Τιμές παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και υπολογιστών σε περίοδο κρίσης

Το ότι κάποιοι παίζουμε στα δάχτυλα το ίντερνετ, τους υπολογιστές και τα κινητά δεν σημαίνει ότι όλοι είναι εξοικιωμένοι με αυτά και ότι έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να τα αξιοποιήσουν. Φίλος του Techblog μας έστειλε τιμοκατάλογο παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και υπολογιστών μαζί με τις περιγραφές τους. Έχει ενδιαφέρον!

, Τιμές παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και υπολογιστών σε περίοδο κρίσης

Kudos to opel4ever

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Αυτό γίνεται από κάποιο κατάστημα ή από κάποιο άτομο; Οι τιμές είναι αλλού…

tetra82

Είστε υπερβολικοί. Αφού ο άνθρωπος το γράφει στο τέλος. Απομακρυσμένη Υποστήριξη. Εκεί που είναι αυτός δεν εχει κρίση!

Γιώργος

Απαραδεκτες τιμες!!! Φταιμε ομως και εμεις(οσοι απο εμας) που δεν ψαχνομαστε! Και ο πιο αρχαριος στους υπολιγιστες αν δει 3-4 tutorials στο youtube μπορει ανετα να κανει αυτες τις εργασιες σε ελαχιστο χρονο!

dimitris

ειναι τρελοι οι ανθρωποι!!!!

Nikos

χαχαχαχαχαχχααχαχα με αυτήν την λογική, πρέπει να έχω βγάλει κανα τριχιλιαρο από φίλους μου τζαμπα…

spyros

Δηλαδή ζητάνε 15€ για να μου φτιάξουν έναν λογαριασμό στο facebook??? Και αν δεν έχω email για να γίνει η εγγραφή στο fb, αυτό κοστολογείται διαφορετικά, αφού αφορά άλλη τιμή απο άλλο πακέτο? Πείτε μου γιατί… δεν θέλω να χάσω την προσφορά.

dimz

Τσιμπημένες οι τιμές, αλλά όταν πέφτουν και σε χρήστες που αρνούνται να καταλάβουν και κάνουν τον τεχνικό να θέλει να κοπανήσει το κεφάλι του στο τοίχο…

Konstantinos

Οκ είναι λίγο υπερβολή, αλλά πραγματικά ξέρω πολλά άτομα που θα έδιναν 15 ευρώ για να τους ετοιμάσεις όλη την διαδικτυακή επικοινωνία (msn, skype, e-mail) και να τους μάθεις πως θα τα χρησιμοποιούν. Από την είσοδο, μέχρι τους κανόνες ασφαλείας, μέχρι το απόρρητο. Ακόμα κι εγώ δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ με όλες τις παραμέτρους και δυνατότητες που προσφέρονται ειδικά αν είσαι επαγγελματίας (μικρή επιχείρηση) και δε γνωρίζεις τίποτα από υπολογιστές. Για τα μαθήματα υπολογιστών είναι περισσότερο υπερβολική η προσφορά αλλά πιστεύω ότι θα το πλαισιώνουν με ένα ολοκληρωμένο οδηγό βιβλίο και με επεξήγηση από tutor. Και πάλι, για άτομα που δεν μπορούν να καταλάβουν την εισαγωγή καν ενός βιβλίου step by step και είναι τεχνοφοβικοί. Όσο για την απομακρυσμένη βοήθεια να πω πως δεν είναι και το πιο απλό καθώς το έχω κάνει σε φίλους κλπ Χρειάζεται πρόγραμμα και παράλληλα γνώσεις και ένα άτομο standby. Δεν το συζητώ πως είναι ακριβά για περίοδο κρίσης… όλα είναι ακριβά γαμτο! Σας μιλάει ένα άτομο που θεωρεί λογική τιμή ένα φραπέ=1 ευρώ και τις μερίδες στο Applebees θεσσαλονίκης με 3 ευρώ με θέα το θερμαϊκό… (By the way όσοι Θεσσαλονικείς προσέλθετε!!) Αν οργανωνόμασταν και σαν καταναλωτές θα άλλαζαν πολλά. Σόρρυ για το… Συνέχεια »

spyros

@konstantinos
Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου, αλλά όσο για την απομακρυσμένη βοήθεια, ειδικά με το TeamViewer που είναι και freeware, ε δεν νομίζω να δικαιολογείται αυτή η τιμή, αλλά ούτε να είναι και επιστήμη να βοηθήσεις κάποιον με αυτό τον τρόπο (κάτι που το έχω κάνει αρκετές φορές).
Applebees με 3euros? Παίρνω τώρα το τραίνο κι έρχομαι!

leathernecks

Mac δεν βλέπω να υποστηρίζουν οι τύποι.
Κρίμα……..!!!

Solon

Δεν θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους πως είναι ακριβά. Άντε πιάστε εσείς έναν συνταξιούχο που θέλει να μάθει να σερφάρει στα 60 του να τον μάθετε τα βασικά! Το έχετε δοκιμάσει; Εγώ το έχω! Κόντεψα να σπάσω το κεφάλι μου στον τοίχο καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει πράγματα που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα. Λοιπόν όχι, οι τιμές είναι μια χαρά καθώς φυσικά απευθύνονται σε άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με υπολογιστές και θέλουν από τη μια μέρα στην άλλη να μάθουν να τους χρησιμοποιούν. Πιστέψτε με χρειάζεται τρελή υπομονή για τα άτομα αυτά και ίσως μετά χρειαστείς ηρεμιστικό. Επιπλέον πολλές φορές που έχω βοηθήσει γνωστούς μου να λύσουν προβλήματα με τον υπολογιστή τους κάθομαι και σκέφτομαι πως εγώ έχασα εκατοντάδες ώρες να τα μάθω αυτά ενώ οι φίλοι μου απλά βαριούνται να καθίσουν και στην ουσία με εκμεταλλεύονται δωρεάν! Ε λοιπόν πολύ καλά κάνει ο τύπος που χρεώνει τις υπηρεσίες αυτές 15 και 30 ευρώ! Όποιος δεν θέλει να πληρώσει ας αφιερώσει μερικές ώρες μελέτης να τα μάθει μόνος του.

harispao

Συμφωνώ ότι είναι λίγο τσιμπημένες αλλά απο την άλλη ρε παιδιά η τέχνη (γιατί τέχνη είναι και αυτό) πρέπει να πληρώνεται.
Πρφανώς και οι περισσότεροι ξέρουμε πάνω από τα βασικά και μας φαίνονται υπερβολικά αλλά έχει κανένας δοκιμάσει να κάνει κάτι που δεν το γνωρίζει;
Αν τα καταφέρει θα έχει καταναλώσει πολλαπλάσιο χρόνο από κάποιον που αυτή είναι η δουλειά του και εντέλει ίσως να προτιμούσε να είχε πληρώσει παρά να χάσει όλη του τη μέρα και ίσως να μη το κατάφερε.

Zacharias

μην ξεχνάτε…την ώρα απασχόλησης του τεχνικού για την πραγματοποίηση των παραπάνω απαιτήσεων του πελάτη…τι θα θέλατε να τα κάνει δωρεάν; θα θέλατε να χρεώνει 5 ευρώ; αξίζει τελικά; και εάν δεν αξίζει ποιος τελικά θα ικανοποιήσει τον τεμπέλη πελάτη;

Για να μιλήσουμε και πιο κυνικά (θα γίνω πολύ κακός) ξέρετε πόσα πληρώνεται ο Βλαχάκης και οι συνάδελφοι του, την ώρα στην ΕΡΤ στην εκπομπή ESC για να δείξουν στο 10λεπτο σε ανθρώπους που δεν ξέρουν διάφορα πράγματα; Σίγουρα οχι 5 ευρώ…. (για να μην με παρεξηγήσετε δεν μειώνω την δουλειά του Βλαχάκη ούτε στην εκπομπή ούτε στο blog του-ειδικά στην εκπομπή είναι ο σωστότερος εκεί μέσα) άρα λοιπόν ας αφήσουμε τα σχόλια του τύπου “σοκαρίστηκα από τις τιμές, οι τιμές είναι από το διάστημα¨

Η αγορά είναι ελεύθερη και εμείς πρέπει να την αφήσουμε να ¨ρολάρει¨ αλλιώς για πλαφόν τραβάτε στην Κίνα που έχουν (;) κομμουνισμό…

