Silk Road: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον ιδρυτή του, Ross Ulbricht

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ο ιδρυτής και υπεύθυνος του online καταστήματος Silk Road, Ross Ulbricht. Το Silk Road, για όσους δεν γνωρίζουν ήταν ένα online κατάστημα ναρκωτικών το οποίο εξασφάλιζε την ανωνυμία μέσω του Tor network και χρησιμοποιούσε Bitcoins για να κρύβει καλά τις συναλλαγές.

Ο Ross Ulbricht ή αλλιώς “Dread Pirate Roberts” όπως είναι το ψευδώνυμό του ήταν το mastermind του Silk Road το οποίο πωλούσε ναρκωτικά και κατάφερε μέσω αυτού να κάνει περιουσία 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν μεταξύ άλλων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πώληση ναρκωτικών, κατηγορίες για τις οποίες θα μπορούσε να έχει ελάχιστη ποινή τα 20 χρόνια φυλάκισης.

Όμως ο Ross Ulbricht που σήμερα είναι 31 ετών θα πεθάνει τελικά στη φυλακή. Η δικαστής Judge Katherine Forrest, παραδέχτηκε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά επεσήμανε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν έμπορο ναρκωτικών άσχετα με το αν είναι πιο μορφωμένος και τον χαρακτηρίζει ως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Ο ίδιος παρακάλεσε το δικαστήριο να μην τον καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη διότι αυτό είναι ανάλογο με την θανατική ποινή, μόνο που στην μια περίπτωση πεθαίνεις μέσα στη φυλακή αμέσως και στην άλλη περιμένεις να περάσουν τα χρόνια. Επεσήμανε ότι θα στερηθεί την μέση ηλικία αλλά ζητά να του χαρίσουν τα γηρατειά.

Το Silk Road έκλεισε το 2013 και ήταν το μεγαλύτερο κατάστημα του είδους του, με τις αρχές να εκτιμούν ότι πέρασαν από αυτό περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μέσω συναλλαγών ναρκωτικών, αριθμός ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου.

Silk Road: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον ιδρυτή Ross Ulbricht, Silk Road: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον ιδρυτή του, Ross Ulbricht

Silk Road: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον ιδρυτή Ross Ulbricht, Silk Road: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον ιδρυτή του, Ross Ulbricht

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zzzzz

Έπρεπε να ρθει στην Ελλάδα να αγοράσει καμία ποδοσφαιρική ομάδα και να τον θεωρούν επενδυτή.

apostolos

Κατ αρχήν δεν πουλαγε αυτός αλλά διάφοροι χρήστες του site,(κάτι σαν ebay) και δεύτερον τα ναρκωτικά ήταν ένα κομμάτι από τα πολλά πράγματα που διακινοντουσαν.

Dkoukou

@apostolos:
Με το ιδιο σκεπτικό ο οδηγός της νταλίκας ή ο καπετάνιος του πλοίου που μεταφέρει τέτοιες ουσίες εν γνώση του να μην τιμωρείται αυστηρά, δεν κανει εμπόριο, μεταφορέας ειναι απλα…
Οσο για τα υπόλοιπα “προϊόντα” που διακινούσε το site μέχρι και για συμβόλαια θανάτου διαβάσαμε…

apostolos

@Dkoukou
εγραψα εγω να μην τιμωρηθει?

dkoukou

@apostolos
τοτε τι ακριβως εννοουσες με το σχολιο σου;
οτι παρεξηγησαν τις προθεσεις του;

apostolos

Dkoukou, Ποιά λέξη από το σχόλιο μου δεν κατάλαβες να σου την εξηγήσω.

notright

Deep Web (2015)
A feature documentary that explores the rise of a new Internet; decentralized, encrypted, dangerous and beyond the law.

https://www.imdb.com/title/tt3312868/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.