Β.Κορέα, επιτέθηκε στη Sony με αφορμή μια ταινία για τον Kim Jong-Un;

Την Δευτέρα που μας πέρασε οι υπολογιστές της Sony Pictures έπεσαν θύμα από μια ομάδα hackers που αυτοαποκαλείται #GOP. Όλοι οι υπολογιστές ήταν σε πλήρη αχρηστία ενώ οι hackers φαίνεται πως είχαν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντικό αριθμό ευαίσθητων αρχείων της Sony Pictures.Τα στελέχη της Sony Pictures ξεκίνησαν να ερευνούν την πιθανή εμπλοκή της Β.Κορέας πίσω από την επίθεση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Recode, η Sony ερευνά το ενδεχόμενο οι χάκερς να δουλεύουν για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας και να λειτουργούν εκτός Κίνας. Όσο για το κίνητρο πίσω από την επίθεση, υπάρχουν υποθέσεις ότι ένας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι η Sony Pictures ετοιμάζει μια νέα κωμωδία με τίτλο The Interview. Οι Seth Rogen και James Franco υποδύονται δυο δημοσιογράφους που στρατολογήθηκαν από τη CIA για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-Un.

Πριν από κάποιο καιρό η κυβέρνηση της Β.Κορέας είχε αποκαλέσει το The Interview “πράξη πολέμου” και είχε απειλήσει με “αποφασιστική και ανελέητη απάντηση” αν τελικά η ταινία κυκλοφορήσει. Οι φήμες έλεγαν ότι από την ταινία θα αφαιρούνταν τα στρατιωτικά διακριτικά της Β.Κορέας αλλά η πλοκή θα έμενε ίδια.

sony pictures attack, Β.Κορέα, επιτέθηκε στη Sony με αφορμή μια ταινία για τον Kim Jong-Un;

Όπως αναφέρει το The Verge, έλαβε ένα email που προέρχεται από την ομάδα των χάκερς και αναφέρει ότι στόχος τους είναι η ισότητα και για να μπουν μέσα στους υπολογιστές είχαν βοήθεια από υπαλλήλους της Sony.

Οι χάκερς που αυτοαποκαλούνται Guardians of Peace και χρησιμοποιούν το hashtag #GOP έριξαν όλο το σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures και απειλούσαν να βγάλουν όλα τα μυστικά στη φόρα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αιτήματα που δεν έγιναν γνωστά σε μας αλλά η ομάδα αναφέρει ότι η Sony είναι ενήμερη.

Όπως και να έχει το The Interview, είτε σχετίζεται με την επίθεση, είτε όχι, έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 25 Δεκεμβρίου.

sony pictures attack, Β.Κορέα, επιτέθηκε στη Sony με αφορμή μια ταινία για τον Kim Jong-Un;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
leandros

και φυσικα ο οηε κανει τα στραβα ματια , οπου τους συμφερει ασχολουνται

Melkor

Publicity stand.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.