PayPal: Παγώνει τις περισσότερες συναλλαγές στην Ελλάδα

Με δεδομένο το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls στις ελληνικές τράπεζες, η PayPal προέβη σήμερα σε επίσημη ανακοίνωση για να διευκρινίσει τι ισχύει προς το παρόν στην χώρα μας. Επεσήμανε ότι η μεταφορά χρημάτων στο ψηφιακό πορτοφόλι του PayPal, καθώς και οι συναλλαγές με υπηρεσίες του εξωτερικού μέσω PayPal, δεν είναι πλέον διαθέσιμες.

Με ανακοίνωσή της, η PayPal προειδοποιεί επίσης ότι απόπειρες πληρωμών ίσως να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Ορισμένες υπηρεσίες, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ωστόσο ενεργές.

Η επίσημη ανακοίνωση:

“Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα capital controls, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή.

Απόπειρες πληρωμών δύνανται, επίσης, να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πλήρως τους αξιότιμους πελάτες μας στην Ελλάδα, όπως πράττουμε, άλλωστε, εδώ και πάνω από μία δεκαετία στη χώρα».

PayPal: Παγώνει τις περισσότερες συναλλαγές στην Ελλάδα, PayPal: Παγώνει τις περισσότερες συναλλαγές στην Ελλάδα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

58 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Μην μασάτε μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς το pay pal παλιές καλές εποχές θα κάνουμε και οικονομία

Manos

Βεβαίως. Μπορούμε επίσης να ζήσουμε και χωρίς κινητό και ίντερνετ. Ας γυρίσουμε στο 19ο αιώνα. Η κατρακύλα της Ελλάδας μεγαλώνει μερα με τη μέρα. ..

ΑντώνηςΤ

Μην είμαστε κοντόφθαλμοι, ανεξάρτητα από την επιλογή, θα σου πω ένα παράδειγμα.

Αυτήν την στιγμή συντηρώ servers για την ατομική επαγγελματική μου δραστηριότητα, αν νομίζεις ότι μου είναι εύκολο να τον πληρώσω σε λίγο καιρό από τώρα κάνεις λάθος. Αν δεν πληρώσω όχι μόνο θα πέσει, αλλά θα χρειαστώ ένα ποσό της τάξης άνω των 1000€ για να τους ξαναστήσω όταν και αν μπορέσω, + την οικονομική ζημιά που θα υποστώ από τους πελάτες μου (κοινός τους έχασα), + μηνύσεις αθέτησης συμβολαίου.

Εσύ μπορείς να ζήσεις, εγώ και πολλοί άλλοι σε αυτήν την θέση που έχουν την ίδια δυσκολία όχι. Και αν νομίζεις ότι δεν σε επηρεάζει, πως θα σου φαίνονταν να έπεφτε ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών site που μπαίνεις μέσα λόγω μη πληρωμής server. Δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να έχουμε φίλους στο εξωτερικό που μπορούν να μας καλύψουν για λίγους μήνες.

Μην κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, και αυτό είναι η πραγματικότητα και όχι η θεωρία.

Λευτερης

Ναι μωρε, σαν την Κουβα και τη Β. Κορεα. Ποιος τα χρειαζεται αυτα. Και γω τους ψηφισα αλλα δεν πειραζει να παραδεχτουμε και καμια φορα οτι μας κοροιδεψαν. Πρωτη φορα ειναι; Οχι κυριε δε θελω η χωρα μου να μην εχει Paypal η οτιδηποτε αλλο εχουν οι αλλες ανεπτυγμενες χωρες. Εκτος αν το κλεισουμε το μαγαζι και ζουμε σε καλυβες. Ειτε οχι ειτε ναι ο Ελληνας δεν αλλαζει. Ο φανατισμος και η τυφλα θα μας φαει.

Μακης

Αντώνη ειλικρινά δεν είχα πρόθεση να θίξω κάποιον και ειδικά έναν άνθρωπο ο οποίος η επαγγελματική του ιδιότητα έχει άμεση σχέση με την συγκεκριμένη εταιρία ότι έγραψα ήταν απλά και μόνο μία αντίδραση στα τόσα χρήματα πού έχω “πεταξει”στους κινέζους ειλικρινά με συγχωρείς και πάλι δεν το είχα δει από την δική σου οπτική γωνία

ΑντώνηςΤ

Μάκη, εννοείτε ότι δεν υπάρχει θέμα, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε.

Απλά σαν άτομο προσπαθώ να κρίνω το κάθε τι όχι μόνο από την δική μου σκωπτική ματιά. Και η περίπτωση μου είναι σταγόνα στον ωκεανό. Υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα από κάτι τέτοιο.

Το PayPal λέει το αυτονόητο, εφόσον δεν μπορείς να στείλεις λεφτά στο εξωτερικό μέσω καρτών δεν μπορεί να λειτουργήσει. Λογικά πολλοί προσπάθησαν να στείλουν λεφτά με αυτόν τον τρόπο μη γνωρίζοντας το πώς δουλεύει και ανάγκασαν το PayPal να βγάλει την ανακοίνωση.

Όσο για εμένα, ελπίζω να βρω τρόπο (οφείλω να το κάνω) έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

giannis13

αν εχεις paypal balance , δουλευει κανονικα !!

αρα μπορεις να βρεις καποιον που εχει λεφτα στο paypal , να στα στειλει στο δικο σου κι εσυ να του τα δωσεις απο κοντα ! απλα λεω

επισης , διαβασα στο ινσομνια ο,τι αν αρθουν τα capital controls , ολα θα δουλευουν κανονικα παλι !

Darth

@ Μακης αν ηταν μόνο paypal….. δεν θα μας ένοιαζε καν….. το θέμα ειναι αν γίνει αυτό που πάει να γίνει (ξέρουμε όλοι καλά)
για μια 5 ετια δεν θα δούμε οτιδήποτε τεχνολογίας και γενικός οτιδήποτε εισαγωγής…….

ακόμη και απλά πραγματάκια όπως στυλος κλπ (εισαγωγής πάντα)…….. θα τα δούμε μετά από καμία διετία

και τι οικονομία να κάνεις? όταν τα λεφτά σου θα έχουν μηδενική αξια (ισα για κάνα ψωμί) (για όποιον τυχερό θα έχει δουλειά το τε…. γιατί 90% εταιρειών απλά θα εξαφανιστούν λόγο εξάρτισης από εισαγόμενα)

μετά απο καμία 10 χρονάκια το συζητάμε όταν φτάσουμε (αν είμαστε πολύ δουλευταράδες) στο επίπεδο της βουλγαριας

jimo

ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΦΤΑΣΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ??? ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!

