Ένα wi-fi hotspot για κάθε 150 άτομα στον πλανήτη

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παίρνουμε μια καλή εικόνα για την παγκόσμια κατανομή του wi-fi. Στην Μ. Βρετανία υπάρχει ένα wi-fi hotspot για κάθε 11 άτομα και παγκοσμίως ο ίδιος αριθμός είναι στα 150 άτομα. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την iPass δείχνει ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα υπάρχουν 47.7 εκατομμύρια public hotspots παγκοσμίως.

Η Γαλλία είναι η χώρα με τα περισσότερα hotspots, ακολουθούν ΗΠΑ και Μ.Βρετανία. Τα hotspots έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τα κενά που αφήνουν τα mobile networks και συνήθως είναι δωρεάν.

Η έρευνα μας δίνει μια από τις πρώτες ξεκάθαρες εικόνες της παγκόσμιας κατανομής wi-fi και ο χάρτης hotspots ανά τον κόσμο δίνει τους αριθμούς για κάθε περιοχή και το που βρίσκονται- σε σπίτια, τραίνα, αεροπλάνα, αεροδρόμια και καταστήματα.

Τα επόμενα 4 χρόνια οι παγκόσμιοι αριθμοί hotspot προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 340 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε 1 wi-fi hotspot ανά 20 άτομα.

Ωστόσο, η αύξηση δεν σημαίνει και ίση κατανομή. Ενώ στην Βόρεια Αμερική το 2018 θα υπάρχει ένα hotspot ανά 4 άτομα, στην Αφρική η αναλογία θα είναι ένα προς 408.

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι η περιοχή με την πιο πυκνή wi-fi κάλυψη, αλλά μέχρι το 2018 η Ασία αναμένεται να πάρει τα πρωτεία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των hotspots βρίσκετα σε σπίτια, περίπου 34 εκατομμύρια. Υπάρχουν περίπου 7.5 εκατομμύρια hotspots σε καταστήματα, καφέ και ξενοδοχεία και ένας μικρός αριθμός (11.000) σε τραίνα, αεροπλάνα και αεροδρόμια. Όμως, η διάθεση wi-fi στα μέσα μεταφοράς δείχνει σημαντική αύξηση.

1 wi fi hotspot ανά 150 άτομα, Ένα wi-fi hotspot για κάθε 150 άτομα στον πλανήτη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Που είναι οι κυνηγοί κεραιών να μας πρήξουν λίγο με την ακτινοβολία που τρώμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.