Conn-X, Δωρεάν αναβάθμιση στις ταχύτητες

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι έχει ήδη προετοιμαστεί τεχνολογικά και προτίθεται να προχωρήσει, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Παραμένοντας ο βασικός φορέας ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών στη χώρα, ο ΟΤΕ με συνέπεια αναβαθμίζει διαρκώς τις προσφερόμενες ευρυζωνικές ταχύτητες πρόσβασης από το 2006.

Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις αφορούν στα εξής:
όσοι έχουν 2Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload
όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps
όσοι έχουν 24Mbps, θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής: 2 Mbps/ 512 Κbps έως 24 Mbps/1 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, φέρνει την ευρυζωνικότητα ήδη σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Στο δίκτυο ADSL του ΟΤΕ υπάρχουν πάνω από 1.5 εκατ. εγκατεστημένες πόρτες ADSL σε περισσότερα από 1.500 διαφορετικά σημεία πανελλαδικά.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fadasma

Πότε θα γίνει αυτό; Προφανώς τον Απρίλιο σταδιακά.

pandelis

αυτό ισχύει και για το φοιτητικό πακέτο ??

Κώστας Βλαχάκης

Fadasma, ναι σταδιακά όπως είχε γίνει και η προηγούμενη αναβάθμιση.

pandelis, δεν είμαι σίγουρος, αλλά για να μην έχει κάποιον αστερίσκο το Δελτίο Τύπου, προφανώς θα είναι για όλους.

Βαγγέλης

Στην 2αρα αυξημενο μονο το upload ε. Χμ ξερουν οτι δεν μπορουν να πανε στα 4 για κανενα λογο σε πολλα σημεια τις χωρας (βλεπε σπιτι μου) οποτε απλα σου πλασαρουν το upload.

Κώστας Βλαχάκης

Βαγγέλης, Ακριβώς! Και εγώ στο εξοχικό μου στο Λαγονήσι, με την προηγούμενη αναβάθμιση με ξανά έριξαν στο 1Mbps γιατι κοβόταν στα 2 :S

Βαγγέλης

Κωστα εγω μιλαω για Αθηνα 😀 Ειμαστε για τα πολυ μπαζα. Ηδη στα 2Mbps αμα με παρουν τηλεφωνο πεφτει το web. Το Noise Margin ειναι οσο οριακο οσο δεν παει.

Κώστας Βλαχάκης

Βαγγέλης, Λογικά με όλες τις εταιρείες θα έχεις πρόβλημα.
Και το upload είναι μια χαρά όταν ανεβάζεις βιντεάκια στο YouTube ή άλλα μεγάλα αρχεία. Εγώ εχω 1Mbps upload και θα ήθελα περισσότερο (On Telecoms).

Βαγγέλης

Dεν διαφωνω, ειναι θεμα dslam. Το δικο μου ειναι αρκετα km μακρυα. Το θεμα ειναι οτι εχουν περασει οπτικες ειναι παντου κ υποτιθετε θα τις ενεργοποιουσαν περσι το καλοκαιρι. Ακομα βεβαια τιποτα.

Αμα καποια στιγμη το αποφασισουν η μονη πηγη υποβαθμισης του σηματος θα ειναι απο το ΚΑΦΑΟ μεχρι το σπιτι.

Ας περιμενουμε μερικα χρονακια ακομα.

giannis

Εμένα μ’αρέσει που το παρουσιάζουν και ως ότι είμαστε οι καλοί και επειδή σας γουστάρουμε σας κάνουμε ένα δωράκι.Γιατί δεν λένε μας αναγκάσαν(γιατί παραείχε πάει η κλεψιά) δεν ξέρω απο πού νομίζω ευρωπαική ένωση με κάποιο τμήμα που ασχολήτε με την αγορά,να κατεβάσουμε τις τιμές ή να αυξήσουμε την ταχύτητα.Και για να μην κατεβάσουν τις τιμές ανεβάσαν την ταχύτητα.Οι τιμές τους και αυτα που προσφέρουν είναι ντροπή μποροστά σους άλλους ειδικά στην περίπτωση που (κυρίως φοιτητες) κάποιοι δεν είχαν ήδη τηλέφωνο και θα πληρώνουν και πάγιο

giorgio

Να το βράσω. Έχω 2 και θα παραμείνει στα 2. Τι να το κάνω το upload.

Δημητρης

ε ναι και γω απο το 2006 στα 2 ειμαι. Κατι πρεπει να γινει και για εμας εδω στην επαρχια. Τωρα το upload να το βρασω

avenger

Mπα και εγώ που είμαι επαρχία αν είναι να έχω αποσυνδέσεις όπως ο γείτονας δεν θέλω παραπάνω και τα 2 καλά είναι.

techfans.gr

Εγώ με 2Mbps εδώ(Λέσβο) είμαι μια χαρά ειδικά στο download (200Kbps) αλλά ναι upload θα ήθελα και άλλο…και μην ξεχνάτε ότι από 1Mbps μου το πήγανε 2 μια χαρά…..OTE και πάλι OTE μέχρι να γίνει κάποιο άλλο ιδιόκτητο δίκτυο εδώ…

dj morgan

παιδια και εγω εδω στη μυτιληνη ειμαι σενα χωριο και εχει 2αρα ταχυτητα.αποσο εμαθα απο εγκειρη πηγη η forthnet εφερε ιδιοκτητο δυκτιο μεχρι 24m/s

agrimanis george

παιδιά γεια σας…εγώ εχω 8Μbps και με πηγαινουν στα 24Μbps χαρας ευαγγελια….αν και με τα 8 καλα πηγαινα………ξεχασα να πω οτι ειμαι απο Τυρναβο και μενο στο κεντρο κοντα στις εγκαταστασεις του ΟΤΕ

sktheo

allou paizoun me fiber optics kai emeis edw eimaste sthn epoxh tou xalkou….

fotis

Και εγώ στην επαρχία μένω αλλά πιάνω πολύ καλές ταχύτητες με την 24άρα του ΟΤΕ. Μπορεί να είναι ακριβός και με χάλια εξυπηρέτηση αλλά οι ταχύτητές του ειδικά στην επαρχία είναι οι καλύτερες.

Νικος N.

παιδια εγω εχω 8αρα γραμμη αλλα εδω που μενω (Ξανθη, οχι μεσα στην πολη) το ρουτερ μου πιανει το πολυ 5Mbps.. δεν με πειραζει που δεν πιανω και τα 8, το upload μου ειναι 384 και θα ηθελα παραπανω. τωρα που θα με αναβαθμισουν στα 24 λετε να υπαρχει κανενα προβλημα με DC? πολυ σπανια εχω DissConnect…. (1 τη βδομαδα..)

Staf

Μπορει να παιξει ρολο και αυτο.
Γιατι δεν αλλαζεις ρουτερ?

Νικος N.

δεν υπαρχει λογος να αλλαξω ρουτερ, μια χαρα ειναι αυτο που εχω. απλα ειμαι μακρυα απο τον κομβο..μεχρι τοσο πιανει στην περιοχι μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova OTE

Η επανάσταση της Οπτικής Ίνας στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα μεγάλα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας με έμφαση στην κάλυψη όλων των πολιτών με δίκτυα οπτικών ινών και την εξασφάλιση ταχύτητας σύνδεσης 1 Gbps.

Internet OTE

Υλοποιήθηκε το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19

Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Byte Computer, για το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ ΑΕ).

Internet OTE

Όμιλος ΟΤΕ: 43.000 χλμ οπτική ίνα σε όλη την Ελλάδα

O Όμιλος ΟΤΕ σε διάστημα 8 μηνών ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Α’ φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς.

Internet COSMOTE OTE

Ξενάγηση στον υπόγειο καλωδιακό κόσμο των τηλεπικοινωνιών

Μια υπόγεια καλωδιακή βλάβη (βλάβη σε κεντρικό καλώδιο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, που περιλαμβάνει πολλαπλές συνδέσεις πελατών), που επηρέαζε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet αρκετών συνδρομητών, διόρθωσαν πριν λίγες μέρες, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, οι τεχνικοί δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ.