Smarcos project, στοχεύει να κάνει τις «έξυπνες» συσκευές εξυπνότερες

Το Smart Composite Human-Computer Interfaces (Smarcos) project θέλει να αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο θα επιτρέπει στις έξυπνες συσκευές που συνδέονται στο ίντερνετ να παρατηρούν και να προβλέπουν τις κινήσεις των χρηστών σε πραγματικό χρόνο και να «συνεργάζονται» μεταξύ τους προκειμένου να προσφέρουν τις κατάλληλες πληροφορίες.

Έτσι η συμβολή και παρέμβαση του χρήστη να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη.

Τα αυτοκίνητα, τα smartphones, ακόμη και οι οικιακές συσκευές γίνονται εξυπνότερα, επομένως αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν αυτό που θέλουμε τη στιγμή που το θέλουμε αλλά με όσο το δυνατόν λιγότερη συμμετοχή από εμάς.

Το Smarcos project στοχεύει στο να κατανοήσει τις ενέργειες του χρήστη έτσι ώστε να προβλέψει τις συνήθειές του. Αυτό που γίνεται είναι ανταλλαγή data μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο ίντερνετ έτσι ώστε κάθε συσκευή να μπορεί να «αντιδράσει» με τον κατάλληλο τρόπο την κατάλληλη στιγμή.

Η υπηρεσία σύμφωνα με τη Smarcos θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2014.

Στο video βλέπουμε πως θα λειτουργεί το σύστημα.

Στο project συμμετέχουν οι παρακάτω εταιρίες, Smarcos project, στοχεύει να κάνει τις «έξυπνες» συσκευές εξυπνότερες

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θάνος

Χαχα ο άλλος δεν μπορούσε να ξεκληδόσει το αμάξη του 🙂

Αντρέας

Εγώ το μόνο που κατάλαβα είναι ότι θέλουν να μας κάνουν άχρηστους. Οκ η τεχνολογία είναι σημαντική αλλά ως το Internet κλπ, αυτά τα πράγματα είναι…

alxgiann

Επειδή είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι την ζωή πριν τα κινητά, πείτε μου: πόσους τηλεφωνικούς αριθμούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς το κινητό σας; Δεν μας κάνει άχρηστους η τεχνολογία, το πως θα χρησιμοποιηθεί η κάθε τεχνολογία φέρνει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Σε 15-20 χρόνια (ζωή να χουμε) θα συζητάμε για μικροτσίπ επέκτασης μνήμης στον εγκέφαλο.

Darth

δεν ακούγονται όλα αυτά καλά…. καθόλου καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.