Ρωσία, σχεδιάζει τη δική της “εναλλακτική” Wikipedia

Μπορεί η Wikipedia να είναι το 6ο μεγαλύτερο site στον κόσμο όμως η Ρωσία δεν μοιάζει να εντυπωσιάζεται από αυτό και σχεδιάζει να φτιάξει τη δική της εναλλακτική έκδοση της Wikipedia, όπως ανακοίνωσε η προεδρική βιβλιοθήκη της χώρας. Η δήλωση αναφέρει ότι η πρωτοβουλία έχει στόχο την παροχή καλύτερων πληροφοριών σε σύγκριση με αυτές που παρέχονται από την Wikipedia για τη Ρωσία.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με ανάλυση που έγινε, η Wikipedia δεν έχει αρκετές λεπτομερείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές περιοχές και τη ζωή στη χώρα. Έχουν μαζευτεί πάνω από 50.000 βιβλία και έγγραφα τα οποία όπως επισημαίνεται “στοχεύουν να απεικονίσουν τη Ρωσία αντικειμενικά και με ακρίβεια”

Ωστόσο, το νέο site λέγεται ότι έρχεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο του Κρεμλίνου πάνω στο διαδίκτυο. Τον Αύγουστο που πέρασε μέσω νέας νομοθεσίας η Ρωσία ανάγκασε τους bloggers με περισσότερους από 3.000 καθημερινούς χρήστες, να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να εγγραφούν στην ρυθμιστική αρχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ενώ τον Μάρτιο ιστοσελίδες που ανήκαν σε αντιπάλους και επικριτές του Πούτιν, έκλεισαν.

russia wikipedia, Ρωσία, σχεδιάζει τη δική της “εναλλακτική” Wikipedia


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Προπαγανδάααααααααααα!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Wikipedia

Πρόγραμμα ΑΙ θα μπορούσε να επαληθεύει τη Wikipedia

Πολλοί ανατρέχουμε στη Wikipedia για να βρούμε πληροφορίες για πράγματα, ωστόσο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα πάντα.

Internet Wikipedia

Wikipedia: AI θα ενημερώνει αυτόματα τα κείμενα με νέες πληροφορίες

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα AI που ανανεώνει μη ενημερωμένες φράσεις στα άρθρα της Wikipedia, διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο ύφος γραφής.

Internet Wikipedia

Wikitribune: Από τον δημιουργό του Wikipedia κατά των fake news

Τα αποκαλούμενα “fake news” είναι ένα φαινόμενο που παίρνει τεράστιες διαστάσεις, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημόσια σφαίρα ενώ θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει ακόμη και εκλογικές αναμετρήσεις όπως η πρόσφατη στις ΗΠΑ. Το θετικό είναι ότι διάφοροι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να λάβουν δράση για τον περιορισμό των fake news.

News Star Wikipedia

Wikipedia: Mηχανή ομιλίας για άτομα με προβλήματα όρασης

Η Wikipedia ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια crowdsourced μηχανή ομιλίας σε μια προσπάθεια να κάνει την ιστοσελίδα της προσβάσιμη σε εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή έχουν χάσει πλήρως την όρασή τους.