OTE VDSL, Επέκταση του δικτύου

Ο ΟΤΕ συνεχίζει να αναπτύσσει με αμείωτο ρυθμό το δίκτυο οπτικών ινών του σε όλη τη χώρα, δίνοντας δυνατότητα πρόσβασης σε ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps σε επιπλέον 105.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι υπερυψηλές ταχύτητες VDSL είναι διαθέσιμες από τις αρχές Οκτωβρίου και στις παρακάτω περιοχές (ανά περιοχή ολική ή μερική κάλυψη).

Με τις τελευταίες επεκτάσεις, συνολικά 367 Αστικά Κέντρα και 2.732 υπαίθριες καμπίνες του ΟΤΕ, προσφέρουν ταχύτητες VDSL σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του σημαντικού επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, περισσότερα από 1.300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία VDSL, ενώ στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη να φτάσει στο 30% έως το τέλος του 2014.

Περιφέρεια Αττικής
Κρυονέρι, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Σπέτσες, Αγ. Παρασκευή, Ασπρόπυργος, Βύρωνας, Κερατέα, Κολωνός, Κορυδαλλός, Λαύριο, Μαρκόπουλο, Μέγαρα, Νέο Ηράκλειο, Παλλήνη, Ραφήνα, Σπάτα
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Αγ. Αθανάσιος, Ασπροβάλτα, Φοίνικας, Καλοχώρι, Σοχός, Σταυρός, Εξοχή, Χαλάστρα, Ανατολικό, Νεοχωρούδα, Αγγελοχώρι, Κριθιά, Σουρωτή, Βέροια, Κρύα Βρύση, Κορινός, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας, Σέρρες, Ηράκλεια, Νέα Ζίχνη, Μητρούσι, Σιδηρόκαστρο, Νικήτη, Άφυτος, Νέα Ποτίδαια
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Προσοτσάνη, Ρίζια, Νέα Πέραμος, Κρηνίδες,
Περιφέρεια Κρήτης
Καλύβες, Σούδα, Κύδωνας, Χανιά, Ρέθυμνο, Φορτέτζα, Ηράκλειο, Αρκαλοχώρι, Κοκκίνη Χάνι, Αρχάνες, Γάζι, Θέρισσος, Κνωσσός, Παλαιόκαστρο
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Παππάδος, Παναγιούδα, Αγ. Παρασκευή, Μύρινα, Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Μυτιληνιοί, Σάμος, Νένητα
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Αντιμάχεια, Φαληράκι, Λάρδος, Ιάλυσος, Σορωνή, Καρδάμαινα, Ρόδος, Σαντορίνη
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Νέα Κίος, Ασίνη, Ναύπλιο, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Περιγιάλι, Βραχάτι, Σπάρτη
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Βαρθολομιό, Πάτρα, Εγλυκάδα, Ρίο
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Αργοστόλι, Κέρκυρα, Λευκίμμη
Περιφέρεια Ηπείρου
Ιωάννινα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Γρεβενά, Δεσκάτη, Καστοριά, Κοζάνη, Λευκοπηγή, Βελβεντό, Αιανή, Κοίλα
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Καρδίτσα, Αμπελώνας, Νίκαια, Τρίκαλα
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Αλίαρτος, Οινόφυτα, Δήλεσι, Αρτάκη, Καμ. Βούρλα, Μώλος, Λαμία, Ερατεινή, Γαλαξίδι

OTE VDSL, OTE VDSL, Επέκταση του δικτύου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Γι αυτους που μενουν μακρυά απο το κεντρο τι παιζει; Μας εχουν (ξε)γραμμενους;

Χριστόφορος

Και εμάς που μένουμε στο κέντρο γραμμένους μας έχουν! Κάποιες περιοχές τις παρέκαμψαν

Gregorysam

Μένω Χαϊδάρι και μόλις ήταν μια τύπισσα να μας ενημερώσει αν μπορεί να περάσει την γραμμή δωρεάν… Αλλά μας είπαι στην αρχή θα είναι μόνο για 30mpps

Παντελής

Αμπελόκηποι-Ψυχικό???? ΠΟΤΕ Ε?….έχουν όλα τα κωλοχώρια στην Ελλάδα και στο κέντρο τπτ……..

