Δευτέρα
19/01/2015

H NSA ήξερε ποιος επιτέθηκε στη Sony- χάκαρε τη B.Κορέα από το 2010

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την όλη υπόθεση με το hacking κατά της Sony Pictures με αφορμή την ταινία The Interview, η οποία απασχόλησε πολύ έντονα όλα τα media ανά τον κόσμο και έβαλε ακόμη και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο παιχνίδι. Το FBI και ο ίδιος ο Ομπάμα κατηγόρησαν εντελώς ανοιχτά την κυβέρνηση της Β.Κορέας, κάτι το οποίο φάνηκε πολύ γρήγορο και παράτολμο τότε.

Τελικά όπως φαίνεται από τα έγγραφα που διέρρευσε ο Edward Snowden την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρεται ότι η NSA (National Security Agency των ΗΠΑ) χρησιμοποίησε ένα malware για να παρακολουθεί τους βορειοκορεάτες hackers στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ξεκίνησε από το 2010.

Αυτό επέτρεψε στις ΗΠΑ να προχωρήσουν στην τόσο ξεκάθαρη ανακοίνωση των υπαίτιων. Όπως αναφέρουν οι New York Times αξιωματούχοι των ΗΠΑ επισημαίνουν ότι η επιχείρηση κατά της Sony Pictures ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο όταν οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυό της χρησιμοποιώντας «spear phishing attacks». «Φύτεψαν» malware μέσω email links αλλά ξέφυγαν από τα ραντάρ της NSA διότι είχαν κλέψει τα διαπιστευτήρια από administrator της Sony. Στη συνέχεια και για 2 μήνες περιφέρονταν στα συστήματα της Sony πριν προχωρήσουν στην επίθεση του Νοεμβρίου.

nsa

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.