Ποιο είναι το all-time αγαπημένο σας chat platform; [poll]

Η αφορμή για το παρόν poll ήταν το τέλος μιας ακόμα υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων “παλαιάς κοπής”. Ο λόγος για το Google Talk το οποίο, στα δικά μου μάτια, μοιάζει με τον τελευταίο των Μοϊκανών, μιας και γεννήθηκε σε μια πιο αθώα και λιγότερο φορητή εποχή στο chatting. Εποχή που κατακλυζόταν από custom emoticons και nudges.

Αργότερα και με το πέρας των χρόνων πολλοί από τους clients κανιβαλίστηκαν. Από το 2008 και μετά, σχεδόν κάθε υπηρεσία μπορούσε να γίνει integrate σε άλλον client κι όλα αυτά μαζί σ’έναν τρίτο. Ούτως ή άλλως, το 2008 ήταν χρονιά-σταθμός για το instant messaging. Λίγο η πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά του iPhone, λίγο η σταδιακή καθιέρωση και αποδοχή του Facebook είχαν σαν αποτέλεσμα τη “γέννηση” νέων, αρκετά πιο mobile, τάσεων άμεσης επικοινωνίας.

Βέβαια, επειδή σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ αλλά η πλειοψηφία, αποφασίσαμε να δώσουμε το λόγο σε εσάς μέσα από μια διασκεδαστική και άκρως νοσταλγική ψηφοφορία!

Σας καλούμε, λοιπόν, να επιλέξετε την αγαπημένη σας πλατφόρμα/client για chatting ανάμεσα απ’όλες όσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους κι άφησαν μία κάποια κληρονομιά – από το IRC έως και το WhatsApp. Και για να μπούμε και λίγο στα πιο βαθιά, η επιλογή σας ας συνοδεύεται και με ένα σχόλιο…

Ποιο είναι το all-time αγαπημένο σας chat platform; [poll], Ποιο είναι το all-time αγαπημένο σας chat platform; [poll]

Ποιο είναι το all-time αγαπημένο σας chat platform; [poll], Ποιο είναι το all-time αγαπημένο σας chat platform; [poll]

Πάνος Λέκκας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

skype ftw!!!

tetra82

mIRC. Οι καλές εποχές που ξεκίναγες την κουβέντα με asl και περίμενες κανα 20λεπτο να κατεβάσει την φωτογραφία για να σηκώσει η μάνα σου το τηλέφωνο πριν ερθει!!

Giorgos_77

IRC & ICQ (εν έτη 1996). Όλα τα άλλα μετριότητες.

VKostas

MS Chat μόνο 😛

Θοδωρης

Σιγά ρε nik0s λες και σε θίξανε!!ααα να σε ρωτήσω και κάτι ,πως είπαμε το site σου;;

Κώστας Βλαχάκης

“Έφυγε” το σχόλιο του nikou…
Παιδιά, στο Techblog είναι πάγια η θέση μας να μην δεχόμαστε τσαμπουκάδες και προκλητικές συμπεριφορές. Όποιος δεν συμφωνεί με κάτι που γράφουμε εμείς ή που σχολιάζουν άλλοι φίλοι, θα πρέπει να το κάνει με ευπρέπεια. Αλλιώς το συνηθισμένο σε κάποιους “delete” είναι αναπόφεκτο…

Παρακαλώ ρίξτε και μια ματιά στους Όρους Χρήσης του Techblog.

kostasb16b

Αν και δήλωσα man messenger έχω καλές αναμνήσεις με το microsoft meeting με τα comics

inblx

Για εμένα το αγαπημένο μου είναι πάντα είναι αυτό όπου έχει τον περισότερο κοσμο. Και δυστυχώς αυτό (για μένα τουλάχιστον) είναι το Facebook Messenger. Αλλά μακράν το αγαπημένο μου ήταν το MSN. Αλλά πλέον το Viber. Όμως δεν έχουν όλοι οι φίλοι μου Viber, και αναγκαστικά….
… Facebook messenger…

Genesis

MSN το αγαπημένο μου πιτσιρικάς εγώ τότε να μιλάω με 10 άτομα σε διαφορετικά chat window xD
αλλά πλέον facebook messenger αναγκαστικό είτε μας αρέσει είτε όχι αφού όλοι έχουν fb. αλλά και το skype το χρησιμοποιώ αρκετά.

Nick

Πλέον καθαρά το Whatsapp -πολύ πιο “καλαίσθητο” user interface από τον “μωβ” ανταγωνιστή του κατ’εμε- αλλά από την στιγμή που μιλάμε για all-time chat platform, δε νομίζω να ξαναδώ αντάξια πλατφόρμα του θρυλικού MSN. Εποχες “αγνού” instant messaging.

Παναγιώτης

Να φυσικά το MIRC τρελές ώρες chat εκεί και πολύ scripting Ware King Ban Reebok ktl πολύ καλές εποχές. Και μην ξεχνάμε το Modem το 56αρι 🙂

John

Νομιζω οτι το Facebook Messanger ειναι οτι πιο συγχρονο υπαρχει μαζι με το viber!

Για την εποχή του το Mirc ήταν το κορυφαίο! Και νομίζω, πως αν αναλογιστεί κάποιος ότι την εποχή του Mirc μετα βίας υπήρχαν κινητά που να στέλνουν απλά SMS, τότε το MIRC φάνταζε κάτι το καταπληκτικό.

Επίσης, είναι η μοναδική υπηρεσία Chating, που υπάρχει ακόμα και έχει πάρα πολύ κόσμο! Simply the Best!

Billys

Δεν μπορω ειλικρινα να επιλεξω καποιο οποτε θα πω 2 λογια γι’ αυτα που μου εμειναν στο μυαλο . Msn messenger , ηξερες ποιος ειναι on/off και ειχες και τις επιλογες “λειπω” “απασχολημενος” , αλλα το κορυφαιο που λειπει απο τα σημερινα viber/whatsapp/messenger ειναι η “Δονηση” !!! Aka nudge mIRC , πολλα ξενυχτια σε διαφορα chat rooms , πολλες γνωριμιες με απιστευτα ατομα που τυχαινε να εχεις κοινα ενδιαφεροντα . Μην ξεχναμε και τα script-ακια 😉 Skype , το πρωτο ολοκληρωνενο για μενα μεσω αμεσης επικοινωνιας , user friendly , καλη ποιοτητα βιντεοκλησης , αξιοπιστο γενικα , εκανε και κανει τη δουλεια που προσδοκει ο χρηστης αρκετα τιμια . Μονο προβλημα το οτι δεν υποστηριζει -τουλαχιστον free- ομαδικες βιντεοκλησεις . Κι εκει εμφανιζεται το ooVoo. Το iCQ το δοκιμασα μεν κανα 2 φορες αλλα δεν το περιεργαστηκα παρα πολυ για να ειμαι ειλικρινης , οποτε δεν εκφερω αποψη . Το ιδιο και το gtalk και το hangouts . Viber/whatsapp , κορυφαια instant messaging platforms , ευχρηστα , και με προσθετες λειτουργιες που βελτιωνονται συνεχως . Πλεον το viber προσφερει και βιντεοκλησεις στην desktop εκδοση και μεγαλη “μαγκια” ειναι το viber out . Υπερτερει για μενα του skype στο γεγονος οτι… Συνέχεια »

Nick B.

Καλές εποχές mIRC και Net Meeting

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.