Ταχύτητες ρεκόρ με την χρήση των «παλιών καλών» χάλκινων καλωδίων

Την ώρα που πολλές εταιρείες στον κόσμο ξοδεύουν εκατομμύρια για την ανάπτυξη καλύτερων δικτύων με οπτικές ίνες, ερευνητές έδειξαν ότι ίσως τα κλασικά χάλκινα καλώδια έχουν λίγα χρόνια ζωής ακόμη. Ερευνητές στα Alcatel Lucent’s Bell Labs, ισχυρίζονται ότι κατέχουν ένα νέο ρεκόρ καταφέρνοντας υπερ-υψηλές ταχύτητες με την χρήση παλαιάς τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα κατάφεραν ταχύτητες μέχρι και 10 Gbps με τα χάλκινα καλώδια που μπορεί να βρει κανείς σήμερα σε πολλά δίκτυα.

Ο στόχος φυσικά δεν ήταν μόνο να τεστάρουν τις ταχύτητες που μπορεί να καταφέρει κανείς, αλλά να δώσουν την ευκαιρία στα παλιά δίκτυα να ανταγωνιστούν σε ταχύτητες τις οπτικές ίνες, πράγμα που θα ωφελήσει τις εταιρείες και τους καταναλωτές. Το πρωτότυπο της Alcatel καταφέρνει ταχύτητες 10Gbps σε απόσταση 30 μέτρων και ταυτόχρονο upload και download μέχρι 1 Gbps σε απόσταση μέχρι 70 μέτρων.

Οι providers αυτή την στιγμή δοκιμάζουν την τεχνολογία για να αποφασίσουν αν θα καταφύγουν σε αυτή την λύση πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσει αρκετός καιρός(1-2 χρόνια) μέχρι να δούμε αυτές τις ταχύτητες σε οικιακή χρήση.
ταχύτητες ρεκόρ με καλώδια, Ταχύτητες ρεκόρ με την χρήση των «παλιών καλών» χάλκινων καλωδίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vagelis

Nice try OTE

Θάνος

Θα ήθελα να το δω αυτό 🙂

Panos7GR

Με 30 μετρα και 70, δεν πας πουθενα!

pikitsan

@Panos7GR
Μια χαρά πας και στα 30 και στα 70 μέτρα.Μελλοντικά όταν κάποτε θα καθιερωθεί η οπτική ίνα στο Ελλάντα, θα είναι μια πολύ καλή λύση αυτή η τεχνολογία από την καμπίνα μέχρι το σπίτι (περιορίζεις σκαψίματα από τους παρόχους και λιγότερη δουλειά).

ulb

Ότι είπε και ο Panos7GR.

Αν μετά από τα 30/70 μέτρα η εξασθένιση είναι τεράστια με αποτέλεσμα οι ταχύτητες να πέφτουν στο μισό κάθε δέκα μέτρα, το θεωρώ παντελώς αδιάφορο το όλο εγχείρημα.

Θέλουμε περισσότερες πληροφορίες 😉

Alextz

Μπράβο ALU που προσπαθείς ακόμα.

sosimple

Οπως ειπε και ο pikitsan, ο σκοπος δεν είναι να ανταγωνιστούν τις οπτικες ινες. Μια οπτικη ινα την πας σε ενα χωριό (πολλά εχουν ηδη) ή σε μια συνοικία πόλης. Στήνεις ενα καφαο. Το μεγαλο προβλημα ειναι, πως στελνεις γρηγορο ίντερνετ σε πχ ολο το χωριο? Αντε σκαψε ολους τους δρομους περνα οπτικη ινα, και αντικατέστησε και σε ολα τα σπιτια/πολυκατοικιες εσωτερικα τα χαλκινα καλωδια με οπτικη. Ειναι 10 φορες ποιο κοστοβορο και δυσκολο αυτο, απο το να πας μια οπτικη ινα σε ενα χωριο.
Ε ή ειδηση ειναι οτι δε χρειαζεται. Για 100 -150 μετρα (δε θες και τοσο μεγαλη ταχύτητα οσο γραφει το αρθρο), το στελνεις μεσω των χαλκινων καλωδιων που ηδη υπαρχουν.
Αν αυτο δεν ειναι σημαντικο, τοτε ποιο ειναι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Internet Chrome featured Google

Η Google συμφωνεί να διαγράψει τα δεδομένα που συνέλεξε από την ανώνυμη περιήγηση των χρηστών

Η Google συμφώνησε να διαγράψει δεδομένα που συλλέχθηκαν από πελάτες που χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome.