Social Gifting, Η νέα μόδα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Πέρυσι αυτό που αποτελούσε την τάση στο Ίντερνετ ήταν οι προσφορές και τα διάφορα εκπτωτικά κουπόνια με ευκαιρίες αγορών. Η νέα μόδα “σκίζει” τα κουπόνια και μας βάζει σε… περιτύλιγμα. Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τη νέα τάση του social gifting, μέσω Facebook, όπου ο ένας κάνει δώρα στον άλλο.

Με εφαρμογές όπως το Wrapp, που μπορεί κανείς να την εγκαταστήσει στο tablet, τον υπολογιστή ή το smartphone, τα μαγαζιά βρίσκουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, καθώς οι χρήστες του app κάνουν από την οθόνη τους δώρα στα φιλαράκια τους στα social networks. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να επιλέξει το ποσό της δωροεπιταγής που στέλνει σε έναν φίλο του, ανάμεσα σε όλα τα διαθέσιμα καταστήματα και μετά ο παραλήπτης της δωροεπιταγής, απλώς πηγαίνει με το smarpthone του στο κατάστημα για να την εξαργυρώσει.

Από τα μέσα Νοεμβρίου που ξεκίνησε η λειτουργία του social gifting, έχουν διανεμηθεί περίπου 1.4 εκατομμύρια δωροεπιταγές ανάμεσα σε 165.000 χρήστες σε 50 μεγάλα καταστήματα της Ευρώπης. Ήδη η τάση δείχνει να εδραιώνεται και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων χρησιμοποιούν το συνδυασμό της web παρουσίας τους με τα social networks προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες ή να δώσουν την ευκαιρία στους ηλεκτρονικούς επισκέπτες τους να κάνουν ένα εύκολο δώρο. Οι developers εφαρμογών social gifting κερδίζουν χρήματα χρεώνοντας ένα μικρό ποσό για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω της υποδομής τους.

, Social Gifting, Η νέα μόδα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αρης

καλα, οταν θα διαδωθει εδω αυτο………..::σφυριγμα::

athanton

μου φαινεται καλη κινηση γιατι ετσι περισσοτερα καταστηματα θα διαθετουν δωρεαν δικτυο στο χωρο τους…..
ειδικα για οσους οι κοπελες δοκιμαζουν ολο το μαγαζι θα ειναι καλη παρηγορια…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.