Το Rapidshare βάζει τέλος στο download των 30kb/s για τους free users

Ένα καλό νέο για όσους συνεχίζουν ακόμη να κατεβάζουν από το Rapidshare, είναι το γεγονός πως η υπηρεσία αποφάσισε να βάλει τέλος στο ανώτατο όριο των 30kb/s σχετικά με το download για τους χρήστες χωρίς προνομιακά οφέλη που θέλουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία free χωρίς να πληρώνουν για premium account με 12.90$ το μήνα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν που το Rapidshare είχε προβεί στην απόφαση να βάλει τον περιορισμό στο download, λίγο καιρό μετά αφότου το Megaupload είχε αντιμετωπίσει νομικές κατηγορίες και είχε κλείσει. Η απόφαση είχε παρθεί με πρόφαση την αντιμετώπιση της πειρατείας, αφού οι χρήστες του Megaupload ήταν πιθανό να μεταφερθούν πλέον στο Rapidshare.

Όπως δήλωσε η CEO του Rapidshare, Alexandra Zwingli, η πειρατεία δεν έπαψε να απασχολεί την υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων μετά την αλλαγή στην ταχύτητα download, αλλά πλέον έχουν παρθεί κάποια άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της.

, Το Rapidshare βάζει τέλος στο download των 30kb/s για τους free users

Πηγή

Θοδωρής Κονσούλας

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

Με την ευκαιρία του άρθρου θα ήθελα να πω πως εδώ και ένα τρίμηνο απ’ όσο θυμάμαι, ενώ δεν έχω premium account, όταν κατεβάζω από το laptop μου δεν έχω περιορισμό στην ταχύτητα που κατεβάζω κάποιο αρχείο και μπορώ να κατεβάζω πολλά αρχεία ταυτόχρονα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και αρχικά πίστεψα πως έγινε free για όλους. Όταν όμως δοκίμασα να κατεβάσω κάτι από τον σταθερό μου είχα τους γνωστούς περιορισμούς. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό. Όχι ότι με χαλάει κιόλας. 🙂

sosimple

Ωραία Μόλις το τεσταρα. Πλέον μπορώ με streaming και βλέπω μια χαρά τις 100αδες σειρές απο icefilms.info που ήταν αποθηκευμένες σε rapidshare.

niotheros

@Vagelis Φίλε Βαγγέλη όταν δοκίμασες να κατεβάσεις από τον σταθερό σου υπολογιστή κατέβαζες με κάποιο download manager? Γιατί είχα παρατηρήσει ότι όταν κατέβαζα από τον browser κατέβαζα με full speed και μπορούσα να έχω πολλά link να κατεβαίνουν παράλληλα. Όταν όμως χρησιμοποιούσα κάποιον download manager όπως για παράδειγμα τον j-downloader είχα κ έγω εκεί τους γνωστούς περιορισμούς!

Demis

υπάρχει ακόμη file sharing διαμέσου των file hosters?

ο κόσμος έχει περάσει στα torrent και άσε την rapidshare και κάθε rapidshare να ξύνετε

Vagelis

@niotheros Έχεις δίκιο φίλε μου τωρα το θυμήθικα, δεν ήταν στο σταθερό μου αλλά πάλι στο laptop όταν χρησιμοποιούσα τον j-downloader, ευχαριστω. 🙂

Θοδωρής

@Demis, Ισχύει πως πλέον τα torrents έχουν τον πρώτο λόγο στο File Sharing και ύστερα οι διάφορες αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως το Rapidshare. Απορώ πόσοι να είναι αυτοί που πληρώνουν για κάποιο προνομιακό πακέτο του Rapidshare.

Demis

@Θοδωρής δεν είναι θέμα τόσο το πληρώνουν (και στο torrent αφήνεις να ανεβάζει κλπ) είναι θέμα ότι συνέχεια σβήνουν τα αρχεία κλείνουν file hosts κλπ

Θοδωρής

@Demis, Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ευτυχώς, εγώ έπαψα να ασχολούμαι με τέτοιες υπηρεσίες από τότε που έμαθα τα torrents. 🙂

GREG

Τα torrents υπήρχαν πριν το RS, για όσους είναι «νέοι» στο Internet. Και πριν από όλα το Usenet. Αλλά πριν τους file hosts υπήρχαν και οι FTP servers, για τους «δεινόσαυρους» του διαδικτύου.
«… αλλά πλέον έχουν παρθεί κάποια άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της.»
Πλέον, αν σε πιάσουν να διανέμεις παράνομο υλικό σου κλείνουν τον λογαριασμό rapidshare.
Τα torrents ήταν και είναι καλά μόνο σε private και μόνο αν είσαι γρήγορος μέχρι να κρατήσει το seeding.
Το RS ήταν πολύ καλό για να κρατήσει για πάντα. Έβρισκες αρχεία χρόνων και τα είχες άμεσα. Ενώ σε torrent δεν βρίσκεις τίποτα μετά από ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.