Σύλληψη διαχειριστή της 2ης μεγαλύτερης ελληνικής σελίδας παράνομης διάθεσης ταινιών

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έδωσε η ελληνική αστυνομία, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεγάλη υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία. Συνελήφθη ο διαχειριστής της 2ης σε επισκεψιμότητα ελληνικής σελίδας παράνομης διάθεσης ταινιών και σειρών.

Ωστόσο στην επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρεται ποια είναι η σελίδα και το όνομα του διαχειριστή (οπότε θα το παραλείψουμε κι εμείς). Αναφέρεται ότι έγινε η σύλληψη 37χρονου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας διότι παρείχε παράνομα πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα, μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.

Για την ιστοσελίδα αναφέρεται ότι “είχε υψηλή επισκεψιμότητα και βάσει στατιστικών στοιχείων, κατείχε τη 2η θέση πανελληνίως ανάμεσα σε ιστοσελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο, περιέχοντας περισσότερους από 66.000 συνδέσμους (urls) και αριθμώντας περί τους 400.000-500.000 χρηστές”.

Με τον τρόπο αυτό, προκλήθηκε σημαντική απώλεια εσόδων τόσο για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου, όσο και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων

Προηγήθηκαν ψηφιακές καταγγελίες σε βάρος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, διότι καθιστούσε προσιτά στο κοινό μέσω διαδικτύου και διέθετε, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (αγορά – πώληση – ΦΠΑ – φορολογία – πνευματικά δικαιώματα), οπτικοακουστικά έργα πάσης φύσεως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης συγκέντρωνε παράνομα διαδικτυακούς συνδέσμους (urls), που αντιστοιχούσαν σε οπτικοακουστικά έργα (κινηματογραφικές ταινίες και σειρές) και τα παρείχε, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νόμιμων δικαιούχων, στους χρήστες της εν λόγω ιστοσελίδας, προτρέποντάς τους σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τέλος, βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην εν λόγω ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία.

συλληψη έλληνα διαχειριστή παράνομου διαμοιρασμού, Σύλληψη διαχειριστή της 2ης μεγαλύτερης ελληνικής σελίδας παράνομης διάθεσης ταινιών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

Μπραβο στην ΕΛΑΣ! ετσι θα σωσουμε την Ελλαδα! Ετσι θα νικησουμε την κριση! Ετσι θα βγαλουν λεφτα οι ξενες παραγωγες! ωχ… ξεχασα δν κερδιζουμε και πολλα

υ.γ. που ειναι το κακο στο να κατονομαστει το σαιτ?

Κώστας Βλαχάκης

Είναι το http://www.dvdmovies.gr

Sot11

Ε καλά τωρα, άμα οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους! Δηλαδή τωρα λύθηκαν ολα μας τα προβλήματα; ΓΟΥΑΟΥ!

vyron

Απο αυριο δηλαδη ολοι αυτοι θα σχηματισουν ουρες στα video club και θα μπει νεο χρημα στα ταμεια του κρατους!!! ποιον κοροιδευουν? ετσι κι αλλιως οσοι δεν προτιθενται να πληρωσουν για να δουν ταινια, απλα θα την ψαξουν απο αλλου

Impressive-Instant

Το αστείο είναι ότι ενώ όλοι βρίζουμε την ανικανότητα αυτής της χώρας, σχολιάζουμε αρνητικά την εν λόγω είδηση… Σίγουρα ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά κάποτε θα πρέπει να κόψουμε αυτή την νοοτροπία…

Vai

Impressive-Instant Κανεις δεν ειπε πως η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος δεν κανει σωστα την δουλεια της η οτι ειναι ανικανη. Αντιθετως τα τελευταια χρονια ειδικα εχει αποδειξει οτι λειτουργει περισσοτερο απο πολυ καλα!

Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως δεν κερδιζουμε ουτε εγω ουτε εσυ τιποτα ουτε φυσικα και η χωρα η οποια αμφιβαλλω για το αν θα σωθει.

Και ναι η νοοτροπια αυτη που επικρατει εδω δεν ειναι του Ελληνα, αλλα του Ρωμιου!

Impressive-Instant

Συγγνώμη αν δεν κατάλαβα καλά, αλλά από την είδηση προκύπτει ότι έχασε και το κράτος… Άρα σε τελική εγώ και εσύ.

P@NOS

Κώστα όταν διάβασα το σχόλιο σου πήρα μεγάλη ανακούφιση!! Δίσταζα να μπω στο site να δω αν λειτουργεί…αλλά και αυτοί που παν με .gr

Sot11

Impressive-Instant το αστείο ειναι ότι η αγαπημένη μας ΕΛΑΣ λέει όχι δεν θα κυνηγήσουμε πολιτικούς, όχι ουτε φοροφυγάδες, μα ουτε βιαστές κλπ! αλλα θα κυνηγήσουμε έναν τύπο που ανεβάζει ταινίες σε ένα site παρόλο που δεν προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο προβλημα! Δηλαδή μέχρι εκεί που τους παίρνει και ας καίγεται ο κοσμος! Αυτό ειναι το αστείο.

Max91

@Κωστα
Στο αρθρο γραφεις οτι ειναι η 2η μεγαλυτερη και ενταξει ξερουμε πιο ειναι αλλα το 1 πιο ειναι?

Chris

Το πρώτο πρέπει να ταν ή το ellinadiko ή το thegreekz

akis

κάτι νέο έρχεται…!!!! 😉

Panagiotis

Όταν το κρατος σε διαλύει και σου κόβει τον μισθό και δεν έχεις να πάρεις ψωμί από τον φούρνο μόνο του σε σπρώχνει στην πειρατεία ταινιών. Και δεν σώζετε η Ελλάδα έτσι, έτσι διασώζετε η τσέπη του καπιταλισμού τον πλούσιων δηλαδή και τον Ελλήνων και των αλλοδαπών καπιταλιστών αυτή που μας εκμεταλλεύονται δηλαδή, ο απλός λαός δεν κερδίζει τίποτα από τη γίνετε γιατί τα καταγραζονται όλα μεταξύ τους. Και η λύση ειναι αλλαγή κοινωνίας με άλλο οικονομικό και πολιτικό σύστημα.

Πανος

‘συγκέντρωνε παράνομα διαδικτυακούς συνδέσμους (urls), που αντιστοιχούσαν σε οπτικοακουστικά έργα”

Από πότε είναι παράνομο το να κάνεις copy paste ένα λίνκ ??

tasos1995

Το 3ο ποιό είναι, το gamato tv ?

λεόντιος

@panagiotis
φίλε μου μη γράφεις δακρύβρεχτα αριστερά επαναστατικά μανιφέστα
δεν ήταν τόρεντ τράκερ αλλά κλεπταποδοχή με προμήθεια από καπιταλιστικούς λογαριασμούς ίζιμπάιτ και τα συναφή
άντε με την καραμέλα της κρίσης !!!όλοι μέσα σε αυτά τα κλεπτοσάιτ πληρώνανε και κάποιοι τα τσεπώνανε !!!
και μή πεις ότι ήταν φρι γιούσερ

Γιάννης

Κάποτε πρέπει να κοπεί το παράνομο κατέβασμα και το παράνομο streaming.. Μην κοροιδευετε τα βίντεο κλάμπς.. Αυτοί δλδ τι πρέπει να κάνουν που βλέπουν τα μαγαζιά τους έτοιμα να κλείσουν γιατί ο κάθε ένας φτιάχνει ένα Site με παράνομες ταινίες ή ο κάθε μαύρος πουλάει παράνομα dvd.. Μην τα βλέπετε τα πράγματα μόνοπλευρά..και αυτοί σπίτια έχουν..φόρους πληρώνουν, παιδιά έχουν
.

albandi

Για streaming μόνο kodi!!δεν χρειάζεται τίποτα άλλο !!

apostolos

Επειδή δεν είναι όλοι σχετικοί με το θέμα, ακόμα και από τα σχόλια δεν έβγαλα άκρη, μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου εξηγήσει πως έβγαζε χρήματα αυτός και γιατί είναι παράνομο να έχεις urls?

nick2010

Είαι αρκετά τραβηγμένη ερμηνεία του νόμου η δήθεν παράνομη δραστηριότητα διατήρησης σε ένα site διαφόρων urls που παραπέμπουν σε υλικό πνευματικό ιδιοκτησίας, γιατί απλά στο site ΔΕΝ είναι αποθηκευμένο το υλικό αυτό καθαυτό που αποτελεί προστατευόμενο αγαθό.

Το να ξέρω και να ανακοινώνω ελευθέρως που βρίσκεται το κάτι δεν σημαίνει ότι αυτό το κάτι το ιδιοποιούμαι ώστε να με κατηγορήσουν γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες του.

Άλλο φυσικά είναι το θέμα περί διαφημίσεων και μη απόδοσης στο κράτος του αναλογούντος φπα (δεν γνωρίζω πώς λειτουργεί το σύσητμα των διαφημίσεων φορολογικά).

παπαροκας tiamat

Η απολυτη αλητεια.
Ο κοσμος δεν εχει να φαει! ,εξω γινεται χαμος απο πραγματικα περιστατικα και η ελ αστυνομια και η διωξη εγκληματος φυλακιζουν νεους ανθρωπους επειδη μοιραζονται μαζι μας ταινιες. Ντρεπομαι που ζω σαυτη τη χωρα

enas

Μπράβο στην αστυνομία . απλά εφαρμόζει τους νόμους. Ντρέπομαι που ζω σε μια χώρα όπου πολλοί θεωρούν μαγκιά την κλοπή της δουλειάς του άλλου. Όπως και να το βαπτίσετε , η κλοπή είναι κλοπή.

Kilplix

Παιδες ολοι εσεις που κραζετε.. εχω γνωστο που ασχοληθηκε για λιγο καιρο με αυτα..Υπαρχει πολυ χρημα απο τα clicks και views ..δεν ειναι οτι απλα την μοιραζοντε.. το τζαμπα πεθανε! Και πολυ καλα κανουν και κλεινουν τετοια sites και ας μπορουμε να τα βρουμε απο torrent κτλ.. δεν καταλαβα θα νομιμοποιησουμε τα παντα επειδη καποιοι “πεινανε”? Μαλλον βαριουντε που ζουνε θα ελεγα

Τεο

Δεν τους φυλάκισαν επειδή ανέβαζαν σε σελίδες streaming οπτικοακουστικό υλικό χωρίς πνευματικά δικαιώματα (από αυτές παίρναν κάποια χρήματα ανά προβολή). ούτε επειδή κάναν copy το url σε κάποιο blog (στις οποίες βάζαν διαφημίσεις για extra χρήματα) αλλά επειδή στο blog που κάναν το copy το domain name (η διεύθυνση του site) τους άνηκε δηλαδή ήταν στο όνομα τους. συν ότι τα χρήματα από τις διαφημίσεις δεν τα δήλωναν.

Panagiotis

@λεόντιος
Καλημέρα. Δεν είπα ότι είναι Παναγίες και ότι δεν μπορεί να τα τσεπώνουν απλά εννοούσα με αυτό που είπα (Και δεν σώζετε η Ελλάδα έτσι, έτσι διασώζετε η τσέπη του καπιταλισμού τον πλούσιων δηλαδή και τον Ελλήνων και των αλλοδαπών καπιταλιστών) ότι και που τον πιάσανε δεν έγινε τίποτα γιατί στην ουσία και αυτή που τον πιάσανε το κράτος δηλαδή για δικά του συμφέροντα τον έπιασε και είναι και χειρότερα εγκληματικό από τον τύπο που πιάσανε.

Panagiotis

@Kilplix
Καλημέρα. Σε ένα σωστό κράτος βεβαίως είναι κακιά η πειρατεία σε ένα σ@@α κράτος όμως κατά την γνώμη μου δεν έχει σημασία αφού ο καθένας κοιτάει να τα τσεπόση και να πάρει τα πιο πολλά. Και ναι όπως είναι τα πράματα αφού δεν μου αφήνει άλλη επιλογή το κράτος θα μπω σε κάποιο torrent site και θα ψάξω να κατεβάσω μια ταινία που θέλω να δω τσάμπα.

albandi

Για streaming μόνο kodi !!