Manuelo

Καλυτερα 5 χρονια ζορι και μετα να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά να χεζουμε με τον δικο μας κωλο παρα να συνεχισουμε να χεζουμε με ξενο, και αυτό οποτε θελουν οι αλλοι, για παντα!!

ΑντώνηςΤ

giannis13 , το έχω ψάξει αυτό από μια δοκιμή που είχα κάνει χτες με ένα φίλο μου στην Κύπρο δούλευε. Το θέμα είναι ότι τα ποσά είναι αρκετά και μηνιαία και δεν μπορώ τον άλλον να υποχρεωθεί να καλύπτει τα έξοδα μου (όση εμπιστοσύνη και να υπάρχει) για να μην πέσει ο server. Δεν είναι λύση αυτή.

Όσο για αυτό που λες, δες τι έγινε στην Κύπρο, τα Capital Control έφυγαν 2 χρονιά μετά. Βέβαια δεν είναι η ιδία οι περίπτωση (γιατί τότε είχαν πρόβλημα οι τράπεζες ενώ σε εμάς τώρα το κράτος, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο) και σταδιακά ανέβαζαν τα όρια ανάληψης και μικρών εμβασμάτων. Αλλά και πάλι πλήρη απελευθέρωση ήρθε πριν από λίγους μήνες.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι ακόμα και άπειρη χρηματοδότηση να έχεις, ο φόβος των καταθετών θα υπάρχει, και αν τους τελευταίους μήνες κάποιοι απέσυραν τις καταθέσεις υπό τον φόβο, τώρα θα το κάνουν όλοι μιας και έγινε ήδη μια φορά.

Ότι και να γίνει, όποια συμφωνία και να γίνει ο έλεγχος κεφαλαίων θα φύγει μήνες μετά και σταδιακά, δυστυχώς. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δυστυχώς μπλέξαμε.

valholl851

Κάποιοι θεωρούν αξιοπρέπεια το να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τραπεζική τους κάρτα. Κάποιοι άλλοι, θέλουν μια Ελλάδα που θα είναι υπερήφανη, χωρίς να την απομυζούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ξένοι κερδοσκόποι. Κάποιοι θεωρούν Εθνική Υπερηφάνεια το να μπορούν να κάνουν αγορές μέσω PayPal. Κάποιοι άλλοι, αυτοκτονούν και χάνουν τις δουλειές τους λόγω του μνημονίου. Κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με το καινούργιο κινητό τους, πουλώντας μούρη στην καφετέρια. Κάποια παιδιά, λιποθυμούν από την ασιτία πάνω στα θρανία τους.

Καλή σας όρεξη, για βραδινό έχει μνημόνιο.

παπαροκάς tiamat

#grexit !

Impressive-Instant

Πολύ σωστά τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές…
Ωστόσο ακόμα δεν έχω καταλήξει (όπως και ο περισσότερος κόσμος) τι είναι προτιμότερο, 60 χρόνια πλήρης “υποταγή” στην Ευρώπη με ξεπούλημα της χώρας μου και απαξίωσης των πολιτών σε όλους τους τομείς ή 2-5 χρόνια ολικό χάος και η πιθανότητα να γίνουμε κράτος που θα στέκεται στα δικά του πόδια…

Nio

Αντώνη μην κοιτάς μόνο τι ζημιά μπορεί να γίνει στην δουλειά σου και σε κάθε δουλειά γενικά. Κοίτα πόσοι άνεργοι υπάρχουν ήδη. Κοίτα πόσοι πατεραδες έχουν αυτοκτονήσει. Πόσα εγκλήματα γίνονται για 50 ευρώ. Δε μπορείς να έχεις μια ολόκληρη χώρα υποταγμενη για να μην χάσουν δέκα άνθρωποι την δουλειά τους. Καλοπροαιρετα πάντα. Εννοείται δε θέλω να χάσεις ούτε τη δουλειά σου ούτε λεφτά ούτε εσύ ούτε κανένας αλλά κάποια πράγματα χρειάζονται θυσίες. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μας έχουνε την θηλια στο λαιμό. Και εννοείται ότι και να ψηφίσουμε τα πράγματα δεν θα γίνουν καλύτερα. Μόνο η υπερηφάνεια μας έμεινε και η ελπίδα. Και αυτές σίγουρα δεν κρύβονται στο ναι.

fotis

Οχι αυτο παει πολυ δεν θελω να βλεπω την χωρα μου να ειναι σε αυτο το χαλι .ενα μεγαλο ΝΑΙ απο εμενα και ας μελενε μερικοι αμερικανακι και δουλο της ευρωπης

wrangler10

Καταρχήν ο τίτλος είναι παραπλανητικός.Το PayPal δεν πάγωσε τίποτα.Οι Ελληνικές τράπεζες μπλόκαραν τις συναλλαγές στο εξωτερικό.Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του PayPal δουλεύει κανονικά.Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο PayPal αλλά σε όλες τις συναλλαγές του εξωτερικού.

ΑντώνηςΤ

Το ωραίο είναι ότι η συζήτηση ξεκίνησε και κρατήθηκε για μια τεχνική δυσκολία. Και θα προσπαθήσω να κινούμαι σε τεχνικό θέμα, δεν έχω πάρει θέση ακόμα και ούτε θα το κάνω, παρότι κάποιοι την έχουν προδικάσει. Αρχικά @Impressive-Instant, αναφέρεις κάποια νούμερα τα οποία και στην μια και στην άλλη περίπτωση δεν είναι αντικειμενικά και δεν μπορούν να υπολογιστούν. Οπότε εξαρχής η υπόθεση σου είναι υποκειμενική και είναι δεκτό ότι αυτή είναι η καθαρή δικιά σου αντίληψη. Αν και δεν είναι συγκρίσιμο η ιστορία άλλων κρατών έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι και τα δυο είναι σχετικά και στο θετικό και στο αρνητικό τους. Επίσης αναφέρεις δυο λέξεις, υποταγή και χάος. Πρέπει να καταλάβουμε τις έννοιες τους. Δεν πέρασαν 200 χρονιά που είχαμε πραγματική υποταγή για 400 χρονιά, επίσης πρέπει να θυμηθούμε τι σημαίνει χάος σε πάρα πολλές περιπτώσεις της ελληνικής ιστορίας μέσα σε αυτά τα 200 χρόνια. Και με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς μην ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναέρθει αυτή η πραγματική υποταγή. Καλό θα ήταν να έχουμε ιστορική αντίληψη. Με κραυγές και εντυπωσιασμούς δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, αλλά μόνο με την λογική. Και τα δυο είναι κατακριτέα και ο μόνος τρόπος είναι να καταλάβουμε… Συνέχεια »

Θόδωρος.

Οι βολεμένοι,κάνουν υποδείξειος στους φτωχούς να ζοριστούν 5 χρόνια,να μην έχουν να φάνε,να ψωνίζουν με το δελτίο,για να αποκτήσουν μετά,την ουράνια βασιλεία.
Μιλάμε για παράνοια δηλαδή.

eleonora

καλα υπαρχουν ακομα ατομα που πιστευουν πως μια εξοδος απο το ευρω,θα σωσει την ελλαδα?..helloooooooo το χρεος δε διαγραφεται ποτε!!!!!!Αλλα οχι ξεχαστηκα,μολις παμε στη δραχμη…θα ανοιξουν ολοι εργοστασια εδω,

Θωμας

Πέστα ρε Ελεωνόρα όλοι αυτοί που το παίζουν πατριώτες και υπερήφανοι (λες και εμείς δεν έχουμε υπερηφάνεια που δουλεύουμε τόσα χρόνια για να μαζέψουμε πέντε φράγκα) όλοι την πάρτη τους κοιτάνε κανένα δάνειο μηπως και γλυτώσουνε μηπως βολευτούμε στο δημόσιο κ.τ.λ
Φτάνει τέτοια υπερηφάνεια χορτάσαμε τόσα χρόνια ,εαν υπερηφάνεια ειναι να βλέπεις αυτούς που δούλεψαν τόσα χρόνια να περιμένουν μέσα στον ήλιο από το πρωί για να πάρουν την σύνταξη τους δεν την θέλω φτάνουν οι επαναστάτες που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους.

Darth

@Impressive-Instant αν ήταν δύο 3 χρόνια κάνεις δεν θα το σκεφτόταν……στην περίπτωση της Ελλάδας (με ανύπαρκτη βιομηχανία κλπ κλπ….. ουσιαστικά είμαστε χωρίς τπτ μονο καταναλώνουμε) θα μας πάρει πάνω από 10 χρόνια να φτάσουμε στα επίπεδα οπυ ειναι βουλγαρια τώρα (15 πήρε στην βουλαγαρια εγώ λέω 10 για μας για να είμαστε λίγο αισιοδοξοι…….) Γενικός για να συνέλθει μια χώρα από μια χρεοκοπία πρέπει να προσφερει σε αλλες χωρες κάτι που δεν μπορούνε να βρούνε αλλού σε άκρος ανταγωνιστικές τιμές…….. Ελλάδα μπορεί να προσφερει τουρισμό και την γεωπολιτική θέση της…… και τα φτηνά χέρια της)… δλδ μιλάμε για φτηνό τουρισμό….. και εγκατάσταση ξενον επιχειρήσεων εδώ (εργοστάσια τους κλπ κλπ)……. αλλα για να μείνουν για μια 10 χρονάκια τουλάχιστον μισθός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση για πάει πάνω από 100 δολάρια το μήνα. είμαι κάποιος που εχω ζήσει μια χρεοκοπία και γενικός ολα τα γειώνονταν που γίνονται τώρα για μένα ειναι ενα dejavu… ουτε το ενα πάντως ειναι λύση (το να σε ρουφάνε σιγά σιγά για 60 χρονιά) ουτε το άλλο το να χρεοκοπήσεις και να εξαθλιωθείς κάτω από το μηδέν σαν χώρα…….. (με λίγα λόγια αργός θάνατος η γρήγορος………) (και στης δυο περιπτώσεις θα είμαστε σκλάβοι πάντως….. στην πρώτη αναγκαστικά… Συνέχεια »

One

OXI, OXI και πάλι ΟΧΙ!

Χωρις αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα με τη κυβέρνηση αλλα δεν μπορω να στηρίξω αυτούς που εφεραν τη χωρα στη χρεοκοπία και να δοσω άφεση αμαρτιών στα εγκλήματα τους. Από το ευρώ δεν μας βγάζουν ετσι κι αλλιώς και δεν γράφει αυτό το ερωτημα του δημοψηφίσματος. Απλα πρέπει να καταλάβουν ότι το χρεος δεν είναι βιώσιμο και δεν είμαστε ολοι βολεμένοι για να πληρώνουμε με τις τσέπες των κορόιδων.

My2cents

-Τις αυτοκτονίες από 26/1/ τις χρεώνουμε στη διαπραγμάτευση με δημιουργική ασάφεια?
-Πότε βάζουμε το όριο έναρξης κυβερνητικής ευθύνης της παρούσης κυβέρνησης?
-Επίσης, αν δουλεύατε σε μία επιχείρηση και χάνατε σημαντικά deadlines επί 5μηνο, ώστε να φτάσετε τον εργοδότη σας προ τετελεσμένων, πότε πιστεύετε ότι θα σας απέλυε?
-Τέλος, φτάνει πια αυτή η ιστορία να μην μπορούμε να σχολιάσουμε ότι δε μπορούμε να συνδιαλλαγούμε με το εξωτερικό σαν άνθρωποι. Αυτό για κάποιους μας κάνει αναίσθητους στην ανεργία των συμπολιτών μας? Από που κι ως που? Μήπως εμείς δεν προσπαθούμε για ένα σχέδιο που θα μας απαλλάξει από το χρέος, ώστε να μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα σε κοινωνικές δαπάνες?

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια, δεν μπορεσα να παρακολουθησω την συζητηση απο την αρχη. Ισως να μην αφηνα να εξελιχθει ετσι, εννοω αν αισθανεται καποιος οτι προσβαλεται απο τους υπολοιπους.

Σε καθε περιπτωση κρατηστε οσο τον δυνατον χαμηλους τονους στη συζητηση, ειναι ανοιχτο το βημα αλλα μην χρησιμοποιειτε προσωπικους χαρακτηρισμους και μην προσπαθειτε να επιβαλετε την γνωμη σας στους αλλους.

Parastas

Όλοι ΝΑΙ την Κυριακή στο δημοψήφισμα!

Αλλιώς ούτε iOS 9, ούτε Windows 10 θα δούμε.

