Ralph Baer, πέθανε στα 92 του ο πρωτοπόρος των video games

Έφυγε από τη ζωή εχθές το βράδυ ο Ralph Baer σε ηλικία 92 ετών, είναι ο άνθρωπος που θεωρείται από πολλούς ως ο “πατέρας των video games”. Ο Baer, ένας Γερμανός μετανάστης, που αναγκάστηκε να φύγει στα 11 του για την Αμερική λόγω της εβραϊκής του καταγωγής, είναι αυτός που δημιούργησε την πρώτη οικιακή κονσόλα προς τα τέλη της δεκαετίας του 60.

Ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε την πρώτη κονσόλα η οποία ονομαζόταν “Brown Box” και αργότερα μετονομάστηκε σε Magnavox Odyssey το 1972, αφού πήρε τα νομικά δικαιώματα του design. Η συσκευή έθεσε τις βάσεις για τις σημερινές κονσόλες: ένας υπολογιστής σε ένα κουτί το οποίο συνδέεται με την τηλεόραση και μπορείς να ελέγξεις μέσω χειριστηρίων.

Ο Baer είναι αυτός που δημιούργησε το λεγόμενο “light gun” που συνοδευόταν από shooting game, και θεωρείτα ότι είναι η πρώτη περιφερειακή συσκευή ever για βιντεοκονσόλα. Αργότερα σχεδίασε αρκετά βιντεοπαιχνίδια μεταξύ των οποίων και το Simon το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και είναι διαθέσιμο μέχρι σήμερα.

Το 2006 του απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, George Bush το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και Καινοτομίας των ΗΠΑ για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και δημοφιλία των διαδραστικών βιντεοπαιχνιδιών Την ίδια χρονιά δώρισε όλα τα πρωτότυπα συσκευών που κατείχε και όλα τα έγγραφά του στο Μουσείο Αμερικανικής Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Μασάρου Ιμπούκα του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του οποίου είναι ισόβιο επίτιμο μέλος από το 2006.

ralph baer, Ralph Baer, πέθανε στα 92 του ο πρωτοπόρος των video games

ralph baer, Ralph Baer, πέθανε στα 92 του ο πρωτοπόρος των video games

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.