Ανεστης

δηλαδη στη μακεδονια ολες οι μικροτερες πολεις θα εχουν vdsl και η θεσσαλονικη, μεγαλυτερη πολη της μακεδονιας απεξω…. μαλιστα….

GiorgosM

30mpps(28 download kai 2,5 upload για την ακρίβεια) έχει μέχρι στιγμής και στο Γαλαξίδι που βοηθησα στην εγκατάσταση έναν γνωστό μου την προηγούμενη βδομάδα ,μια χαρά!

Χρήστος

Καθε τεχνολογικη εξελιξη ειναι καλη και καλοδεχουμενη, ΑΛΛΑ ας μειωσει ο ΟΤΕ τις τιμες στο ADSL και την τηλεφωνια. Τουλαχιστον, αν δεν μπορει να δωσει ιδια πακετα με τις ιδιωτικες εταιριες, τουλαχιστον να πλησιασει τις τιμες των αλλων. Δεν μπορει η HOL να δινει ελκυστικοτατο πακετο με 24-αρα συνδεση και 300 λεπτα (κινητα ή σταθερα) στα 19 ευρω κι εγω με 4-αρα συνδεση 240′ σε σταθερα και 30′ σε κινητα να πληρωνω 55,50 το διμηνο… Και (αν ειναι δυνατον) να χρεωνει ο ΟΤΕ την αναγνωριση κλησεων!!!

GiorgosM

@Χρηστος +1000 αυτό έγραψα κι εγώ τις προάλλες , πολύ ακριβός σε σχέση με τις υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρείες

Xristos

Για όσους δεν το ξέρουν ο ΟΤΕ δεν ειναι πλέον Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Οφελιας. Ειναι ιδιωτική !!! Απλα το σημειώνω γιατι στα σχόλια αναφέρετε ως δημόσια

nsbowler

+1 Xristos. Νομίζω είναι απλό. Και είναι πια ιδιωτική και επιπλέον έχει δικό της το δίκτυο. Αυτό φαντάζομαι σημαίνει πως ουσιαστικά διαθέτει καλύτερη κάλυψη σε σύγκριση με άλλους…

bekirio

Έχει πολύ ακριβές τιμές ο οτε σε σχέση με τις άλλες εταιρείες . Πλέον όλοι κοιτάνε να βρούνε μια οικονομική σύνδεση και για αυτό πάνε σε άλλους παρόχους που έχουν φθηνότερες τιμές από τον οτε

VasilisT

Γραφείο στο Κέντρο (Αλεξάνδρας), σπίτι στην Νέα Ερυθραία και στις 2 περιπτώσεις πουθενά Vdsl!

Μάταια προσπαθούμε με τηλεφωνικά κέντρα, vpn και voip. Αν έχεις δυο φορές την ημέρα αποσυχρονισμούς … καταλαβαίνεις ότι αυτές οι τεχνολογίες δεν έχουν ακόμη το τεχνολογικό υπόβαθρο να λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Ϊσως μεμονομένα σε κάποιες περιοχές. 30% του πληθυσμού? πως γίνεται πάντα να είμαι εκτός?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova OTE

Η επανάσταση της Οπτικής Ίνας στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα μεγάλα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας με έμφαση στην κάλυψη όλων των πολιτών με δίκτυα οπτικών ινών και την εξασφάλιση ταχύτητας σύνδεσης 1 Gbps.

Internet OTE

Υλοποιήθηκε το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19

Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Byte Computer, για το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ ΑΕ).

Internet OTE

Όμιλος ΟΤΕ: 43.000 χλμ οπτική ίνα σε όλη την Ελλάδα

O Όμιλος ΟΤΕ σε διάστημα 8 μηνών ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Α’ φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς.

Internet COSMOTE OTE

Ξενάγηση στον υπόγειο καλωδιακό κόσμο των τηλεπικοινωνιών

Μια υπόγεια καλωδιακή βλάβη (βλάβη σε κεντρικό καλώδιο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, που περιλαμβάνει πολλαπλές συνδέσεις πελατών), που επηρέαζε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet αρκετών συνδρομητών, διόρθωσαν πριν λίγες μέρες, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, οι τεχνικοί δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ.