Operation Global Blackout 2012

Το group των hackers Anonymous έχουν βάλει στόχο αυτό το Σάββατο 31 Μαρτίου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομφούζιο στο παγκόσμιο ίντερνετ. Διαμαρτυρώμενοι για τις συμφωνίες SOPA και ενάντια στους τραπεζίτες, σκοπέυουν αυτό το Σάββατο να δημιουργήσουν χάος χτυπώντας τους DNS servers και καθιστώντας έτσι ένα τμήμα των ιστοσελίδων ανά τον κόσμο αποπροσπέλαστες.

, Operation Global Blackout 2012

Πηγή

Kudos to Alessio

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

ε Ναι!

Aris

1) Είναι “ψεύτικο”, δεν πρόκειται για τον πραγματικό πυρήνα τον anonymous αλλά για randoms που έκαναν ένα copy-paste στο pastebin λέγοντας πως είναι anonymous.

2) Είναι σχεδόν αδύνατο να χτυπήσεις τους DNS servers, και πάλι χρησιμοποιούνται τόσο σπάνια οι “13” root servers, που και να πέσουν για 2-3 μέρες κανένας απλός χρήστης δεν θα πάρει χαμπάρι.

Michael Ν.

Για το (2ο) σκέλος ΔΕΝ μας ειπε(ς) κατι καινουργιο + επίσης #OXI ΑΠΙΘΑΝΟ!
Για το (1ο)..κράτα τα “ψευτικο” κλπ.. για αρχάριους : ΟΙΚΤΡΑ AKYΡΟ το info σου!

ArCade

@Aris You Must Be Kidding?Haah? _what you wrote is a HUGE LIE!
#Operation Global Blackout 2012 it’s not fake ,wake up!

ANONYMOUS are everyone and no one ,ANYbody can be “anonymous”.Anonymous aren’t “Chicago Bulls” or “F.B.I” either group kinda like.You can be “Anonymous”,me either c Vlachakis could be one ,hello?-Be SERIOUS @Aris think before u speak .Anon it’s more than just an “idea” ,it broadly represents the concept of any and all people as an unnamed collective.A group of people on the internet who need just kind of an outlet to do as they wish, that they wouldn’t be able to do in regular society.As a multiple-use name, individuals who share in the “Anonymous” moniker also adopt a shared online identity, characterized as hedonistic and uninhibited.

Aris

Χαχαχαχαχα. Nice trolling bro. Ξέρω αρκετά καλά τι υποτίθεται πως είναι οι anonymous. Το γκρουπ όμως που έγινε πρόσφατα εδραίως γνωστό δεν ακουλουθεί ακριβώς αυτή τη λογική. Δεν είναι πλέον ένα αστειάκι του 4chan, κι απ’ όταν ξεκίνησαν IRL operations και hacktivism και τέτοιες ιστορίες, το γκρουπ όπως θα ξέρεις έχει πλέον “εξέχοντα” μέλη και μια υποτυπώδη δομή.

Α, και οι root servers δεν πέφτουν για κανέναν λόγο αρκετά ώστε να προκληθεί πανικός (https://erratasec.blogspot.co.uk/2012/02/no-anonymous-cant-ddos-root-dns-servers.html).

ArCade

“Bro?”…”Xαχαχαχα..”?..”Aris”?
..Αφεντικο κ “χρήστης” 2 σε 1 _big failure Mr 2 in 1.. Byezzz “CV” nerd

Salt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.