RapidShare, Νόμιμο στη Γερμανία με αστερίσκους και υποσημειώσεις

Όσοι ανταλλάσσουν αρχεία RapidShare έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία τα έχει βάλει μαζί τους και προσπαθεί να κλείσει το ένα site διαμοιρασμού αρχείων μετά το άλλο, στο στιλ που ακολουθήθηκε με το κλείσιμο του Megaupload. Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, βάζουν φρένο στη διαδικασία λέγοντάς μας ότι το RapidShare δεν είναι παράνομο.

Η απόφαση αυτή ισχύει μόνο για τη Γερμανία και όχι για όλο τον κόσμο, αλλά είναι μία αρχή. Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Αμβούργου, το RapidShare δεν έχει καμία υποχρέωση να παρακολουθεί στενά το τι ανεβάζουν οι χρήστες του. Από την άλλη, όμως, αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να δώσει προσοχή στο υλικό που έχει δικαιώματα copyright, κάτι που δεν βρίσκει αντίθετο το RapidShare, το οποίο δηλώνει ότι ήδη προστατεύει τους δημιουργούς μπλοκάροντας τα αρχεία που είναι παράνομα ανεβασμένα στους servers του. Παρόλα αυτά, θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση, αφού θεωρείται ότι το σετ κανόνων έχει νομικά κενά στην περίπτωση του RapidShare.

, RapidShare, Νόμιμο στη Γερμανία με αστερίσκους και υποσημειώσεις

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet RapidShare

RapidShare, Ρίχνει αυλαία 31 Μαρτίου

Μετά από 12 χρόνια η υπηρεσία διαμοιρασμού και αποθήκευσης αρχείων RapidShare αποφάσισε να ρίξει αυλαία στις 31 Μαρτίου του 2015. Στην ανακοίνωσή της συστήνει στους χρήστες της να σιγουρευτούν ότι έχουν αποθηκεύσει τα αρχεία τους διότι από 31 του επόμενου μήνα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα και θα σβηστούν αυτόματα.

Internet Internet RapidShare

Το Rapidshare βάζει τέλος στο download των 30kb/s για τους free users

Ένα καλό νέο για όσους συνεχίζουν ακόμη να κατεβάζουν από το Rapidshare, είναι το γεγονός πως η υπηρεσία αποφάσισε να βάλει τέλος στο ανώτατο όριο των 30kb/s σχετικά με το download για τους χρήστες χωρίς προνομιακά οφέλη που θέλουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία free χωρίς να πληρώνουν για premium account με 12.90$ το μήνα.