SocialSenson.eu, Καινοτόμες εφαρμογές λογισμικού κοινωνικών δικτύων για ενημέρωση και ψυχαγωγία

Στην ανάπτυξη εφαρμογών για τον τομέα των κοινωνικών δικτύων στοχεύει το τριετές ερευνητικό έργο “SocialSensor” που συντονίζει το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Με στόχο την αξιοποίηση της πληροφορίας που παρέχεται στα κοινωνικά δίκτυα, το έργο θα αναπτύξει καινοτόμες εφαρμογές που αναβαθμίζουν την εμπειρία των χρηστών, ενοποίηση και γρήγορη αναζήτηση περιεχομένου για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που αφορούν τη διάθεση του περιεχομένου του κοινωνικού ιστού.

www.socialsensor.eu/project

, SocialSenson.eu, Καινοτόμες εφαρμογές λογισμικού κοινωνικών δικτύων για ενημέρωση και ψυχαγωγία

Απώτερος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μίας πλατφόρμας λογισμικού η οποία θα εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικές για την αναζήτηση, ανάλυση, προσαρμογή και μετάδοση του περιεχομένου του κοινωνικού ιστού, θα συνδυάζει τα δεδομένα αυτά με επαγγελματικό περιεχόμενο και θα τα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο στον τελικό χρήστη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις στο προφίλ του.

Η πλατφόρμα λογισμικού σχεδιάζεται για να χρησιμοποιηθεί στην ειδησεογραφία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Το περιεχόμενο κοινωνικών δικτύων ύστερα από κατάλληλη ανάλυση και επεξεργασία θα ενοποιείται με περιεχόμενο ειδικών ενδιαφερόντων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δημοσιογράφων, εκδοτών και αναγνωστών για έγκαιρη ενημέρωση. Οι εφαρμογές θα αποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο και θα παρέχουν στους επισκέπτες τους μία αναβαθμισμένη εμπειρία, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και στον τομέα της ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθήσει μία εκδήλωση μεγάλης κλίμακας -π.χ. ένα φεστιβάλ- σε πραγματικό χρόνο αλλά και σε υψηλή ποιότητα μετάδοσης.

Στο πλαίσιο του έργου και με στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που θα αναπτυχθούν για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών, το ΙΠΤΗΛ προγραμματίζει συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ΙΠΤΗΛ, εκτός από την οργάνωση και διεξαγωγή του έργου, αναλαμβάνει παράλληλα και δράσεις για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων που θα παραχθούν και συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες για την ανάλυση πολυμεσικού περιεχομένου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο έργο συμμετέχουν συνολικά 11 αναγνωρισμένοι φορείς και ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού, που ανήκουν στον χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας, αλλά και στον χώρο της βιομηχανίας και της ειδησεογραφίας.

Πηγή: www.ekt.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.