Sony Pictures, στη φόρα κωδικοί, μισθοί και δεδομένα υπαλλήλων

Το σίριαλ με την επίθεση που έκανε η αυτοαποκαλούμενη ομάδα #GOP κατά της Sony Pictures φαίνεται να τελειώνει σύντομα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι #GOP κατέλαβαν στους υπολογιστές της Sony θέτοντάς τους σε πλήρη αχρηστία. Στη συνέχεια απείλησαν αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά τους να βγάλουν στη φόρα αρχεία και δεδομένα της Sony Pictures.

Όπως φαίνεται τα αιτήματά τους, τα οποία δεν είναι γνωστά σε εμάς, δεν έγιναν αποδεκτά και την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν 3 ακυκλοφόρητες ταινίες της Sony Pictures και μια που παίζεται αυτή τη στιγμή στους κινηματογράφους.

Η συνέχεια ήρθε σήμερα με τους χάκερς να διοχετεύουν ιδιωτικά έγγραφα στο διαδίκτυο. Μια ανάλυση πάνω από 33.000 αρχείων έδειξε ότι περιέχουν κωδικούς εσωτερικών υπολογιστών, πιστωτικών καρτών και social media λογαριασμών ενώ υπάρχουν και Social Security numbers πάνω από 47.000 νυν και πρώην υπαλλήλων της Sony Pictures.

Μεταξύ των όσων επηρεάζονται είναι και σταρ του Hollywood όπως Sylvester Stallone, Rebel Wilson και ο σκηνοθέτης Judd Apatow. Μεταξύ των δεδομένων είναι πληροφορίες για μισθούς, διευθύνσεις κατοικιών και συμβάσεις της Sony Pictures με υπαλλήλους της και ελεύθερους επαγγελματίες. Επηρεάζονται ακόμη και άτομα που σταμάτησαν να δουλεύουν από το 2000.

Τα έγγραφα δεν είχαν καμία κρυπτογράφηση

Πρώην υπάλληλοι της Sony Pictures υποστηρίζουν ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν σχεδόν ανύπαρκτα χωρίς κρυπτογραφήσεις ενώ το Buzzfeed επισημαίνει ότι υπάρχουν έγγραφα που διέρρευσαν και ήταν αποθηκευμένα ως “YouTube login passwords.xlsx” για παράδειγμα. Ωστόσο, οι #GOP υποστηρίζουν ότι είχαν και βοήθεια εκ των έσω από υπαλλήλους της Sony Pictures.

Ερευνητές της Sony Pictures και του FBI αναφέρουν ότι οι hackers χρησιμοποίησαν παρόμοιες μεθόδους με εκείνες της επίθεσης το 2013 σε τράπεζες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Νοτίου Κορέας. Παράλληλα η Kaspersky υποστηρίζει ότι έχουν βρεθεί δείγματα που δημιουργήθηκαν σε υπολογιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν την Κορεάτικη γλώσσα και δημιουργήθηκαν εν ώρες εργασίας.

Εδώ και μέρες ακούγεται ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Β.Κορέα με αφορμή την ταινία The Interview που ετοιμάζει η Sony Pictures και σύμφωνα με το σενάριο δύο δημοσιογράφοι στρατολογήθηκαν από την CIA για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Kim Jong Un.

Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει τελικά η όλη ιστορία με τη Sony Pictures.

sony pictures leaked documents, Sony Pictures, στη φόρα κωδικοί, μισθοί και δεδομένα υπαλλήλων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χ

Το μόνο που έμεινε να κάνουν είναι να σπάσουν και το PlayStation 4 :))))))))

Panos7GR

Μόνη της θα το “σπάσει” για να εκτοξεύσει τις πωλήσεις και να ισορροπισει τη ζημιά από τα άλλα τμήματά της. 😉
Δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή!
Η χαριστική βολή στο Xbox One, δηλαδή…

efriend.gr

Μη τους παρει στο κυνηγι ο Σταλλονε γιατι στη φωτο τον βλεπω λιγο εκνευρισμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet HBO Sony Sony Pictures

HBO: Η επίθεση μπορεί να είναι 7 φορές μεγαλύτερη από της Sony το 2014

Οι περισσότεροι θα θυμούνται την πολύκροτη υπόθεση της Sony Pictures, η οποία είχε πέσει θύμα επίθεσης στις 22 Νοεμβρίου του 2014 με όλο το σύστημα υπολογιστών της να περνά στον έλεγχο της ομάδας #GOP.

Internet Sony Sony Pictures WikiLeaks

WikiLeaks: Δημοσιεύει χιλιάδες έγγραφα από το πολύκροτο χακάρισμα της Sony

Στις 22 Νοεμβρίου του 2014 όλο το σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures είχε βγει εκτός λειτουργίας και πέρασε στον έλεγχο της ομάδας #GOP, η ποία ανέλαβε την ευθύνη και έκανε τεράστια ζημιά στην Sony.

Internet Sony Sony Pictures

H NSA ήξερε ποιος επιτέθηκε στη Sony- χάκαρε τη B.Κορέα από το 2010

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την όλη υπόθεση με το hacking κατά της Sony Pictures με αφορμή την ταινία The Interview, η οποία απασχόλησε πολύ έντονα όλα τα media ανά τον κόσμο και έβαλε ακόμη και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο παιχνίδι. Το FBI και ο ίδιος ο Ομπάμα κατηγόρησαν εντελώς ανοιχτά την κυβέρνηση της Β.Κορέας, […]

Internet Sony Pictures

The Interview, η Νο.1 online ταινία της Sony Entertainment

Η πολύπαθη ταινία της Sony Pictures Entertainment βγήκε τελικά σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις ΗΠΑ και διατέθηκε online και έγινε η πιο πολυκατεβασμένη ταινία της Sony, ever. Με κόστος παραγωγής στα 44 εκατομμύρια δολάρια το The Interview κατάφερε να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 4 μέρες κατά την περίοδο των γιορτών.