Στατιστικά στοιχεία της Ανοιχτής Γραμμής Safeline για το έτος 2012

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine για καταγγελίες παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, συνεχίζει τη δράση της, κλείνοντας φέτος το 10ο έτος λειτουργίας της από τον Απρίλιο του 2003 μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εν όψει του σημερινού επετειακού εορτασμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, η Safeline δημοσιεύει τα στατιστικά στοιχεία της για το έτος 2012.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012
Η SafeLine έλαβε 2.598 καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο το 2012. Από τα στοιχεία φαίνεται πως οι καταγγελίες που λαμβάνει η SafeLine γίνονται όλο και πιο στοχευμένες και πιο ποιοτικές συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγγελιών ανήκει στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων (34%).

Είναι προφανές από το ποσοστό αυτό, ότι πάνω από το ένα τρίτο των περιπτώσεων των αναφορών είχαν να κάνουν με την έλλειψη σεβασμού της διαδικτυακής ταυτότητας καθώς και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του Διαδικτύου. Το τελευταίο αποδεικνύεται και από τον αριθμό των καταγγελιών που αφορούσαν το Facebook (845 καταγγελίες), οι οποίες περιελάμβαναν περιπτώσεις δημιουργίας ψεύτικων προφίλ, διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbulling), κα.

Οι αιτίες της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των καταγγελιών που έχει καταγραφεί, οι οποίες αφορούν το Facebook, είναι αρκετά δύσκολο να προσδιοριστούν, αλλά σίγουρα μία από αυτές είναι η αύξηση του αριθμού των χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει προφίλ στο δημοφιλές αυτό κοινωνικό δίκτυο.

SafeLine στατιστικά στοιχεία 2012, Στατιστικά στοιχεία της Ανοιχτής Γραμμής Safeline για το έτος 2012

Κατηγορίες παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο (2012)
Μελετώντας το παραπάνω διάγραμμα, καταγράφεται μια αύξηση στο ποσοστό της κατηγορίας «παιδική πορνογραφία», το οποίο είναι 11% (το ποσοστό αυτό ήταν της τάξεως του 6% το 2010).

www.safeline.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Αυτό το 11% της παιδικής πορνογραφίας πρόσεξα κι εγώ στο τέλος και άφρισα.Κι όλο αυξάνει αυτή η αρρώστια ρε γ@μώτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.