Social Media, Διαδικτυακό φαινόμενο με άρωμα γυναίκας πάνω απ’όλα

Η αίσθηση είναι εμφανής και όλοι οι φίλοι του social networking το γνωρίζουν, έρχονται και οι αριθμοί των ερευνών να την επιβεβαιώσουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που έγινε για λογαριασμό της British Telecom στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποδείχθηκε ότι οι πιο τακτικοί χρήστες των social media είναι οι γυναίκες.

Στην έρευνα πήραν μέρος 2.000 συνδρομητές της εταιρείας και το 54% των γυναικών δήλωσαν ότι είναι τακτικοί χρήστες του Facebook και του Twitter, ενώ το 34% των αντρών έχουν παρόμοιες συνήθειες. Μάλιστα, στην προβοκατόρικη ερώτηση του πόσο θα σας έλειπε το social networking, εάν έπαυε το Ίντερνετ να υπάρχει, οι γυναίκες εμφανίστηκαν ενοχλημένες από ένα τέτοιο σενάριο.

Ταυτόχρονα, φάνηκε ότι οι γυναίκες αρέσκονται περισσότερο από τους άντρες στο να παίζουν online games. Οι γυναίκες της έρευνας είναι και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Pinterest, ενώ φαίνονται να θέλουν να μπλογκάρουν περισσότερο από τους άντρες.

Ενδιαφέροντα στοιχεία, περιμένουμε να δούμε και από τις ελληνικές εταιρείες ερευνών να κάνουν παρόμοια έρευνα και να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα. Μας ακούει κανείς εκεί στις εγχώριες εταιρείες έρευνας αγοράς; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

, Social Media, Διαδικτυακό φαινόμενο με άρωμα γυναίκας πάνω απ’όλα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Αναμενόμενο… Μόνο να δεις ποιοι φίλοι είναι online στο Facebook θα καταλαβεις 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Instagram Meta

Το Facebook και το Instagram σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων

Μετά τις έντονες διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων, η Meta αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων για τους λογαριασμούς τους.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ο Elon Musk το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση API – Πρόκληση για τους μικρούς προγραμματιστές

Το Twitter ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες βαθμίδες API του ενάμιση μήνα αφότου ο CEO της εταιρίας, Elon Musk υποσχέθηκε μια μεγάλη ανανέωση του συστήματος.