On Telecoms, Προσφέρει upload έως και 2 Mbps

Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία που έμαθα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη δυνατότητα που έχουμε όλοι οι συνδρομητές της On Telecoms να αναβαθμίσουν την ταχύτητα του upload από 1 Mbps που είναι σήμερα σε 2 Mbps με 10 ευρώ επιπλέον το μήνα. Προσπάθησα και εγώ αλλά δεν…

Είμαι από τους παλαιότερους συνδρομητές της On Telecoms με πολλλάαα προβλήματα τους πρώτους μήνες, τα οποία αφού κατάφεραν να με σκάσουν, έχουν διορθωθεί και τους τελευταίους 16-18 μήνες έχω ηρεμήσει και απολαμβάνω κανονικά το ίντερνετ μου.

Έμαθα λοιπόν και όντως ισχύει ότι θα μπορούσα με ένα έξτρα κόστος των 10 ευρώ το μήνα να ανεβάσω την ταχύτητα του upload που έχω τώρα (1 Mbps) σε 2 Mbps, όπως και έκανα. Δυστυχώς όμως η γραμμή μου δεν “σηκώνει” αυτή την ταχύτητα και ύστερα από 2-3 ημέρες συνεχόμενων αποσυγχρονισμών και restart του modem, άλλαξα πάλι και κατέβηκα στο 1 Mbps.

Εμένα δεν μου “έκατσε” η ταχύτητα την χρειαζόμουν για να ανεβάζω πιο γρήγορα τα hands-on video του TechblogTV στο YouTube, θεωρώ όμως σημαντική αυτή την πληροφορία και θέλησα να την μοιραστώ με όσους είστε συνδρομητές της On Telecoms. Δοκιμάστε το. , On Telecoms, Προσφέρει upload έως και 2 Mbps

, On Telecoms, Προσφέρει upload έως και 2 Mbps

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spiros Mtr.

Μπορείς να δοκιμάσεις ένα καλύτερο(αν έχεις αυτό που σου δώσανε με τον εξοπλισμό) modem-router.

Ψάξε για κάποιο με ADSL Mode: Annex A και Modulator: ADSL 2+.

Θα δεις μεγάλη διαφορά.

Έχω Forthnet Double Play (ΕΩΣ 24mb/s) και με κάποιο (ενσύρματο πάντα) modem router τρέχουν 4 pc και ένας server.(μιλάμε για κομπλέ ταχύτητες)

Someone

Συχνό φενομενο να πληρωνεις για κάτι που δεν έχεις οσο αναφορά την ταχύτητα κλειδώματος, η διαφορά εντοπίζεται από 10 – 24 mbit. Για να έχεις 2Mbit upload πρέπει να έχεις καλό router Anex-m.
Το upload δεν είναι τόσο απαραίτητο να είναι μεγάλο, εκτός και αν έχεις server η θες να ανεβάζεις αρχεία.

Dimitris

Γιατί δεν σηκώνει η γραμμή? Αφού έφτασες μέχρι 1765Kbps Up. Μήπως το πρόβλημα είναι στο modem και στο profile που χρειάζεται για να παίξει με αυτές τις ταχύτητες?

Γιώργος Τσ.

Sorry για το off topic αλλά την έχω καιρό την απορία…Έχω μια σύνδεση στην WIND 24Mbps ADSL αλλά αντί για 24 είναι 5-6…Έχω κάνει πολλά speedtests και όλα αυτό δείχνουν…τι μπορεί να φταίει βρε παιδιά..?

Spiros Mtr.

@Γιώργος

Παίζουν πολλά πράγματα λόγο. Καταρχάς το modem που έχεις. Μπορεί να υποστιρίζει μέχρι 5-6. Μπορεί να έχεις κάνει εσύ λάθος settings και να το έχεις ορίσει για ποιο λίγο.

Επίσης η ταχύτητα δεν εξαρτάτε μόνο από τον παροχέα υπηρεσιών αλλά και από τον εξυπηρετητή.(server) αν υπάρχει μεγάλος φόρτος στον server τότε ναι θα κάνει ποιο πολλύ ώρα να σε εξυπηρετήσει. Γι’αυτό δοκιμάσε σε πολλούς server και σε διάφορες αποστάσεις.

π.χ. σε Αμερικάνικο server μπορεί να έχεις από ~200ms έως και ~500ms ping.
Γερμανία ~100-200ms.

Οι τιμές παραπάνω είναι είναι ενδηκτικές καλών server.

Dimitris

@Γιώργος

Δεν μας λες τι είναι το 5-6. Ταχύτητα συγχρονισμού ή κατεβάσματος? Για τον συγχρονισμό τον πιο βασικό ρόλο τον παίζει η απόσταση του σπιτιού από το DSLAM (εξοπλισμός παρόχου) αλλά και καλωδιώσεις κ.α. Για την ταχύτητα κατεβάσματος τα είπε πιο πριν ο Spiros

ikostas

αν ανεβάσεις το uploading, κατεβαίνει η ταχύτητα του download???

Ed

Ποσα χλμ εισαι απο το το Τηλεφωνικο Κεντρο?

Μονο 6 Mbps στο download? μηπως πρεπει να πειραξεις το MTU στο modem? (1400-1450)
Mηπως εισαι μεσω OTE στην ON?

θανασης

ω καταλαβα και εσυ το pirelli εχεις….
αστα να πανε ειναι το router. πρεπει να ομολογησω παντως οτι εκτος απο την τηλεοραση που κολλαει συνεχεια το internet ειναι καλο

jek

χμμμ….. Φαίνεται ότι κατεβαίνει η ταχύτητα download μετά.

kokour1986

HOL Στο κέντρο της Χίου.

INTERNET
ADSL: CONNECTED
ADSL UPTIME: 0:03:26:42
PPP UPTIME: 5:08:56:32
Mode: G.992.5 (ADSL2+)
Upload: 948 Kbps.
Download: 11783 Kbps

Τώρα ποιά έχουν όλοι σχεδόν 24αρα πρίν απο 3 χρόνια περίπου που ήμουν απο τους πρώτους που έβαλα 24 στην Χίο τα 11783 ήταν 17….και τα 948 ήταν 1010-1020.
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας λοιπόν που επιρεάζει την ταχύτητα είναι το πόσες γραμμές εξυπηρετεί ο κάθε κόμβος και η απόσταση που έχουμε απο αυτόν.
Ένας άλλος παράγοντας είναι η απόσταση και η ποιότητα του καλωδείου που χρησιμοποιούμε απο το κουτάκι που είναι έξω απο το σπίτι μας μέχρι και το modem.
Έκανα το πείραμα και έβαλα ένα καλώδιο τηλεφώνου 25 μέτρα και πάνω απο 5 δέν έπιανα με τίποτα.
Ελπίζω να μήν σας μπέρδεψα…

REDODIN7

Τελικα αφου εχεις και εσυ κωστα ΟΝ ειναι ολα καλα ,νομιζα πως ειμαι ο μονος που εχει σταθερα εδω και 3 χρονια 🙂

LEFTKOYL

Από τον Σεπτ. του 2007 είναι καλά!!!!

θανασης

βρε leftkoyl ακομα και εδω σε βρισκω? χχααχχαχαχαχα
το router ισως ειναι και το thomson…

#FN$#

Αα, ωραία! Μακάρι να το κάνουν και οι άλλες εταιρίες! 🙂

Filo Aman

Αν είσαι δίπλα (στα 10 μέτρα το πολύ) από κανένα κέντρο μπορεί και να πετύχεις 2 mBit uploading διαφορετικά 500 – 700 kBps και πολλά είναι!
Εδώ οι περισσότερες εταιρίες δεν καταφέρνουν να δώσουν αυτά που υπόσχονται σε downloading προσπαθούν τώρα να μας παραμυθιάσουν ότι θα έχουν καλό uploading?

lnick

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν καλωδιώσεις, περιοχή , στην περιοχή μου δεν μπορούν να το επιτύχουν μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι ακόμα δεν είμαστε για τέτοιες ταχύτητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet On Telecoms

Η On Telecoms πάει Θεσσαλονίκη

H On Telecoms, ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής της λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη και παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνίας, ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε ακόμα περισσότερες οικογένειες και επιχειρήσεις. Επιτυγχάνει με αυτόν τον τρόπο, τους στόχους που έχει θέσει μετά την εξαγορά της Vivodi Telecom τον Οκτώβριο του 2009, να επεκτείνει το ιδιόκτητο δίκτυό της στη […]

Internet On Telecoms

On Telecoms, Νέα πακέτα και μειωμένες τιμές

Η On Telecoms ανακοινώνει νέους συνδυασμούς Τηλεφωνίας και Internet, συνεχίζοντας να εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει, βασιζόμενη στις διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών της. Παράλληλα, προσφέρει εντελώς δωρεάν σε νέους και όλους τους υφιστάμενους συνδρομητές τις πιο δημοφιλείς ψηφιακές ευκολίες.

Business On Telecoms Vivodi

On Telecoms, Εξαγοράζει το 100% της Vivodi Telecom

Με βασικό άξονα τη στρατηγική δημιουργίας ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών, υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms. Στo πλαίσιο αυτό η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου […]