Ένα wi-fi hotspot για κάθε 150 άτομα στον πλανήτη

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παίρνουμε μια καλή εικόνα για την παγκόσμια κατανομή του wi-fi. Στην Μ. Βρετανία υπάρχει ένα wi-fi hotspot για κάθε 11 άτομα και παγκοσμίως ο ίδιος αριθμός είναι στα 150 άτομα. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την iPass δείχνει ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα υπάρχουν 47.7 εκατομμύρια public hotspots παγκοσμίως.

Η Γαλλία είναι η χώρα με τα περισσότερα hotspots, ακολουθούν ΗΠΑ και Μ.Βρετανία. Τα hotspots έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τα κενά που αφήνουν τα mobile networks και συνήθως είναι δωρεάν.

Η έρευνα μας δίνει μια από τις πρώτες ξεκάθαρες εικόνες της παγκόσμιας κατανομής wi-fi και ο χάρτης hotspots ανά τον κόσμο δίνει τους αριθμούς για κάθε περιοχή και το που βρίσκονται- σε σπίτια, τραίνα, αεροπλάνα, αεροδρόμια και καταστήματα.

Τα επόμενα 4 χρόνια οι παγκόσμιοι αριθμοί hotspot προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 340 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε 1 wi-fi hotspot ανά 20 άτομα.

Ωστόσο, η αύξηση δεν σημαίνει και ίση κατανομή. Ενώ στην Βόρεια Αμερική το 2018 θα υπάρχει ένα hotspot ανά 4 άτομα, στην Αφρική η αναλογία θα είναι ένα προς 408.

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη είναι η περιοχή με την πιο πυκνή wi-fi κάλυψη, αλλά μέχρι το 2018 η Ασία αναμένεται να πάρει τα πρωτεία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των hotspots βρίσκετα σε σπίτια, περίπου 34 εκατομμύρια. Υπάρχουν περίπου 7.5 εκατομμύρια hotspots σε καταστήματα, καφέ και ξενοδοχεία και ένας μικρός αριθμός (11.000) σε τραίνα, αεροπλάνα και αεροδρόμια. Όμως, η διάθεση wi-fi στα μέσα μεταφοράς δείχνει σημαντική αύξηση.

1 wi fi hotspot ανά 150 άτομα, Ένα wi-fi hotspot για κάθε 150 άτομα στον πλανήτη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Που είναι οι κυνηγοί κεραιών να μας πρήξουν λίγο με την ακτινοβολία που τρώμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Internet Chrome featured Google

Η Google συμφωνεί να διαγράψει τα δεδομένα που συνέλεξε από την ανώνυμη περιήγηση των χρηστών

Η Google συμφώνησε να διαγράψει δεδομένα που συλλέχθηκαν από πελάτες που χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome.