Η Β.Κορέα απαιτεί να συμμετάσχει στον εντοπισμό των χάκερς της Sony Pictures

Το ζήτημα με την επίθεση της ομάδας Guardians of Peace κατά της Sony Pictures που συνέβη τον προηγούμενο μήνα, τελικά όχι απλά ήτα πιο μεγάλο απ΄ότι φάνηκε στην αρχή, αλλά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε πολιτικό επίπεδο. Το FBI βγήκε εχθές με επίσημη δήλωση και κατηγόρησε ανοιχτά τη Β.Κορέα ότι βρίσκεται πίσω από την άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει ως αφορμή την ταινία The Interview.

Το FBI κατηγορεί τη Β.Κορέα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το FBI η επίθεση είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας γα τις ΗΠΑ καθώς οι ενέργειες της Β.Κορέας είχαν ως στόχο να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε αμερικάνικη επιχείρηση και καταπατά το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα. Τέτοιες συμπεριφορές εκφοβισμού ξεπερνούν τα όρια της αποδεκτής συμπεριφοράς.

Ο Ομπάμα υπόσχεται να απαντήσει- θεωρεί λάθος την ακύρωση της ταινίας

Στη συνέχεια ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα έκανε δηλώσεις λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη Β.Κορέα αλλά σε σχετική ερώτηση για το ποια θα είναι η απάντηση είπε ότι θα είναι “ανάλογη”. Αναφέρθηκε πολλές φορές προσωπικά στον Kim Jong-un λέγοντας ότι είναι ο ηγέτης που βάζει ένα ολόκληρο κράτος να επιτεθεί σε ένα κινηματογραφικό στούντιο με αφορμή μια σατιρική ταινία με τον Seth Rogen και συνέχισε λέγοντας “I like Seth … but thinking that was a threat to them? That gives you an impression of what kind of regime that is”.

Για την απόφαση της Sony να ακυρώσει την προβολή της ταινίας ο Ομπάμα είπε ότι τη θεωρεί λάθος λέγοντας ότι είναι μια εταιρεία που υπέστη μεγάλη ζημιά, υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι απειλούνται, κατανοεί τους φόβους της αλλά και πάλι θεωρεί λάθος την απόφαση.

“I wish they had spoken to me first. I would have told them, Do not get into a pattern in which you are intimidated by these kind of criminal attacks”.

Η Β.Κορέα απαιτεί συμμετοχή στην έρευνα- απειλεί με συνέπειες

Από την πλευρά της η Β.Κορέα επίσημα αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και πρότεινε να συμμετάσχει μαζί με τις ΗΠΑ στις έρευνες. Για την ακρίβεια απαιτεί να συμμετάσχει. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Pyongyang υποσχέθηκε να υπάρχουν βαριές συνέπειες κατά των ΗΠΑ αν δεν δεχτούν τη συμμετοχή στην έρευνα και συνεχίζουν να κατηγορούν τη χώρα.

Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις η Β.Κορέα αναφέρει ότι έχει τρόπο να αποδείξει ότι δεν είναι πίσω από την επίθεση και χωρίς να χρησιμοποιεί μεθόδους βίας, όπως κάνει η CIA.

Η απάντηση του λευκού Οίκου είναι ότι η Β.Κορέα συνηθίζει να αρνείται την ευθύνη για τις προκλητικές και καταστροφικές ενέργειές της, και αν θέλει να βοηθήσει θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να διορθώσει τη ζημιά που έκανε στη Sony Pictures.

Οι χάκερς θέλουν να εξαφανιστεί ότι υπάρχει από την ταινία

Τέλος, παρά τα όσα γίνονται, οι χάκερς συνεχίζουν με τις απαιτήσεις τους. Τα στελέχη της Sony Pictures έλαβαν ένα νέο email από την ομάδα η οποία αναφέρει ότι ήταν πολύ σοφό να ακυρώσει την προβολή της ταινίας The Interview. Για να μην βγάλουν κι άλλα δεδομένα στη φόρα θα πρέπει να μην βγει ποτέ η ταινία, ούτε επίσημα ούτε ως διαρροή, ούτε σε DVD ή οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Εκτός από την ίδια την ταινία όμως, απαιτούν να κατέβει κάθε υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο, “And we want everything related to the movie, including its trailers, as well as its full version down from any website hosting them immediately”.

sony pictures, Η Β.Κορέα απαιτεί να συμμετάσχει στον εντοπισμό των χάκερς της Sony Pictures

Πηγή:1,2,3,4

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Καλά μιλάμε για παρωδία!

Chris

Αυτή η ιστορία μου θυμίζει Death Note. L ~ Kira.

Panos7GR

Χαχαχαχα απαιτεί να βοηθήσει κιόλας κι άμα δε την αφήσουν να βοηθήσει θα τους κάνουν ντα!
Είναι απλά γελοιοι! Είναι τόσο γελοιοι και ψυχακιες και συνάμα τόσο επικίνδυνοι που μου θυμίζουν τον Joker (το γνωστό εχθρό του Batman).
Δε με κοφτει και πολύ το ζήτημα, είναι η αλήθεια, αλλά θα ήθελα να δω τα στοιχεία που έχουν και μπορούν να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται. Πρώτα το αποδεικνύεις και μετά βοηθάς, αυτή έπρεπε να ήταν η απάντηση.

Πάντως αφού το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, θεωρώ δεδομένο ότι θα μάθουμε ποιοί είναι οι hackers και ποιοί κρύβονται από πίσω. Κι ας πάρει πάνω από χρόνο, θα τους βρούνε.

nick

@Chris

+1000..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet HBO Sony Sony Pictures

HBO: Η επίθεση μπορεί να είναι 7 φορές μεγαλύτερη από της Sony το 2014

Οι περισσότεροι θα θυμούνται την πολύκροτη υπόθεση της Sony Pictures, η οποία είχε πέσει θύμα επίθεσης στις 22 Νοεμβρίου του 2014 με όλο το σύστημα υπολογιστών της να περνά στον έλεγχο της ομάδας #GOP.

Internet Sony Sony Pictures WikiLeaks

WikiLeaks: Δημοσιεύει χιλιάδες έγγραφα από το πολύκροτο χακάρισμα της Sony

Στις 22 Νοεμβρίου του 2014 όλο το σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures είχε βγει εκτός λειτουργίας και πέρασε στον έλεγχο της ομάδας #GOP, η ποία ανέλαβε την ευθύνη και έκανε τεράστια ζημιά στην Sony.

Internet Sony Sony Pictures

H NSA ήξερε ποιος επιτέθηκε στη Sony- χάκαρε τη B.Κορέα από το 2010

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την όλη υπόθεση με το hacking κατά της Sony Pictures με αφορμή την ταινία The Interview, η οποία απασχόλησε πολύ έντονα όλα τα media ανά τον κόσμο και έβαλε ακόμη και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο παιχνίδι. Το FBI και ο ίδιος ο Ομπάμα κατηγόρησαν εντελώς ανοιχτά την κυβέρνηση της Β.Κορέας, […]

Internet Sony Pictures

The Interview, η Νο.1 online ταινία της Sony Entertainment

Η πολύπαθη ταινία της Sony Pictures Entertainment βγήκε τελικά σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις ΗΠΑ και διατέθηκε online και έγινε η πιο πολυκατεβασμένη ταινία της Sony, ever. Με κόστος παραγωγής στα 44 εκατομμύρια δολάρια το The Interview κατάφερε να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 4 μέρες κατά την περίοδο των γιορτών.