Social Networking, Μειώσετε τον χρόνο αυξήστε την αποτελεσματικότητα

Τα social media και γενικότερα το social networking έχει μπει για τα καλά στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Οι ώρες που καταναλώνουμε μπροστά από μία οθόνη συνεχώς αυξάνονται και η συζήτηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχει πάρει φωτιά.

Καθώς ενδείκνυται να συζητάμε και να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις γύρω από θέματα ενδιαφέροντός μας, αλλά και να δημιουργούμε κοινότητες γύρω από το προϊόν – υπηρεσία μας, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την παράμετρο “χρόνος”. Όπως είναι γνωστό χρόνος ίσον χρήμα.

Έχουν αναπτυχθεί πολλές εφαρμογές (web, desktop, browser, mobile apps) που βοηθάνε στην μείωση του χρόνου και την ευκολότερη “κατανάλωση” και “διανομή” της πληροφορίας. Επειδή όμως ο στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη και όχι να πέσουμε στην παγίδα της διαρκούς αναζήτησης και χρησιμοποίησης πολλών εφαρμογών με αποτέλεσμα περισσότερο χάσιμο χρόνου, θα σας προτείνω τις πιο βασικές (εκτός βέβαια του Facebook).

, Social Networking, Μειώσετε τον χρόνο αυξήστε την αποτελεσματικότητα

Google Reader (web app)
O Google reader είναι μία web εφαρμογή όπου μπορούμε να συγκεντρώσουμε όλα τα RSS Feed μας και να τα παρακολουθούμε από ένα σημείο. Την θεωρώ πολύ καλή λύση γιατί είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε υπολογιστή ή άλλη συσκευή. Στο τέλος κάθε ανάρτησης αν την διαβάζετε μέσα από την εφαρμογή, σας δίνεται η δυνατότητα να την κάνετε share σε όποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή blog θέλετε.
www.google.com/reader

, Social Networking, Μειώσετε τον χρόνο αυξήστε την αποτελεσματικότητα

Shareaholic (Browser app)
Τι να πει κανείς για το shareaholic παρά μόνο το ότι λύνει χέρια. Με την εγκατάσταση στον browser (Εxplorer, Mozilla, Chrome, Opera, Safari κα), δημιουργεί ένα απλό button που πατώντας το, μπορείτε να κοινοποιήσετε τη σελίδα που διαβάζετε εκείνη τη στιγμή σε οποιοδήποτε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, να τη στείλετε email ή ακόμα και να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο της σε άλλες δημοφιλείς εφαρμογές. Ένα βασικό πλεονέκτημα της εφαρμογής, είναι ότι μπορείτε να κοινοποιήσετε περιεχόμενο και σε Fan Page απλά επιλέγοντάς την αντί για το profile σας.
www.shareaholic.com

, Social Networking, Μειώσετε τον χρόνο αυξήστε την αποτελεσματικότητα

Hootsuite (Web, Mobile app)
Το hootsuite είναι μία web και Mobile εφαρμογή όπου από μία “οθόνη”, μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε και να γράφουμε σε πολλές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα (Facebook profile και Page, Twitter, Linkedin, Foursquare κ.α.). Βοηθάει πολύ στο interaction με άλλους χρήστες στην κοινότητά μας. Το hootsuite, έχει πολλές δυνατότητες όπως στατιστικά, προγραμματισμένες δημοσιεύσεις κα. Θέλει λίγο ψάξιμο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Μην παραλείψετε να εγκαταστήσετε το hootlet, που είναι ένα browser extention για γρήγορη κοινοποίηση.
www.hootsuite.com

Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη ενδιαφέρουσα εφαρμογή που χρησιμοποιείτε;

Βασίλης Μπαρτζώκας
www.internetmarketingblog.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikkos K

Μεγάλη απήχηση έχει επίσης και το TweetDeck (https://www.tweetdeck.com/)

Χρησιμοποιεί ένα πολύ απλό και φιλικό UI που είναι και πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον χρήστη. Συνεργάζεται με όλα τα δημοφιλή Social Networks. Νομίζω δε ότι πρόσφατα το αγόρασε το Twitter αλλά δεν παίρνω και όρκο :p

Κώστας Βλαχάκης

Ισχύει! 😉

giwrgos_petra

Hootsuite το καλυτερο

Vassilis Bartzokas

@Nikkos K Δεν έχω δοκιμάσει το tweetdeck, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!! Thanks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.