Νορβηγία: Η πρώτη χώρα που σταματά να χρησιμοποιεί το FM Radio το 2017

Η Νορβηγία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που σταματά να χρησιμοποιεί το FM Radio ξεκινώντας τη μετάβαση από το 2017. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, η Νορβηγία θα μεταβεί σε Digital Audio Broadcasting (DAB), το οποίο θα έχει πλέον ως πρότυπο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η χώρα έχει την δυνατότητα να κάνει την ομαλή μετάβαση υποστηρίζοντας ότι οι ακροατές θα έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου και ποικίλο περιεχόμενο. Επιπλέον, η ψηφιοποίηση θα βελτιώσει σημαντικά το σύστημα έκτακτης ανάγκης, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό δίνοντας νέες ευκαιρίες για καινοτομία.

Το DAB αυτή τη στιγμή δίνει τη δυνατότητα για 22 εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μπορούν να προστεθούν ακόμη 20, σε αντίθεση με το FM Radio που δίνει μέχρι 5 εθνικούς σταθμούς. Επιπλέον, το κόστος μετάδοσης ραδιοφωνικών σταθμών μέσω FM, είναι 8 φορές μεγαλύτερο. Το DAB είναι διαθέσιμο στην Νορβηγία από το 1995, το 2007 ήρθε το DAB+.

Μαζί με την Νορβηγία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται να κάνουν την μετάβαση αφήνοντας πίσω τον συμβατικό τρόπο που ακούμε ραδιόφωνο, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι σαφώς πιο δύσκολο καθώς μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να γίνει.

Στην Νορβηγία, μια χώρα με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, ήδη το 56% των ακροατών ακούει μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου. Η μετάβαση θα είναι πολύ πιο εύκολη αν και κάποιοι θα μείνουν εκτός από 11 Ιανουαρίου 2017 που θα ξεκινήσει η αλλαγή.

νορβηγία FM, Νορβηγία: Η πρώτη χώρα που σταματά να χρησιμοποιεί το FM Radio το 2017

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Στη Νορβηγια εχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πληρες δυκτιο φορτισης και δεν θα ειχαν ψηφιακο ραδιόφωνο? Σε δεκα χρονια μπορει να ξυπνήσουμε και εμεις…

gericho

Νορβηγία:
μία πάμπλουτη χώρα (και λόγω πετρελαίων),
στην οποία το ψηφιακό ραδιόφωνο αριθμεί ήδη 20 χρόνια στον αέρα

Έχουμε καιρό ακόμα εμείς.
Εδώ κάναμε αμήν και πότε για να δούμε ψηφιακή τηλεόραση σε περιορισμένη γεωγραφική κάλυψη.
Καλά καλά δεν υπάρχουν DAB δέκτες…

azriel84

Νορβηγός Android user σε iFan “Ναι, πήγαινε δώσε 700€ για κινητό χωρίς FM radio…oh wait!” 😛

nio

Νορβηγία!!μια χωρα ουτε δηθεν βλεπε ντουμπαι,ετη φωτος μπροστά,που επενδυει τα λεφτακια της στην ερευνα,και στην εκπαιδευση!

nikos7

τους επεισε η σαμσουνγκ οτι δεν χρειαζονται φμ ραδιο αφου εδω και 2 γενιες δεν βγαζει στο κινητο της.. 😛

Grape

@azriel84

We didn’t have FM before it was even cool.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.