλλος ένας παίχτης σαν την ΝΟΚΙΑ μόνο καλό μπορεί να είναι. Πιο έντονος ανταγωνισμός και πιο πολλές επιλογές για εμάς.

Γιώργος

Εγώ θα ήθελα να δω ένα NOKIA με android για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι για λόγους ανταγωνισμού, ένας ακόμα παίχτης στην αγορά, και τι παίχτης!!!!!. Επίσης η ΝΟΚΙΑ, ακόμα και τα φθηνά smartphone που βγάζει, είναι ποιοτικά!!!!
Έχω στην κατοχή μου και έχω δοκιμάσει και τα τρία λειτουργικά, IOS,windows και android .Και προτιμώ το τελευταίο, λόγο παραμετροποίησης
Παλαιοτέρα φυσικά είχα και NOKIA με symbian. Αν η ΝΟΚΙΑ φτιάξει ένα android με ένα καλό δικό της UI, μπορεί να καταφέρει πολλά.
Βέβαια, έχοντας ακούσει και διαβάσει πολλά για το θέμα του ΝΟΚΙΑ Normandy,θέτω ως απαραίτητη προϋπόθεση να έχει πρόσβαση στο Google play. Χωρίς αυτό δυστυχώς θα πάει άπατο.

Χρηστος

Με fork android δεν εχει νοημα δε θα μπορεις να κανεις και τιποτα…

Apple sucks

Καλα μερικοί funs πρέπει να βρούνε κγομεμα…..

jonjon

Οκ ραντεβού στο Σύνταγμα για ξύλο!

Timotheos

Ναι εγώ θέλω η Nokia να παρουσιάσει ένα Android smartphone. Αλλά να πάρει το 1520 και να του φορέσει kitkat.

Πέτρος Π

Χμμ μάλλον ψιλοαδιάφορο μου φαίνεται το Normandy…Έτσι κι αλλιώς θα έχει πολύ χαμηλά specs οπότε δεν θα κοντράρει τις ναυαρχίδες των άλλων εταιρειών… Έτσι κι αλλιώς μεταξύ μας τα windows phones είναι το μέλλον στα κινητά… Ποιος ασχολείται πλέον με το android, και αν έχει το jellybean ή το kit kat… Όλοι για Windows phones μιλάνε 🙂

Γιάννης

@ Πέτρος
Γελάω….

del@po

Μακάρι να δούμε περισσότερο ανταγωνισμό και ακόμα καλύτερες συσκευές.
Φίλε Πέτρο Π. σορρυ αλλα τα windows phones είναι ακόμα σε ” μωρουδιακο” επίπεδο. Με το Android ασχολείται ΟΛΟΣ ο κόσμος και μαζί μ’αυτον και όλες οι εταιρείες. Το αν η Nokia στραφεί προς Android μάλλον αυτό καταρρίπτει την κατά τ’αλλα σεβαστή άποψη σου.-

ironmanmark40

εγω πιστευω πως το nokia normandy ή nokia x , ειναι αλλο ενα κινητο της σειρας asha και ολος αυτος ο θορυβος περι android γινεται για την επιπλεον προβολη και τιποτα αλλο! εκτος και αν “παταει” σε καποια εκδοση του, που και αυτο ειναι εξαιρετικα δυσκολο. ξεχνατε οτι μετα τη ολοκληρωση της εξαγορας του τμηματος κινητων της nokia , η nokia δεν θα μπορει να παρουσιασει αλλα κινητα(smartphones). ποιος θα συνεχισει την αναπτυξη και παραγωγη ενος android κινητου; η ms; ασφαλως και οχι! επισης ολο το δυναμικο της nokia (30.000 ατομα!!!) που ασχολειτε με την αναπτυξη hardware/software, μετακομιζει στην ms. οποτε ΣΟΒΑΡΑ, ποιος στην nokia θα ασχοληθει με αναπτυξη android κινητου; ολο αυτο το καλοστημενο σκηνικο λοιπον ειναι η καλυτερη διαφημιση ενος asha!

gR

Ποιος νοιαζεται για android..με την 8.1 πλεον θα είναι ένα Σχεδόν ολοκληρωμενο λειτουργικο κ μαλιστα διαβασα ότι δεν εχουν δοθεί ολες οι νεες αναβαθμίσεις στους developers- δε ξερω γιατι -ώστε να διαρρεουν δημοσιως, αρα θα πρεπει να περιμενουμε κ αλλα! ΜΑΚΑΡΙ να δωσουν κ την 9.0 μεχρι τελος του ετους αλλα κ την συγχωνευση ολων τον win εκει θα απογειωθουν.

Dimitris F.

Αν εβγαζε ένα τούμπανο κινητό με τις προδιαγραφές των σημερινών high-end και με stock android εστω,θα τα πήγαινε καλά πιστεύω.

Παναγιώτης Ι.Κ.

ΝΑΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011.

νικ

Το android ειναι μονοδρομος. Σιγα σιγα με την ουρα κατω απο τα σκελια η Νοκια και η apple το αποδεχονται. Οποτε καθε καλη συσκευη ευπροσδεκτη. Πρεπει ομως η ΝΟΚΙΑ να ενισχυσει τα specs και να μην ειναι μονο ενα κινητο με μια πολυ καλη φωτογραφικη.

momo

Χτιζει ενα λειτουργικο μια χατα ωραιο και παει να βγαλει android,αυτο που κοροιδευει στα βιντεο της,δλδ ελεος θα ειναι μεγαλη κουταμαρα

tasos

εγώ πιστεύω οτι το normady η Χ είναι trojan horse. θα είναι κατηγορίας asha με fork android και για ui modern/metro ώστε ακόμα περισσότερος κόσμος να γνωρίσει τα tiles και να τα αποδεχτεί και μετά σαν 1ο βήμα να πάνε σε κατηγορία lumia 520 και αργότερα πάρα πάνω.

όπως και η φήμη για dual boot. αν συμβεί ει μαι σίγουρος θα είναι σε mid level κινητά όποτε με android αργά η γρήγορα ο κάτοχος θα δει lag και θα δοκιμάσει wph.

Matt

Είναι μια σαφής η προσπάθεια της Nokia να μπει με μια beta test android συσκευή στην αγορά των φθηνών smartphones και το σημαντικότερο απ’όλα, να δει η Microsoft τι απήχηση θα έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς υπάρχουν σκέψεις να υπάρξει μελλοντικά -στα κοντά- η δυνατότητα “τρεξίματος” android εφαρμογών σε περιβάλλον Windows 8 και WP8. Οπότε, νομίζω ότι το Normandy είναι κομβική συσκευή για το δρόμο που θα ακολουθήσει η Microsoft. Και μη γελιέστε, δεν αποφάσισε μόνη της η Nokia να κυκλοφορήσει android συσκευή. Τώρα πια αποτελεί μέρος του ομίλου Microsoft. Δεν κάνει το κάθε τμήμα ό,τι θέλει σε έναν οργανισμό. Είναι απόφαση της Microsoft όλη αυτή η ιστορία. Επίσης, πριν καιρό ιθύνοντες της Nokia δήλωσαν ότι θέλουν να κυκλοφορήσουν συσκευή 50 δολαρίων. Αν λάβουμε στα σοβαρά και το πρώτο leak τιμής του Normandy που εμφανίστηκε στα 100 δολάρια είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Η συσκευή θα είναι low-end αλλά θα τρέχει KitKat 4.4 αφού είναι optimized για συσκευές με 512mb ram. Προφανώς, η έλλειψη google services και Play Store θα είναι πλήγμα, αλλά το δεύτερο καλύπτεται από το Amazon android app store, που πιστεύω θα είναι η κύρια πηγή android εφαρμογών για το Normandy. Κατά την άποψη μου, μιλάμε για… Συνέχεια »

vagelis

Φιλε Πέτρο απο πάνω ,μακάρι να ηταν ετσι που λες,αλλα τα windows phone ειναι ενα λειτουργικό που ελάχιστους ενθουσιάζει και αυτοί ως επι το πλείστον απλα ειναι άτομα που είχαν απο πριν Νοκια και ειναι κολλημένοι με το brand name.
Όπως ολοι οι fanboyδες που εχει και η apple και η samsung πλέον δλδ,απλα αυτοί πουλάνε και σε κανενα άλλο.

keysmith

trojan είναι. Απόπειρα hijack (πειρατίας) δλδ κλοπής οπαδών android με υπηρεσίες MS. Θες android σου λέει; οκ έλα εδώ αλλα θα έχεις bing/outlook/ms market.
Trollάρει κοινώς.. Η google δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τα 8.Χ γιατί απλά είναι “κλειστό” λειτουργικό. Με την ενέργεια της η MS θέλει να αναγκάσει ίσως εμμέσως και την google να κλείσει το λειτουργικό της ή να αναγκαστεί να χάσει μερίδιο από την MS.
Δεν βλέπω όμως να της “βγαίνει” καθως android χωρίς google είναι ρυζόγαλο χωρίς κανέλα..

Bill

Nokia= Μπλε οχι μ@λακιες πρασινες… Και Android…

nikosx

Nokia+windows=η καλύτερη επιλογή. Δεν υπαρχει αλλά.

Alexis

αυτή η καραμέλα με την παραμετροποίηση στο Android…..άμα δεν το κάνεις root δεν έχεις τίποτα παραπάνω εκτός απο τα άχρηστα apps…τα οποία υπάρχουν στο store των windows με ήδη καλύτερες, ίσες ή κι εναλλακτικές προτάσεις. Εχει γεμίσει ο κόσμος WP και δεν είναι τυχαίο….ακόμα και το HTC HD7 μου πούλησα εύκολα…

Vaggelis

Μην σκέφτεστε με βάση τον μικρόκοσμό σας. Η ΝΟΚΙΑ ήταν μέχρι πρότινος ο μεγαλύτερος παραγωγός κινητών στον κόσμο κυρίως λόγο των φτηνών dumbphones που έβγαζε. Πλέον η Samsung και άλλοι κατασκευαστές μπορούν να προσφέρουν Android smartphones σε αντίστοιχες τιμές. Μιλάμε για μια τεράστια αγορά σε ταχέως αναπτυσόμενες αγορές που οι καταναλωτές μοραία σύντομα θα στραφούν σε πιο ακριβές/ποιοτικές λύσεις. Αν αγνοήσεις σαν MS αυτή την αγορά και αφήσεις τον κόσμο να εξοικιωθεί με το περιβάλλον του Αντρόιντ είναι σαν να βάζεις ταφόπλακα αφού στην υπάρχουσα αγορά όσο και να ανεβαίνει το WP ακόμα έχει πολύ μικρά και μη βιώσιμα ποσοστά. Από την αλλή αν μπορείς να προσφέρεις Smartphones και ταυτόχρονα να εκπαιδεύεις τον κόσμο στο περιβάλλον σου (tiles) προσφέροντάς του τις υπηρεσίες σου (onedrive) και μπλοκάροντας τον ανταγωνισμό (google apps) με ένα forked Android μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Άλλωστε με την πώληση Android συσκευών η Google δεν κερδίζει μέσω licensing αλλά η Microsoft κερδίζει (λόγω πατεντών). Η Google ουσιαστικά έχει φτιάξει το Android για να ενισχύσει το οικοσυστημά της, κάτι που δεν γίνεται με forked εκδόσεις. Στο ερώτημα “και καλά γιατί να μην βγάλει φτηνό WP?” η απάντηση είναι γιατί όταν έχεις συσκευή 100 δολλάρια που δεν κολλάει δεν… Συνέχεια »

δημητρης

@Alexis εγω παλι ειδα και επαθα να πουλησω το αχρηστο nokia lumia 1020. Δεν το επαιρνε κανεις ουτε τα μαγαζάκια γυρω από την ομονοια….