Είναι εισαγόμενα..

xD

Tolkien

Παιδιά παρατήρησε κανένας ότι οι κάρτες prepaid (εγώ έχω της Πειραιώς) έχουν παγώσει? Έχω για να την χρησιμοποιώ για αγορές σε iPad, Xbox one και για windows 8.1 store αλλά αν και έχει λεφτά μέσα δεν ανταποκρίνεται. Ακόμη και από το ATM ούτε υπόλοιπο δεν μπορώ να δω και βγάζει ότι ή υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη. ΟΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΜΙΛΑΜΕ. Είπα να ρωτησω μήπως ξέρει κανένας τίποτα.

myrto

Στο play store ειχα αγορασει μια απο αυτες τις καρτες ειδικες για το play store με ενα χ ποσο που την αγοραζεις βαζεις τον κωδικο και μετα την πετας και το ποσο ειναι μεσα. Aν εγω παω να κανω αγορα θα πραγματοποιηθει? Αφου τα λεφτα τα εχουν παρει ηδη αυτοι υποτιθεται… Και επισεις αν γινεται να αγορασω τι γινεται σε περιπτωση που ζητησω refund?

ironmanmark40

Οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι του ελληνικού προγράμματος σήκωσαν το χαρτι της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως το όχι σημαίνει και εξοδο από το ευρώ για αυτούς το οποίο και βέβαια είναι μια μπλόφα από μεριά τους καθώς ποντάρουν στο φόβο και τον τρομο των Ελλήνων πολιτών. Έτσι προμοταρουν και επιβάλουν το ναι στους Έλληνες ώστε με το νέο μνημονιο να κόψουν συντάξεις, να αποτελειωσουν τα εργασιακά δικαιώματα , να μας κάνουν το πακισταν και την Κίνα της Ευρώπης. Το θέρετρο τους για διακοπές. Με το όχι δε γυρνάμε στη δραχμη, θα υποχωρήσουν οι ευρωπαίοι καθώς τα χρήματα που θα χάσουν βραχυπρόθεσμα είναι παρα πολλά. Το θέμα είναι ποσο σθένος έχουμε σαν Έλληνες, να τους πούμε όχι στα σχέδια τους και να ζήσουμε όπως οι ευρωπαίοι και όχι “σαν” ευρωπαίοι, να έχουμε ενολιγης την ιδια ποιοτητα ζωής.

akis

ψηφίστε όχι να μην μπορούμε να έχουμε λεφτά… να μην μπορούμε να πληρώσουμε πλέον μέσω paypal… και γενικά να πάμε μια ελλάδα χρονια πίσω….. και αυτό δεν είναι τίποτα… είναι μονο η αρχή…!!!

εσύ λοιπόν τι θα ψηφίσεις? έχεις ιδέα τι θα κανεις??? έχεις ιδέα που φτάσαμε?

ψήφισε λοιπόν χωρίς να το σκέφτεσαι όχι.. όταν δεν έχουμε όμως να πληρώσουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε νέο νόμισμα… δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε δραχμές… υπάρχουνε και άλλες εναλλακτικές λύσης…! τότε θα δούμε ποσο εύκολα θα είναι τα πράγματα…!

καλο κουράγιο αύριο σε όλους τους έλληνες…!!! μια περίεργη μέρα μόλις ξεκινάει..!

ελπίζουμε να δούμε κάτι καλύτερο όλοι μας…!!!!

ironmanmark40

Νέος κάτω από 30 νεοπροσλαμβανόμενος ούτε 480 και εάν πάρει ασφάλεια…. μεγάλος με 22χρονια προϋπηρεσίας με ένα παιδι , καμια αναγνώριση 3ετιων 580ευρω… σύνταξη με εκας 500 κάτι ευρώ. Άνεργοι 1,5 εκ, μαγαζιά κλείνουν κάθε μέρα. Συλλογικές συμβάσεις δεν υπάρχουν , ο κάθε εργοδότης διαλέγει τους “δούλους”…. αυτά τωρινά… με το ναι και το νέο μνημονιο, κανένα δικαίωμα εργαζομενου, 200ευρω στους νέους κανα 400 άμα είσαι παλιος…., 10-10 οι απολύσεις στις αλυσίδες , εκας κομμένο 200 κάτι ευρώ οι συντάξεις…. άλλα το ζόρι σας είναι το PayPal , και εάν το βράδυ θα πατε στα μπουζούκια…. όπως τα θορυβημένα κανάλια έδειχναν τις ουρές στις τράπεζες και μετά εικόνα από ανήσυχους Έλληνες καλλιτέχνες με “τιγκα” τα ξενυχτάδικα να λένε αρλούμπες…. πως με το όριο των 60 ευρώ ήταν γεμάτο το ξενυχταδικο , πως αφού ο ελληνικος λαός αγωνία και ασφυκτικά ήταν γεμάτο το ξενυκταδικο…. υποκρισία…. προσωπικά μετά από πολλά χρονια δουλειας στα 42 μου, με 550 ευρώ μισθο, με γυναίκα άνεργη εδώ και 4 χρονια , με μικρο παιδι 9 χρονών δε τα βγάζω περα, κάθε μέρα είναι και μια μάχη…

Impressive-Instant

Σιγά παιδιά, συζήτηση κάνουμε…
Δουλεύω σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Β.Ελλάδας και εδώ και 3,5 χρόνια τα δήθεν “σωτήρια μνημόνια” μας οδήγησαν στους 8 μήνες απλήρωτοι, υπερεργασία, 500+ ανέργους… Φυσικά δεν μιλάμε για το αίσχος στις τιμές σε προϊόντα, στις παροχές,στις αυτοκτονίες, στο κοινωνικό κράτος…
Σίγουρα η χρεωκοπία δεν είναι η λύση, ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας μας που μπορείς να εμπιστευτείς, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά.
Ξέρουμε όλοι ότι σε κάθε περίπτωση οι χαμένοι είμαστε εμείς… Απλά σκέφτεσαι τι είναι λιγότερο κακό.

ironmanmark40

Όπως λες πολύ σωστά, “σκέφτεσαι τι είναι λιγότερο κακό” , έτσι “εψησαν” ήδη τη μανα μου! Σου λέει καλιο 300 ευρώ σύνταξη παρα καθόλου. Πως θα ζήσεις; της λέω, καμια απάντηση. Εκεί ποντάρουν και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι… τώρα εάν μετά το “όχι” θεωρείς-θεωρούν-θεωρούμε ότι η ελληνικη κυβερνηση δε θα φέρει καλή συμφωνία ή δε θα γίνει καμια συμφωνία, είναι τζόγος και πάμε στα σίγουρα, τα σίγουρα είναι πόνος και πείνα με ευρώ. Εγώ δε πιστεύω πως η Ευρώπη θα ξεφτιλιστεί παγκοσμίως αφήνοντας την Ελλάδα στη μοίρα της και να το καταλαβει και ο Έλληνας και να μη δέχεται εκβιασμούς και υποδείξεις!

ΑντωνηςΤ

@ironmanmark40, Οι μεν ΕΠΕΙΣΑΝ την μάνα σου, οι δε ΕΠΕΙΣΑΝ εσένα… βρες μου τον κοινό παρονομαστή, κοινώς χειραγώγηση και στα δυο. Αυτό είναι το πρόβλημα μας, μας φανάτισαν, μας έβαλαν να φαγωθούμε μεταξύ μας, και όταν γίνει ότι είναι να γίνει πάλι θα φαγωνόμαστε. Και κάποιοι, που κουνούν τις μαριονέτες, πάντα θα γελάνε από πάνω. Και οι μεν και οι δε. Ξέρεις τι λες, θα κρεμαστώ από το μπαλκόνι και δεν πιστεύω ότι η πυροσβεστική θα με αφήσει να πέσω. Μόνο ξέρεις, καμιά φορά δεν προλαβαίνει να σε σώσει κάνεις, διότι το έκανες νύχτα και χωρίς εναλλακτική σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, και οι δυνάμεις σου κάποια στιγμή θα σε εγκαταλείψουν. Και αν δεν πάνε όλα όπως υπολογίζεις απλά δεν θα ξημερώσει καμία μέρα, θα ρίξουν ευθύνες στους στην οικογένεια, στους γείτονες και στην πυροσβεστική και εκεί θα μείνει κάποια στιγμή θα ξεχαστεί. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εσύ θα πέσεις και θα εύχεσαι να είσαι νεκρός, διότι υπάρχει περίπτωση και να είσαι κατάκοιτος και να κουνάς μόνο τα μάτια σου. Και όλα αυτά επειδή τώρα «υποφέρουμε» όμως με μια διαφορά είμαστε ακόμα ζωντανοί και προσπαθούμε για το καλύτερο. Εγώ θέλω προσπαθώ ζωντανός σε ένα μέλλον δύσκολο… Συνέχεια »

silentb0b

Πλάκα πλάκα για 70 παρθένες το ψηφιζα κι εγω το οχι, αλλά δεδομένων των παρατηρουμενων ελλείψεων στο συγκεκριμένο ειδος…θα ψηφίσω ναι.

stathis

Μιλάμε για πατριώτες που πατρίδα τους είναι το paypal Εδώ είμαστε σε πόλεμο και μερικοί Δεν βλέπουν πέρα από το κινητό τους και την πιστωτική τους!!!!!! Ειμαι και εγώ φανατικός της τεχνολογίας αλλά μερικά πράγματα έχουν και τα όριά τους!!!!!

ironmanmark40

Αντωνη, αυτο που χρειαζεται η χωρα ειναι μια χρηματοδοτηση με ορους ανθρωπινους και οχι εξευτελιστικους ή με οποιοδηποτε κοστος. Ασε τα μπαλκονια και τα σχοινια. Μας κρεμασαν το 2008 και τωρα θελουν να μας αποτελειωσουν, με τη συνενεση μας! Οχι δε σημαινει εξοδος απο το ευρω , ουτε οτι θα κρεμαστουμε μονοι μας.
πανω λες οτι μενεις εδω ελλαδα καιδε θες να φυγεις… Μη παραδινεσαι!

ΑντώνηςΤ

Βασικά υπάρχουν μερικά στεγανά στην ιστορία που δεν μπόρεσα να εξηγήσω.

Άντε οι άντρες λένε θα έχουμε 70 παρθένες, οι γυναίκες καμικάζι τι παίρνουν (εκτός και αν παίρνουν το ίδιο, γούστα είναι αυτά δεν αντιλέγω)

Και ας πούμε ότι οι γυναίκες είναι οι σύζυγοι αυτόν που ήταν καμικάζι (συνηθίζετε αυτό), αλήθεια δεν τις πειράζει το ότι είναι με 70 παρθένες εκτός από την ίδια που δεν είναι παρθένα;

Επίσης οι άντρες την 71η ημέρα τι κάνουν, ξέμειναν;

Τέλος αν υποθέσουμε ότι το σώμα δεν έχει μείνει (λογικό μετά το μπουμ) σημαίνει ότι αυτός είναι πνεύμα, αν πάει να κάνει σεξ με μια παρθένα, αυτή ξεπαρθενιάζεται (αφού και οι δυο είναι πνεύματα).

Νομίζω ότι αυτές οι απορίες είναι πιο σοβαρές από το δίλημμά που έχουμε αύριο, καμιά βοήθεια;

ΑντωνηςΤ

Ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα από το 2010 (για την ακρίβεια). Ότι πάντα υπήρχε ένας ο οποίος έλεγε εγώ θα τα κάνω καλύτερα. Και για να διασφαλίσουν το καλύτερα αυτοί που σε δανείζουν απαιτούσαν τα 3πλασια από ότι έπρεπε για να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν μέσα στην άρνηση σου το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ναι αυτή η συνταγή απέτυχε, όμως το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Γιατί κάθε φορά ζητούσαν πιο πολλά για να καλύψουν την προηγουμένη αποτυχία να γίνουν. Και αυτό κάποια στιγμή φράκαρε γιατί υπήρχε πάντα ο εξυπνάκιας. Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και άλλες χώρες καθίσαν και τα έβαλαν κάτω όλοι μαζί και είπαν θα κάνουμε αυτά που μας ζητούν 10 φορές πιο γρήγορα και 10 φορές καλύτερα και ας πονέσει. Και μετρά θα είμαστε ναι μεν ζόρικα αλλά ελεύθεροι. Όλα αυτά τα χρόνια και δεν ήθελαν να τα κάνουν και τα έκαναν μισά βλέποντας πάντα το πολιτικό κόστος. Και δυστυχώς πάντα θα υπάρχει ο «εξυπνάκιας». Αυτό είναι το πρόβλημα συν το ότι έχουμε πάρα πολλά δομικά προβλήματα που ούτε οι πολίτες δεν θέλουν να λυθούν, γιατί ότι και να αγγίξεις θα βρεθεί κάποιος βολεμένος εξυπνάκιας που θα το ακυρώσει. Και επειδή μου αρέσουν τα παραδείγματα, αυτήν την… Συνέχεια »

ironmanmark40

Ναι : Πεινα μεσα στο ευρω, οχι : Παρα πολυ πεινα στη δραχμη; το πρωτο ειναι σιγουρο, το αλλο υποθεση και συμπερασμα εκβιασμου των εξω προς τα μεσα χωρις βαση, αλλα εικασιες. Εχετε τα απαυτα ; ναι ή οχι;

ΑντώνηςΤ

@stathis , διάβασε το 1ο μου μήνυμα και κατάλαβε ότι τα πράγματα μερικές φορές δεν είναι παιχνίδια γιατί εμένα απλά με σκοτώνεις άμεσα, και όταν γίνει αυτό με την λογική σας έχω το ελεύθερο να γίνω αυτό που κατηγορώ. Τον ποιον θα πάρει η μπάλα δεν ξέρω.

Νίκος

ΟΧΙ, τελικά χωρίς αυταπάτες και γνωρίζοντας ότι το όχι θα μετατραπεί σε Ναι από την κυβέρνηση.
ΟΧΙ γιατί θέλω να γυρίσω την καυτή πατάτα πίσω σ αυτούς που μου την πέταξαν.
ΟΧΙ γιατί κανείς δεν μιλάει για τον πραγματικό χαρακτήρα και την αποστολή της ευρωπαϊκής
Ένωσης και κάνεις δεν μας ρώτησε πριν μπούμε σ αυτήν.
ΟΧΙ γιατί κανείς δεν μας λέει ότι οι ιδιωτικές τράπεζες έκλεψαν των καταθετών.
ΟΧΙ γιατί θα μείνει στην ιστορία, ότι Ο Λάος γονάτισε

Υ.Γ. ήμουν ανάμεσα στο Άκυρο και το ΟΧΙ γιατί ξέρω το δημοψήφισμα είναι κοροϊδία.
Υ.Γ. αν στην κατοχή υπήρχε τηλεόραση, θα είμασταν όλοι δοσίλογοι

One

@ΑντώνηςΤ ας κάνανε οι ευρωπαιοι το χρέος βιώσιμο και δε με νοιάζει να πω ναι στα μέτρα αλλά με ενα χρέος που αυξάνεται και δεν πρόκειται να ξεπληρωθεί ποτέ και μας καταδικάζει να επαναλαμβάνουμε αιωνίως τον μύθο του Σίσυφου η απάντηση στο δημοψήφισμα για είναι μόνο ΟΧΙ.

Ας βρουν οι ευρωπαιοι λύση για το χρέος και τα ξαναλέμε…

Κώστας

@ironmanmark40. Φίλε δάνεισε μου 550€. Σοβαρά σου λέω, δάνεισε μου 550. Τι δεν μου δανειζεις; Είσαι εκβιαστης, είσαι τοκογλύφος. Τι δεν μου δανείζεις ρε; Θέλω να ζω αξιοπρεπώς, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Τι δεν μου δίνεις; Θα κάνω δημοψήφισμα στο σπίτι μου και θα σου πω ΟΧΙ άντε γαμ…. Θα με δανείσεις τωρα; Τι θα πει έχεις και εσύ σπίτι; Αφού σου είπα έχω δημοκρατία. Δάνεισε με ρε μαλ…. Τι μου έκλεισες την κανουλα δανεισμού; Αλήτη που δεν με αφήνεις να ζω με αξιοπρέπεια… Τα 550 που πιστεύω τα πήρες ως έξυπνος το προηγούμενο σκ και όχι 60 60 κάθε μέρα, να δω που τον επόμενο μήνα θα στα δώσουν αν στα δωσουν σε δραχμές. Και όταν πας να πάρεις εισαγόμενο προϊόν βρισε ξανά τους έξω γιατί δεν θα στέλνουν εμπορεύματα μέσα, αφού ή δραχμή για αυτούς θα είναι, σαν εσένα τώρα αντί για €, να σε πλήρωναν με χρήματα από monopoly. Ναι αυτες τις βλακειες τα εισαγομενα, κατι καυσιμα, κατι φαρμακα, κατι τροφιμα. Α ξέχασα θα ζήσουμε όπως παλιά στην αλάνα, με σουβλάκι και με τους φίλους μας, να τραγουδάμε Φτωχολογια και να μυρίζει γιασεμι. Για το μισθό σου κλπ και αν νομιζεις οτι με οχι θα αυξηθει, ασχολιαστο.… Συνέχεια »

ΑντωνηςΤ

Το ωραίο είναι ότι από αύριο θα είμαστε οι ίδιοι που δεν θα έχουμε ευθύνες, που μας ξεγελάσανε, που μας είπανε ψέματα και θα κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία της ψήφου και θα φταίνε και πάλι όλοι οι άλλοι οι «κακοί», και φυσικά τα ίδια άτομα θα συνεχίσουν να βρίζουν για την κατάντια τους. Εγώ πάντως ένα πράγμα ξέρω, από όλα αυτά που έχουν ακουστεί τους τελευταίους 5 μήνες και όλες τις διαβεβαιώσεις ΟΥΤΕ μια, μα ΟΥΤΕ μια (εκτός από το κομματικό κράτος) δεν επαληθευτικέ… όλα ψέματα… και θα είναι οι ίδιοι που θα βεβαιώνουν και θα συνεχίζουν να λένε ότι όλα θα πάνε καλά και θα είμαστε καλλίτερα έτσι και εμείς θα συνεχίζουμε να τους πιστεύουμε. Και όταν χαθεί η πραγματική ελευθέρια μέσα την αναμπουμπούλα και τον διχασμό (κάπως έτσι έρχονται τα πραξικοπήματα και πάρα πολλοί καιροφυλακτούν) θα είμαστε και πάλι εμείς που θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και θα βρίζουμε τους άλλους (εκτός από τον εαυτό μας) για την κατάντια μας. Αλλά μέσα μας θα ξέρουμε βαθιά ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε, τιμωρούμε τους άλλους και καλά αλλά εν τέλει, μέσα σε αυτό το σαδομαζοχιστικό παραλογισμό μας, μόνο τον εαυτό μας τιμωρούμε και αυτό γιατί έχουμε τόσο εγωισμό… Συνέχεια »

παπαροκάς tiamat

Κανεις σας δε τολμα να παραδεχτει τη μονη αληθεια!!

Κοιτατε μονο τη παρτυ σας!

Οι του οχι προέρχονται απο οικογενιες προερχομενες που γενικα νοιωθουν οτι δεν εχουν τιποτα να χασουν στη παρουσα φαση

Οι του ναι οσοι ακομα και τωρα διατηρουν καποιες μικροτερες ή μεγαλυτερες ανεσεις τις οποιες δε προτιθεται να διακινδυνεψουν

Το γελοιο ομως της υποθεσης ειναι οτι μου αρχιζετε ολοι εσεις του ΟΧΙ κατι τσε γκεβαρα του καναπε ,κατι η ελλαδαρα δε μασαει ρε ***α! , κατι ειμαστε οι 300 cause tonigh dinne in hell και κατι τετοια αστεια τη στιγμη που το 99% απο σας αμα ειχε βολευτει καπως -με οποιονδηποτε τροπο-
,θα εισασταν ηδη και σεις στην αντιπερα οχθη του ΝΑΙ και θα μαχοσασταν γι αυτο

Εγω θα πω και ας προκαλεσω αντιδρασεις, οτι σε αυτη τη χωρα και με εναν τετοιο λαο το μονο που της αξιζει ειναι η καταστροφη !

Θόδωρος.

@ Ο/Η παπαροκάς tiamat .ά Θα γράψω κι εγώ με την πείρα των 74 χρόνων μου,(γεννήθηκα μέσα στην Κατοχή το 1941),ότι οι νέοι που νομίζουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα,πλανώνται πλάνην οικτράν.Ετσι και επαληθευτεί το κακό σενάριο,και οι Ευρωπαίοι θυμωμένοι από τη συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού,και την ανακολουθία της κυβέρνησης,μας αφήσουν στη μοίρα μας,θα μας έλθει απλώς ο ουρανός στο κεφάλι,και θα γίνουν τόσα κακά,που ούτε να τα φανταστούν μερικοί δεν μπορούν.Κάτι, που θα μπορούσε να είχε ήδη γίνει,αν η Ευρώπη ήταν τόσο άθλια,όσο μας κοπανάνε οι διάφοροι άθλιοι πολιτικάντες. Γιατί από τη στιγμή που δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ,και μπήκαμε υπό πτώχευση,έχουν διακαίωμα οι δανειστές,βάσει των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει,να απαιτήσουν αμέσως όλα τα δάνεια που έχουν δώσει,και επειδή βέβαια,δεν έχουμε να τα πληρώσουμε,να πάρουν τις Τράπεζες με ό,τι αυτές έχουν. Ετσι,οι πονηροί Ελληνες,που ψήφισαν ,ακουγοντας έναν πολιτικάντη να λέει ότι θα τους χαριστούν τα δάνεια,θα δουν με τρόμο,ότι θα τους χτυπήσει την πόρτα ένας υπάλληλος ενός fund,που θα έχει αγοράσει το δάνειο τους από την ΕΚΤ,και να απαιτεί την πληρωμή του. Στη συνέχεια,και με λύπη των άσχετων πολιτικών,και των κομμάτων τους,θα πουληθούν όλα τα Κρατικά κτίρια,που βρίσκονται μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ,το οποίο είναι κι αυτό μέσα στα assets,που έχουν… Συνέχεια »

παπαροκάς tiamat

Κυριε θοδωρε ολα οσα ειπατε ειναι απολυτα ορθα ,ξεχάσατε ομως το πιο σημαντικο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ θα μας επιτεθει οντας απομονωμενοι και χρεοκοπημενοι
. Δεν ειναι τρομοκρατια, ειναι ρεαλισμος παρατηρώντας τις κινησεις της τα τελευταια 10 χρονια.

Ακουσα το διαγγελμα Καραμανλή 2 φορες. Σταθειτε στο σημειο που ειπε οτι απο μικρα παιδια ξερουμε οτι ζουμε σε μια ταραχωδη γειτονιά με πολλους κινδυνους και οτι στο δημοψηφισμα διακυβεύεται οχι η οικονομια αλλα η ασφαλεια της χωρας.

Ηταν εξαφανισμενος 6 χρονια και πηγαν να τον σκοτωσουν πρακτορες στην ραφηνα. Βγηκε να προειδοποιησει. Δεν ειναι αστειο ολο αυτο που γινεται και βλεπεις ολους τους πιτσιρικαδες να το χουν παρει χαβαλε να μας λενε για γερμανοτσολιαδες, μπουμπουλινοτσιφτισες κλπ γραφικα .

Γιαυτο ειπα μας αξιζουν μονο τα χειροτερα σα λαος, ειμαστε ενα ματσο χαλι

Θόδωρος.

Μα είπα ότι σταματάω εδώ,γιατί δεν θέλω να σας μαυρίσω κι άλλο την ψυχή.Kαι βέβαια,δεν είναι μόνον η Τουρκία που είναι από παλιά ,ένας δυνητικός εχθρός.Τελευταία,έχει αρχίσει και η Αλβανία,με την βοήθεια και πάλι της Τουρκίας,να μας δημιουργεί προβλήματα.

Nio

Αυτά τα σενάρια που γράφετε “γέροντες” ούτε επί τουρκοκρατιας δεν έγιναν. Η κινδυνολογια σε όλο της το μεγαλείο. Μια χαρά ζουσαμε με τις δραχμές. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι γέροντα αλλά το ευρώ μας κατέστρεψε. Η Αγγλία η Δανία και άλλες χώρες γιατί δεν το υιοθετησαν???? Μήπως επειδή γνώριζαν ότι θα τους κάνει κουμάντο η Γερμανία??? Τα δάνεια που της δώσαμε αφού εκτελούσε τους παππούδες μας στην γωνία που είναι?.?? Μήπως της τα χαρισαμε?? Χαρισαμε το 50% του δανείου που της δώσαμε αφού μας σκότωσε τους παππούδες μας και τώρα τι μας ζητάει? Υποταγή?? Και σκληρά μέτρα? Ποτέ κύριε γέροντα που τα έχεις ζήσει. Η ελευθερία δεν ανταλλαζεται για λίγα ψωρο ευρώ. Κάποιοι έχουν δώσει την ζωή τους. Γερμανοί και Τούρκοι είναι καλοί μόνο για να βασανιζουν και να αποδεκατιζουν άλλους λαούς. Όταν δεν μπορεί κάποιος να πληρώσει το δάνειο του δεν τον φορτώνεις με άλλα δάνεια. Που ακούστηκε αυτό? Κάτσε να σου εξηγήσω τα αυτονόητα τώρα. Αν πάρεις ένα δάνειο 10.000 και δε μπορείς να το ξεχρεωσεις θα πάρεις και άλλο ένα για να το ξεχρεωσεις και μετά άλλο ένα για να ξεχρεωσεις το προηγούμενο. Και από 10.000 θα χρωστάς25.000 από τους τόκους. Pointless (δίχως νόημα)! Αυτό που θα… Συνέχεια »

Θόδωρος.

Τα ίδια και τα ιδια…Τώρα,βρισκόμαστε εδώ στο Ευρώ.Αλλο να είμαστε στη δραχμή,και άλλο τώρα.
Εχεις υπ’ όψιν σου τι διαδικασία χρειάζεται για την μετατροπή νομίσματος;Μήνες ολόκληρους.Και πως θα βγάλεις νόμισμα,χωρίς να έχει από πίσω σκληρό νόμισμα ή χρυσό;Αν το κάνεις,με χρεωκοπημένο Κράτος που είσαι,το νόμισμα αυτό θα αξίζει όσο το χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένο.
Αρα,για να το κάνουμε αυτό,πρέπει να μας δώσουν καμια 30ριά Δις οι Ευρωπαίοι,αλλοιώς,θα γίνουμε πραγματικά Μπιάφρα ή Ζιμπάμπουε.

ΑντώνηςΤ

Και μετά σου λένε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι για την δραχμή. Όσο για αυτήν, το είπε και ο περίφημος υπουργός σας «Η είσοδος στην ευρώ ήταν λάθος (το καλό μέρος)… η επιστροφή στην δραχμή η απολυτή καταστροφή (αυτό που αγνοείτε)». Όσο για τον συλλογισμό σου στον τρόπο δάνειων κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Δεν σου δίνουν δάνεια και διπλασιάζετε το δάνειο σου αρά χρωστάς τόκους για το διπλάσιο του. Για την ακρίβεια επιώ δραχμής δανειζόσουν με 12-15% και κάποια στιγμή είχε φτάσει στο 20++ και το χρέος εκτοξευόταν με γεωμετρική πρόοδο. Με το ευρώ δανειζόσουν με 4-7% στις καλές εποχές και τώρα σε δανείζουν οι Ευρωπαίοι ,με λιγότερο του 1%. Το ΔΝΤ δίνει 2.5% δυστυχώς αλλά και πάλι είναι λιγότερό. Στην ουσία λόγο της ασφάλειας που σε προσφέρουν μπορείς να δανείζεσαι με μικρότερο τόκο αρά και να μειώνεις με αυτόν τον τρόπο τον ρυθμό αύξησης του χρέους σου και αν πέτυχεις πρωτογενή πλεονάσματα να μειώνεται. Κοινώς να ξοδεύεις λιγότερα από όσα βγάζεις και αυτό για τις ανάγκες του κράτους μόνο, και όχι τψν δάνειων. Ξέρεις ποτέ στην Ελλάδα δεν κάθισε κάποιος με σαφήνεια να τα εξηγήσει αυτά (δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να τα καταλάβεις, γιατί τα κάνουμε κάθε… Συνέχεια »

One

Τρομολαγνεια και εξευτελισμός στο απόγειο της. Στη κατοχή μας σκότωναν με τις σφαίρες και τώρα με το ευρώ. Και οι κιότιδες συνεργοί στο έγκλημα. Γι αυτό και θα πάρετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκετε. ΟΧΙ!

ironmanmark40

@ Κωστας σχολιο 44 επειδή ξέρω ακριβώς ποσο πιο πολύ φτώχια υπάρχει σε μερικές χώρες και τις συνθήκες εργασίας δε θέλω να μας καταντησουν στο ίδιο επιπεδο. Ή είμαστε ευρωπαϊκή χωρα ή όχι. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο οσο και να προσπαθεις να πείσεις, το χρέος δεν το δημιουργησε ο ελληνικος λαός. Το ευρώ και η Ευρώπη εάν θέλει να χρησιμοποιείται ισονομα το νόμισμα πρέπει να στηρίζει όλα τα μέλη και όχι να τα στραγκαλιζει. Τελικά όχι δε πιστεύω ότι θα παρω περισσότερα άλλα δε δεχομε και το “παρε 550 μετά 400 μετα 250 και βγαλε το σκασμο , και πολλά σου είναι” …. ψηλά το κεφαλι , είμαστε Έλληνες και όχι ζώα.

Κώστας

Ironmamnmark
Ψηλά το κεφάλι σημαίνει να μην πηγαίνεις σε κανέναν με το χέρι απλωμένο. Το χρέος μια χαρά ο λαός το δημιούργησε, νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις που έπαιρναν 45, 46, 47 τοις εκατό. Τώρα ζητάμε λοιπόν νέο δανειακι για να μην αλλάξουμε τίποτα, για να ξανανοίξουν την ΕΡΤ για να διοριστει ο γκομενος της Δούρου ceo στην ΕΥΔΑΠ κλπ κλπ και κοινώς να μην αλλάξει τίποτα. Και πάρε μέτρα και γαμ… τον κόσμο με φορολογία κλπ, ακριβώς ο,τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικα. Το πιο σπαστικό είναι ότι ένα εσωκομματικό τους πρόβλημα το έκαναν υπερεθνικό. Την Τέταρτη έστειλαν χαρτί που τα έκανε όλα δεκτα αλλά επειδή τους το αρνήθηκαν, πάμε δυνατά και περήφανα με το χέρι απλωμένο και πάλι.
Εάν λοιπόν αρνεισαι να δεις τα παραπάνω και θεωρεις ότι είναι υποχρεωμένος ο οποιοσδήποτε να σου δανείζει χωρίς να αλλάξεις τιποτα και αυτό είναι μαγκια και υπερηφάνεια, τότε καλώς κανεις και δεν υπάρχει τίποτα περαιτέρω να συζητηθεί.
Μακάρι ό,τι γίνει να γίνει για το καλό του κοσμου

ironmanmark40

Μια φορα βρέθηκε ελληνικη κυβέρνηση να μαλώσει τις τρύπες περνώντας τα από τους πλούσιους και τα λεμόνια και πέσανε να τη φάνε τα συμφέροντα που λες και εσύ , πέφτοντας βέβαια στην παγίδα τους, υποστηρίζοντας τους χωρίς να το καταλαβαίνεις! Βεβαίως υπάρχουν λαμ/για στο δημοσιο και λαμ/για στον ιδιωτικο τομέα που ζούσαν τους προηγούμενους άλλα όχι συνεχεια να την πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι των 500 ευρώ. Μου φαίνεται πως συμφωνούμε διαφωνώντας….

TechIT

Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδία της =ΣΗΜΑΙΝΕΙ= Οι βολεμένοι και κλέφτες «έλληνες» πατεράδες, αδέλφια και παππούδες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους Συμπατριώτες τους!

Λόγω της ευαισθησίας του Ελληνικού ζητήματος ΓΙΑΤΙ δεν ανοίγουν οι λογαριασμοί ανά την υφήλιο με πρωτοβουλία των εταίρων;;; Γιατί κάποιοι μένουν βολεμένοι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! .-

Μπόκολις

Πως να ζήσω χωρίς πέι πάλ; ε ; Είμαστε καταδικασμένοι…. και βγένει το άιφων 6ς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business PayPal

PayPal: Περικοπή του προσωπικού της κατά 7%

Ακόμη μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, η PayPal προχωρά σε περικοπές προσωπικού κατά 7%, που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 εργαζομένους.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.

Internet featured PayPal

Paypal: Παραβιάστηκαν σχεδόν 35.000 λογαριασμοί

Σχεδόν 35.000 λογαριασμοί χρηστών PayPal έχουν παραβιαστεί από το λεγόμενο “credential stuffing”, σύμφωνα με το Bleeping Computer.

Internet PayPal

To PayPal επιτρέπει τις απευθείας πληρωμές στην Ουκρανία

Το PayPal ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον την απευθείας μεταφορά χρημάτων σε έναν χρήστη της υπηρεσίας στην Ουκρανία.