RapidShare, Ρίχνει αυλαία 31 Μαρτίου

Μετά από 12 χρόνια η υπηρεσία διαμοιρασμού και αποθήκευσης αρχείων RapidShare αποφάσισε να ρίξει αυλαία στις 31 Μαρτίου του 2015. Στην ανακοίνωσή της συστήνει στους χρήστες της να σιγουρευτούν ότι έχουν αποθηκεύσει τα αρχεία τους διότι από 31 του επόμενου μήνα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα και θα σβηστούν αυτόματα.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος που προχωρά στο κλείσιμο μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, όμως μπορούμε να φανταστούμε ότι οφείλεται στον ισχυρό ανταγωνισμό. Το Dropbox για παράδειγμα δίνει 1TB έναντι 99 δολαρίων ενώ το RapidShare ζητά 680 δολάρια για 300G χωρητικότητα. Οπότε είναι λογικό το Dropbox να κερδίζει περισσότερο κόσμο.

Αν και το RapidShare έχει χαρακτηριστικά που δεν βρίσκουμε στο Dropbox, ωστόσο όπως φαίνεται το οικονομικό ζήτημα είναι αυτό που απασχολεί τους περισσότερους και κάνει το Dropbox πιο δημοφιλές.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: “Kindly note that RapidShare will stop the active service on March 31st, 2015. Extensions of STANDARD PLUS and PREMIUM will be possible until February 28th, 2015. We strongly recommend all customers to secure their data. After March 31st, 2015 all accounts will no longer be accessible and will be deleted automatically”.

rapidshare κλείνει, RapidShare, Ρίχνει αυλαία 31 Μαρτίου
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Ωραίες εποχές εκείνες με τα file hosting sites.
Rapidshare, FileSonic κτλ. Καλές τιμές, full speed κατέβασμα και όλα καλά! 😀

Νίκος

Αχ αυτό το Rapidshare, το μισό Xbox έχω κατεβάσει απο εκεί, παλιές καλές εποχές. Μετά άρχισε τα 25GB / 5 μέρες και τις @@ και πήρε την κάτω βόλτα, σκάσανε και οι εναλλακτικοί Servers, μετά άρχίσανε οι διαγραφές και τέλος.

manos.d

Ααααχ θυμάμαι μικρός που ανοιγοκλεινα το ρουτερ για να μη περιμένω να κατεβάσω το επόμενο αρχείο :’)

Agnostos13

Απο οταν απαγορεψε το κατεβασμα των αρχειων σε χρηστες εκτος του λογαριασμου που το ανεβασε ηρθε η αρχη του τελους…

αλιάκμων

κάποτε ήταν μακράν η δημοφιλέστερη υπηρεσία ανεβάσματος αρχείων. μετά κάνανε κατι κουλά με πόντους και premium πόντους, κάνανε και κατι αισχρές αλλαγές στο interface και έγινε λίγο “δυσχρηστο”. δεν ξέρω, εχω την αίσθηση πως πρέπει προσπάθησαν πολύ για να το καταστρέψουν μόνοι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Internet RapidShare

Το Rapidshare βάζει τέλος στο download των 30kb/s για τους free users

Ένα καλό νέο για όσους συνεχίζουν ακόμη να κατεβάζουν από το Rapidshare, είναι το γεγονός πως η υπηρεσία αποφάσισε να βάλει τέλος στο ανώτατο όριο των 30kb/s σχετικά με το download για τους χρήστες χωρίς προνομιακά οφέλη που θέλουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία free χωρίς να πληρώνουν για premium account με 12.90$ το μήνα.

Internet RapidShare

RapidShare, Νόμιμο στη Γερμανία με αστερίσκους και υποσημειώσεις

Όσοι ανταλλάσσουν αρχεία RapidShare έχουν θορυβηθεί από το γεγονός ότι η μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία τα έχει βάλει μαζί τους και προσπαθεί να κλείσει το ένα site διαμοιρασμού αρχείων μετά το άλλο, στο στιλ που ακολουθήθηκε με το κλείσιμο του Megaupload. Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, βάζουν φρένο στη διαδικασία λέγοντάς μας ότι το RapidShare δεν […]