Sot11

Δημήτρης ο μόνος τρόπος να γίνει άχρηστο αυτο το κινητό ειναι να πέσει σε στα χέρια άλλων ακομα πιο αχρήστων!

τακις

@sot11 +1..ποσο χρονω είσαι παιδί μου Δημήτρη κ λες τέτοια χαζομάρες ήθελα ναξερα

TOm

Θα το θελα πολυ αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα γινει. Πιστευω οτι μαλλον δεν θα γινει. Αν γινει ομως θα το παρω ειδικα αν εχει και κανα stock android απλα εχω σταματησει να ψαχνω για το επομενο μου κινητο. Η Nokia σαν hardware ειναι η καλυτερη κατασκευαστρια μαζι με την apple. Οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης και τα υλικα και τα μικροφωνα και ολα αυτα. Μονο σε κινητα nokia και apple πχ εχω συναντησει οταν ο αλλος ειναι εξω το κινητο να εχει τοσο καλο noise cancellation που να μην καταλαβαινω εγω που τον καλω οτι ειναι εξω. Και περα απο αυτο σε αντοχη και ποιοτητα δεν συγκρινεται με κανεναν η Nokia. Αλλα εχει κολησει με ενα πολυ μετριο λειτουργικο λογω MS. Ομορφο λειτουργικο απλο και γρηγορο. Αλλα μετριο. Απο την αλλη θα μου πεις κινητο ειναι, τι τα θες τα πολλα πραγματα. Νταξει αλλο να εχεις android μπροστα σου και αλλο windows phone η διαφορα ειναι τεραστια.

Τομ

Και για να ξεκαθαρισω δεν εννοω την παραμετροποιηση του android ουτε root ουτε τιποτα. Το android σαν λειτουργικο σου δινει πολλες ευκολιες αν το θες αλλα αν το θες πολλες δυνατοτητες. Δεν εινια μαγικο και δεν του λειπουν τα προβληματα αλλα ειναι το πιο πληρες λειτουργικο τουλαχιστον για κινητα η για 7ιντσα ταμπλετ. Και αν εχεις και στοκ αντροιντ ακομα καλυτερα γιατι ειναι διαολεμενα γρηγορο. Και το ios και το windows phone ειναι πολυ καλα λειτουργικα αλλα οχι τοσο καλα. Ειδικα το windows phone. To ios ειναι καλο κυριως λογω της ποικιλιας και της ποιοτητας των εφαρμογων. Και βεβαια ειναι σταθεροτατο.

keysmith

λέει το άρθρο “Τα σχόλια μεταξύ των fans της Nokia είναι αποκαλυπτικά της κατάστασεις που επικρατεί, κάποιοι δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται και δηλώνουν τυφλή πίστη στα Windows Phone και άλλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις της Nokia.”

Οι έχοντες τυφή υποταγή στα Windows Phones δεν είναι οπαδοί της νοκια αλλα είναι πρωτίστως οπαδοί της Microsoft! Απλά εποφελήθηκαν την “υφαρπαγή” της από την MicroSoft και την λένε δικιά τους. Εγώ έχω 808, συμπαθώ την nokia, και δεν μου αρέσουν καθόλου τα WP. Δεν είμαι ακριβώς οπαδός της περισσότερο οπαδός του adnorid είμαι.

Θέλω να πω πως δεν “συγκρούονται” οπαδοί της NOKIA αλλά οπαδοί λειτουργικών και φιλοσοφίας.

Υ.Γ. και Offtopic. πολλοί ότι θέλουν γράφουν με αφορμή το πεδίο μάχης πχ αν δεν είσαι root το android είναι περίπου άχρηστο… (γελάω με την τυφλή υποταγή). Ουτε η MS δεν τα λέει αυτά και απόδειξη ότι βγάζει adroid. Η ms το βγάζει όχι η nokia..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.