Κλανιαμιν

Υπαρχουν πανω απο 20 ελληνικα site με τετοιο υλικο. Γιατι κλεισανε μονο αυτο;

Impressive-Instant

Αρκετά ενδιαφέρον η συζήτηση και τα σχόλια/απόψεις… Kilplix το κράτος είμαστε ΄΄εμείς”. Εγώ να δεχτώ αυτό που λές, αλλά να μή ζητάμε μετά σε αυτή τη χώρα να υπάρχει δίκαιο-αξιοκρατία-λειτουργία. Η ένσταση μου με λίγα λόγια, είναι στην νοοτροπία μας, δεν μπορείς από τη μία να θέλεις να είσαι ”παράνομος” και από την άλλη το κράτος και οι πολίτες να είναι δίκαιοι απέναντι σου. Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά, συζήτηση κάνουμε. Άλλωστε για το χάλι μας δεν φταίνε ΜΟΝΟ οι ξένοι… Εγώ, εσύ και ο καθένας ”παλεύαμε” να βγεί κάποιος δικός μας για να μας ”βοηθήσει”…

NtinosMD

Επειδη πολυ καλα ξερουμε πως λειτουργει ο Ελληναρας, παω στοιχημα user της σελιδας θα ηταν μελος της Διωξης Ηλ. εγκληματος και μαλλον θα φαγε κανενα ban και σκεφτηκε “ετσι ειστε ρε μ******ς, θα σας κλεισω το μαγαζακι!!!!” Με τοσα που εχω δει , δεν το αποκλειω πλεον…

Γιαννης

@nick2010 είναι παράνομο να έχεις τα Links για παράνομα αρχεία και ας ΜΗΝ διατηρείς τα αρχεία εσύ..πολύ απλά σκέψου να έχεις κάπου μία ταμπέλα στο κέντρο της Αθήνας και εξιγείς στον κόσμο που θα βρεί κόκα ή ηρωίνη !

τι φάση ? δεν είσαι παράνομος επειδή δεν έχεις εσύ ο ίδιος τα drugs ?

Theodore.

Ειδικά με την κρίση που υπάρχει,πόσοι είναι αυτοί που θα κατέβαζαν ταινίες,άμα ήταν να τις αγοράσουν;
Αλλά και που τις κατέβασαν “χονδρικώς¨,όπως λέω εγώ,θα τις δουν ή θα τις ακούσουν;
Εγώ,εκτός από τις χιλιάδες βινυλια,κασέτες, CD, DVD,LD,που έχω,διαθέτω και 3 Τέρα αρχεία ταινιών και μουσικής,τα οποία συνήθως κείνται ενθάδε…Που πα να πει ότι σπάνια ακούω ή βλέπω κάτι,και αρκούμαι στο να ακούω 3ο Πρόγραμμα, ΚΟΣΜΟΣ FM ή Flash 96.0.
Tηλεόραση,συνήθως μόνον εκπομπές λόγου.
Και γιατί τα κατέβασες,θα μου πεις.Μα,επειδή μπορούσα.Για να έχω.

Theodore.

Και κάτι άλλο.Ποιός είναι εκείνος που καθορίζει πόσα χρόνια ισχύει η πατέντα;Και γιατί ανέβασε τα 50 χρόνια που ήταν,στα 70;

παναγιωτης

Μα… https://www.dvdmovies.gr… που πας ρε καραμήτρο με αυτό το όνομα; Δεν χρειάζεται να σε αναφέρουν οι χρήστες… μόνοι σας βγάλατε τα ματάκια σας

Manos

@Γιαννης Ατσαλι σκετο η λογικη σου.

Άλεξ

Παιδια επειδή ξέρω…πήγαινα και έβλεπε αρκετές σειρές εκεί και φαινόταν ποιο ωραίο site από τα άλλα…το πρώτο σε πληροφορώ την Ελλάδα είναι το oipeirates.se και ήδη μία φορά τους είχε κλείσει η αστυνομία (λεγόταν oipeirates.gr) αλλά τώρα που αλλάξαν από gr σε de λογικά κάτι θα σκέφτηκαν για να ξεφύγουν από τον νόμο ΠΑΛΙ

Theodore.