Giorgos

@leathernecks, δεν υποστηρίζουν mac επειδή κανένας αρχάριος δεν θα αγοράσει mac! 😉

tom not

Κυριε Βλαχακη κακως ανεβασατε ενα τετοιο θεμα. Συμφωνω με τον Solon. Οι τιμες για εμας τους σχετικους φαινονται εξωπραγματικες ενω για τον Χ μπορει να ειναι ακομα και φθηνες. Θα φερω ενα παραδειγμα.Σκεφτειτε ποσοι απο δω μεσα ξερετε εστω και τα βασικα π.χ. για ενα αυτοκινητο. Οι υπολοιποι θα τα σκασουμε χοντρα σε ενα συνεργειο για δουλεια 5 λεπτων γιατι πολυ απλα ειμαστε ασχετοι, ενω ο σχετικος θα σου πει καλα ρε φιλε για αυτο το πραγμα πηγες και πληρωσες? Ας υποθεσουμε οτι ενας 50αρης θελει ενα λογαριασμο στο facebook. Θελει και email ομως. Ξεκιναμε..1) Τι ειναι λογαριασμος? 2) Τι ειναι εμαιλ 3)Πως τα φτιαχνω? 4) πως το ενα.. 5) Πως το αλλο..και ουτω καθεξις. Με 15ε ομως μου φτιαχνουν το λογαριασμο και μου δειχνουν τα βασικα. Δειτε τα πραγματα απο διαφορετικες οπτικες γωνιες και μην περνετε ως βαση τον εαυτο σας. Και αν ακομα διαφωνειτε, πειτε στους γονεις σας να κανουν εναν λογαριασμο στο fb ή ενα backup και αν δυσκολευτουν να ψαξουν για κανα tutorial στο youtube…χααχαχ!

Konstantinos

οκ όποιος καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις τί να πω… Εγώ λατρεύω το techblog και όσα δε χρεώνει άμεσα.. Σίγουρα κάποιος έλεγχος θα πρέπει να μπαίνει ακόμα και σε μια μη κομμουνιστική χώρα (αν και σε λίγο θα παρακαλάμε για μερικές κομμουνιστικές αρχές. Σίγουρα αυτός ο τύπος δεν κόβει αποδείξεις και αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.

btw για το applebees που έκανα αναφορά: https://applebeessquat.blogspot.com/ (αν ενοχλεί το λινκ να αφαιρεθεί) όπου οι εργαζόμενοι απλήρωτοι δεδουλευμένων 2 μηνών έκαναν ασφαλιστικά μέτρα κατά του ιδιοκτήτη που μια μέρα έβαλε λουκέτο και με τη στήριξη των δικαστικών αρχών “κατέλαβαν” το μαγαζί και το γύρισαν στην αυτοδιαχείριση (φθηνός καφές, αναψυκτικά, σνακ και βασικές μερίδες ούτως ώστε να τα βγάλουν πέρα μέχρι να βγει οριστική απόφαση)

Volga

Μαζί του. Η γνώση είναι γνώση και πρέπει να πληρώνεται.

Νομίζω οτι ο tom τα είπε ΟΛΑ σε μια παράγραφο.

Το κακό είναι οτι ο κόσμος θεωρεί δεδομένο οτι έλα μωρε ο υπολογιστής είναι αστεία δουλειά γιατί να πληρώνω για το χ και το ψ πράγμα τεχνικους και κουραφέξαλα;

Το χειρότερο ακόμη είναι οτι ΟΛΟΙ οι συγγενείς σου θεωρούν οτι για ότι χρειαστούν θα ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εκεί και να τους βοηθήσεις (τσάμπα φυσικά). Το περίεργο είναι το εξής. Άραγε ο Χ συγγενείς που είναι μηχανικός θα μου φτιάξει το αμάξι τσάμπα; Ο οδοντίατρος θα μου κάνει τα σφραγίσματα δωρεάν;
Μπάαα δεν νομίζω… εκεί είναι άλλη δουλειά…

ntebis

ας μην μιλησω για τα άλλα. αλλά το φορματ 70 ευρω!!!!!!!! Ειναι πιασιμο ποπου γτ άλλα μαγαζια το εχουν 20 ευρω και το μπακ-απ αλλα 10….

Jannis

Σε κάποιους που αναφέρονται σε tutorials….. ποιος είναι αυτός που δεν ξέρει να δημιουργεί ένα email αλλά ξέρει να αναζητα tutorials στο youtube….

Η γνώση πρέπει να πληρώνεται…. χαρακτηριστικό το παρακάτω παράδειγμα…

Κάποιος έχει πρόβλημα στην μηχανή του αυτοκινήτου του….πηγαίνει στον μηχανικό και αυτός αφού εξετάζει αρκετή ώρα την μηχανή…. κουνάει 2 εκατοστά ένα εξάρτημα της και αυτή δουλεύει… Ζητά από τον ιδιοκτήτη 60 ευρώ…Αυτός του απαντά …. “μα καλά για μια βίδα που κούνησες θές 60 ευρώ??? ” και εκείνος λέει….” όχι …για την βίδα χρεώνω 1 ευρώ….. τα υπόλοιπα είναι για το προς ποια πλευρά θα το κάνω…. πόσο θα την γυρίσω…. ο συχετισμος με το πρόβλημα της μηχανής που δεν δουλεύει κλπ κλπ” ….

JO

+10000
Mπραβο ρε volga ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΟΜΜΑΤΙ!!

” Το χειρότερο ακόμη είναι οτι ΟΛΟΙ οι συγγενείς σου θεωρούν οτι για ότι χρειαστούν θα ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εκεί και να τους βοηθήσεις (τσάμπα φυσικά). Το περίεργο είναι το εξής. Άραγε ο Χ συγγενείς που είναι μηχανικός θα μου φτιάξει το αμάξι τσάμπα; Ο οδοντίατρος θα μου κάνει τα σφραγίσματα δωρεάν;
Μπάαα δεν νομίζω… εκεί είναι άλλη δουλειά… ”

Zacharias

Κλειδαράς-ξεκλείδωμα πόρτας μεσα σε 5 λεπτά 60 ευρώ, Τεχνικός Η/Υ -φτιάξιμο PC σε 2 μιση ώρες 60 Ευρώ…και άλλα τέτοια πολλά.

Takis

Οι τιμές είναι λογικές. Δυστυχώς έχουμε μάθει να τα βρίσκουμε όλα έτοιμα. Από το delivery φαγητό έως το X πρόγραμμα στον υπολογιστή.

Έχω φίλο που με ρωτάει για μια δουλειά και μετά μου λέει να ψάξω να βρω το πρόγραμμα, να μάθω πως δουλεύει, να κάνω εγώ τη δουλειά που θέλει και να του πάω το usb stick έτοιμο.

Μαγκιά του που τα χρεώνει.

Λευτερης360

για να πω την αληθεια σε καποια στιγμη νομιζα οτι προκητε για αστειο η καπιο χιουμοριστικο φυλλαδιο δεν ειναι δυνατον καπιος να εβαλε τετοιες υπηρεσιες με αυτες τις τιμες και να τις πλασαρει κιολας στον κοσμο ζουμε στην εποχη της ελευθερης γνωσης ακομα και το παραδειγμα με το αυτοκινητο που ανεφερε ο φιλος που δεν νομιζω οτι σχετιζεται το ενα με το αλλο ακομα και σε αυτο θα υπαρχει καπιο tutorial στο ιντερνετ οτι θελετε να μαθετε απλα ψαξτε το!.

dimz

Λευτερης360, μα ναι, συμφωνώ, ο παππούς/νοικοκυρά/κλπ, που δε σκαμπάζει γρί από υπολογιστές, όχι μόνο θ’ ανοίξει το pc, θα ανοίξει και τον browser, θα του έρθει επιφώτηση να χρησιμοποιήσει μηχανή αναζήτησης και να βρεί και το tutorial. Lol

Οι υπηρεσίες αυτές απευθύνονται σε άτομα που είναι είτε εντελώς άσχετα, είτε ξέρουν τα πολύ βασικά και μερικές φορές ακόμα και γι’ αυτά έχουν ένα χαρτί-τυφλοσούρτη, καθώς και η κλασσική περίπτωση Ελληνάρα, που δε σκαμπάζει, δε κάθεται να μάθει, τα θεωρεί όλα αυτά παιχνίδια για “φυτά” αλλά έχει την απαίτηση να δουλέψουν όλα μαγικά, ενώ θεωρεί ότι ο κάθε συγγενής είναι υποχρεωμένος να τον καλύψει δωρεάν.

Οι τιμές είναι μια χαρά, ίσως ένα κλίκ πιο πάνω σε κάποια πράγματα, αλλά και πάλι, ακόμα και σε αλυσίδες καταστημάτων να κοιτάξεις, πάνω κάτω τα ίδια είναι.

Ηρακλής

Πόσο παίρνει ένας ηλεκτρολόγος να περάσει μια πρίζα ή έναν διακόπτη? Σας έχει τύχει να κλειδωθείτε έξω από το αυτοκίνητο? Να στάζει η βρύση και να θέλει αλλαγή? Μια επίσκεψη ρουτίνας (όχι έκτακτο ή σοβαρό πρόβλημα) στον γιατρό μήπως, πόσο κοστίζει? Ένα ταξί για να πάει από το κέντρο προς το αεροδρόμιο και πίσω πόσο κάνει? Αυτό ως απάντηση γι’ αυτούς που θεωρούν ότι οι τιμές είναι υπερβολικές.

Όλες αυτές οι εργασίες, μερικές ευτελείς, άλλες σημαντικότερες, αλλά όλες θα χρειαστεί να γίνουν κατά καιρούς, απαιτούν από 120 δευτερόλεπτα έως μισή ώρα και κοστίζουν το ίδιο ή και περισσότερο. Ο πληροφορικός ή ο τεχνικός, δηλαδή, για την ψυχή της μάνας του δουλεύει? Και τα λέω εγώ που όχι μόνο δεν έχω δώσει φράγκο για εργασία στον υπολογιστή μου, αλλά έχω κάνει άπειρες εργασίες σε άλλους αμισθί, κι ας είναι η δουλειά μου αυτή, απλά και μόνο επειδή το γουστάρω. Δεν πρόκειται, όμως, να κατηγορήσω συνάδερφο, επειδή θέλει να βγάλει το μεροκάματό του. Στο κάτω, κάτω ελεύθερη αγορά έχουμε, ο καθένας ψάχνει και βρίσκει αυτό που τον συμφέρει καλύτερα.

Aero caiba

Πολύ ξινίλα από κάποιους εδώ που μάλλον τα κωνομανε όπως ο τεχνικός της φωτογραφίας…όχι και 70 ευρώ για ένα format.δλδ οι γιατροί που έχουν φάει τα νιάτα τους στα θρανία και χρεώνουν 30 και 40 ευρώ τι είναι λαλακες; και κάποιος που έχει τελειώσει ένα τει της κακιάς ώρας στην καλύτερη είναι επιστήμονας; δωρεάν format στο λαό!

DJ Radical

με τόσους φίλους και γνωστούς και φίλους φίλων κλπ που έχω “βοηθήσει” και την “τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη” αλλα και την “απομακρυσμένη βοήθεια”, αν χρέωνα τόσα θα είμουν τώρα εκατομυριούχος!!!!

Αλλα έτσι πάει το τζάμπα δεν το εκτιμά κανεις….

DJ Radical

@ Solon:
με μια 2η ανάγνωση τελικά συμφωνώ μαζί σου εντελός
είδικά στο κομάτι τις εκμετάλευσης…

DJ Radical

η εργασία πρέπει πάντα να αμείβεται,
Αν δεν αμειφθεί δεν είναι εργασία.

Όλόι μας έχουμε πεί σε κάποια φάση “σιγά μην πάρω απο τον κολλητό μου λεφτά”
Κι όμως όταν στο φίλο σου στίνεις ένα pc κομμάτι κομμάτι (motherboard cpu klp klp) αφού πρώτα έχεις κάνει την έρευνα αγοράς για το ποιά κομάτια θα χρειαστούν κλπ κλπ (στην ουσία αυτό που κάνει και ένας τεχνικός σε ένα κατάστημα υπολογιστών),
κι εσύ είσαι αφελής που δεν χρεώνεις και αυτος γαϊδούρι που δεν σε αμείβει με κάποιον τρόπο έστω όχι χρηματικό.

Σχεδόν μάλωσα στην προηγούμενη περίπτωση που μου έχωσε τα λεφτά στην τσέπη κι εγώ έλεγα όχι ρε απο σένα θα πάρω λεφτά;…
Κι όταν μαθεύτικε αυτό έτρεχε όλλη η γειτονιά για τζάμπα “υπηρεσίες” μου…

Έτσι πρεπει να γίνεται τώρα το ποιά τιμή θα χρεώσεις είναι θέμα του καθενός κι αν είναι ακριβά μπορει ο καθένας να πάει αλού.

Ακόμα και ο χρόνος που ξοδεύεις για να λύσεις ένα πρόβλημα ή να προσφέρεις τις γνώσεις σου και το κάνεις αυτό για κάποιον άλλον, αυτό λέγεται εργασία.
Ο Ελληνάρας πως το αντιλαμβάνεται είναι άλλο θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.