Οι Ιάπωνες κάνουν την επανάσταση στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας

Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να μεταφέρουν ενέργεια χωρίς την χρήση καλωδίων, πράγμα που αποτελεί επανάσταση διότι στο μέλλον θα μπορούσαμε να κάνουμε πραγματικότητα την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο διάστημα. Η ασύρματη ενέργεια στη συνέχεια θα ερχόταν στη γη για να καλύψει τις ανάγκες μας.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μικροκύματα για την παροχή 1.8 kilowatt – το οποίο είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει έναν ηλεκτρικό βραστήρα – μέσω του αέρα με απόλυτη ακρίβεια σε έναν δέκτη με απόσταση 55 μέτρα.

Αν και η απόσταση είναι πολύ μικρή, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα για να ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον. Μπορεί δηλαδή να πάρουμε την τεράστια ηλιακή ενέργεια που είναι διαθέσιμη στο διάστημα και να την χρησιμοποιήσουμε στη Γη, όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) η οποία έκανε την επιτυχή μεταφορά ενέργειας.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο άνθρωπος κατάφερε να στείλει σχεδόν 2 kilowatt ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε έναν πολύ μικρό στόχο, χρησιμοποιώντας μια ευαίσθητη συσκευή ελέγχου”, ανέφερε εκπρόσωπος της JAXA.

Τα οφέλη

Η παραγωγή ενέργειας στο διάστημα έχει πολλά οφέλη σε σύγκριση με τις ηλιακές φάρμες που έχουμε στη γη, καθώς δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες ή αν είναι μέρα ή νύχτα, όπως συμβαίνει στη γη, οπότε υπάρχει συνεχόμενη παροχή ενέργειας.

Αν και οι τεχνητοί δορυφόροι όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, χρησιμοποιούν εδώ και καιρό την ηλιακή ενέργεια στο διάστημα, ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία το να θέλουμε να μεταφέρουμε την ενέργεια αυτή στη Γη.

Οι δυσκολίες

Η ιδέα της JAXA είναι ηλιακοί δορυφόροι οι οποίοι θα μεταδίδουν μικροκύματα και θα είναι εξοπλισμένοι με ηλιακά πάνελ για να συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια. Οι δορυφόροι θα τοποθετηθούν σε απόσταση 36.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες μέχρι να δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία να γίνεται πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως το πως θα στείλουμε τόσο τεράστιες κατασκευές στο διάστημα και πως θα τις συντηρούμε.

Η Ιαπωνία είναι πολύ φτωχή σε πόρους για την άντληση ενεργείας και αναγκάζεται να εισάγει τεράστιες ποσότητες ορυκτών καυσίμων και εξαρτάται ακόμα περισσότερο στις εισαγωγές αυτές από όταν έκλεισε η πυρηνική βιομηχανία μετά την τεράστια καταστροφή της Fukushima το 2011.

ασύρματη μεταφορά ενέργειας, Οι Ιάπωνες κάνουν την επανάσταση στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Πόσο τεράστιο μυαλό ήταν ο Tesla! Τα οράματα του θα γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα

Marios

Βέβαια μην ξεχνάμε πως μεγαλοεταιρείς εξόρυξης πετρελαίου δεν πρόκειται να αφήσουν να πραγματοποιηθεί αυτό το project μέχρι να πουλήσουν και την τελευταία σταγόνα !!! Όποτε έχουμε καιρό ακόμα …

Marios

Βέβαια μην ξεχνάμε πως μεγαλοεταιριες δεν πρόκειται να αφήσουν να πραγματοποιηθεί αυτό το project μέχρι να πουλήσουν και την τελευτα σταγόνα ! Όποτε έχουμε καιρό ακόμα

NtinosMD

Τελικα ειναι πλεον σιγουρο … οι Ιαπωνες παιρνουν την προηγμενη τους τεχνολογαι απο τους Espheni :PPPP ( falling skies addict , θα με συγχωρεσετε )

Βασίλης

Όταν τα έκανε ο Τέσλα… !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.