Η πιο καλή περίπτωση πάντως ανταλλαγής αρχείων,είναι μεταξύ γνωστών και φίλων.Αμα υπάρχει παρέα με μουσικές συλλογές,που τις έχουν ψηφιοποιήσει σιγά σιγά, για ευκολία τους,ανταλλάσσονται πολύ απλά.Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες να αντιγράφονται σε κάρτες μνήμης,ή σκληρούς δίσκους.
Και βέβαια,αυτές οι χαζομάρες ότι και καλά έχασε το Δημόσιο τόσα,γιατί τόσο επί τόσο ίσον τόσο,είναι άνευ νοήματος,από τη στιγμή που κανείς δεν επρόκειτο να αγόραζε αυτά που έχουν βάλει στο λογαριασμό οι…λογιστές,αν δεν μπορούσε να τα έχει με άλλον τρόπο.

chaos

Τον Σαββα ξηρο Ξηρο θα τον απελευθερωσουν τελικα?
Σα δεν ντρπονται.

chaos

Α ναι και τωρα που το θυμηθηκα ας πανε τα τσακαλια να τσακωσουν τους απατωνες με τις μουφα αγγελιες της της χρυσης ευκαιριας ειδια εκει στην ενοτητα με τα iphone.

Γιάννης

@μανος ατσάλινο είναι το παλούκι που μπαίνει κάθε μήνα στον πατέρα μου για να πληρώσει το ενοίκιο στο βίντεο κλάμπ που έχει από το 1984.. Και μην βιαστείς να μου πεις ότι έχουμε 2015 και ότι έπρεπε να “εξελιχθεί” για να επιζήσει.. Το έκανε γιαυτό ακόμη την παλεύει..

Theodore.

Κι εσύ δίκηο έχεις.Αλλά από τη στιγμή οπυ γήκε η συνδρομητική,από τη μιά,και οι online αγορές,από την άλλη,το μέλλον των μαγαζιών,σαν του πατέρα σου,ήταν προδιαγεγραμμένο.

Γιάννης

@Theodore συμφωνώ απολύτως ! εκ των εσω να σου αναφέρω ότι την μεγαλύτερη ζημιά την κάνει το streaming μέχρι στιγμής, παρά το κατέβασμα ή συνδρομητική.. anyway

Manos

@Γιάννης Φίλε μου η μόδα με τα CD και DVD τελείωσε. Από ταινίες, μουσική ακόμα και παιχνίδια όλα πλέον βρίσκονται online. Υπηρεσίες όπως το Netflix, Spotify, Steam προσφέρουν περισσότερα έσοδα απ’ ότι τα Video Clubs. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί τέτοιες υπηρεσίες και προσφέρουν περισσότερα έσοδα αλλά και τις προτιμάει ο κόσμος όλο και περισσότερο από τα Video Clubs, πιστεύω καταλαβαίνεις. Άρα δεν φταίνε αυτές οι σελίδες (dvdmovies.gr) που κλείνουν τα video club αλλά οι άνθρωποι που προτιμούν τον εύκολο και γρήγορο τρόπο για την διασκέδασή τους.

Ampelale

Και τα Seven πως κρατανε ακομα;

Nikos

οι ανακοινωσεις ειναι σκετα παραμυθια με ψευτικες δηλωσεις
οτι τους συμφερει τα κλεινουν και οπου εχουν συμφεροντα τα αφηνουν ανοιχτα
δεν τα κλεινει με το ετσι θελω η διωξη αλλα γινονται πρωτα καταγγελιες απο εποε κτλ και κατι τετοιες εταιριες (μισθοφορους τους λεω εγω) χτυπανε τον ανταγωνισμο στα δικα τους συμφεροντα
ενα μικρο παραδειγμα εδω https://www.youtube.com/watch?v=r8Hk397a_04 και υπαρχουν παρα πολλες ακομη σελιδες που λενε τετοια διαφορα
διαβαστε τα σχολια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.