Κυριαρχεί το Facebook στις καταγγελίες παράνομου περιεχομένου

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου και συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η SafeLine έλαβε συνολικά 1807 καταγγελίες παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Ιανουάριος – Ιούνιος 2011.

Ο αριθμός αυτός των καταγγελιών περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες περιεχομένου, όπως παρουσιάζονται στο διάγραμμα που ακολουθεί.

, Κυριαρχεί το Facebook στις καταγγελίες παράνομου περιεχομένου

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται ο αυξημένος αριθμός των καταγγελιών που αφορά τα κοινωνικά δίκτυα.. Οι 565 καταγγελίες που έλαβε η Safeline και αφορούσε το Facebook σχετίζονταν με παραβίαση προσωπικών δεδομένων, υποκλοπή κωδικών πρόσβασης, δημιουργία ομάδων μίσους, περιπτώσεις εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, σεξουαλικής παρενόχλησης και τέλος, απειλής. Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζονται τα ποσοστά των καταγγελιών που αφορούν τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης.

, Κυριαρχεί το Facebook στις καταγγελίες παράνομου περιεχομένου

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταγγελιών αυτών, η SafeLine βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους διαχειριστές του Facebook, κάτι που έχει επιτευχθεί μέσω του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών INHOPE, με σκοπό την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι καταγγελίες που αφορούσαν περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας προωθήθηκαν, μέσω της κοινής βάσης δεδομένων (URL database) του INHOPE, σε αντίστοιχες Ανοικτές Γραμμές Καταγγελιών άλλων χωρών. Στη βάση αυτή καταγράφονται όλες οι καταγγελίες, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με εικόνες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πολλές από τις καταγγελίες που αφορούσαν παράνομο περιεχόμενο προωθήθηκαν στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία η SafeLine έχει ειδικό συμφωνητικό συνεργασίας.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Ανοιχτή Γραμμή Safeline.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alessio

«Τυχαίο; Δε νομίζω!»;)

spyros

μακριά απο τέτοια. παθών με ψεύτικα προφίλ. δυστυχώς οι φωτος είναι ότι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί, αλλά έχω και μια γνωστή που τους έκλεψαν κωδικούς. Τώρα πως… δεν έχω ιδέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.