SOPA και PIPA μέσα από ένα infographic

Εδώ και 10 ημέρες έχω λάβει αρκετά email που με ρωτάτε γιατι δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα SOPA, PIPA και ACTA σχετικά με τον έλεγχο της διακίνησης προστευτευμένου υλικού (copyright) μέσα στο ίντερνετ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί γιατι δεν έχω βρει το χρόνο να το ψάξω ενδελεχώς και δεν θέλω να αγγίξω επιφανειακά το θέμα.

Όποιος από εσάς το έχει ψάξει και έχει το χρόνο να γράψει ένα άρθρο το οποίο θα φιλοξενήσουμε στο Techblog παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου εδώ. Σε γενικές γραμμές η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο δημιουργός ή κατασκευαστής οποιουδήποτε έργου άυλου ή υλικού έχει το δικαίωμα να το διαχειριστεί όπως εκείνος επιθυμεί.

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.
, SOPA και PIPA μέσα από ένα infographic

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

δηλαδή το megaupload έκλεισε για πάντα ή μόλις ξεχαστεί από τον κόσμο θα το ξανανοίξουν?

applesucks

diladi kwsta esy den exeis katebasei pote tpt apo to pirate bay?

Παναγιωτης

Το megaupload εκλεισε για παντα. Καθως ο τυπος που το ειχε καταπατουσε καθεξακολουθηση τον νομο που ειχε βγει τοτε που οι αγαπημενοι μας Metallica (ενα “κατα του συστηματος band”) κανανε μηνυση στο Napster και επειτα (απο 10 χρονια) στην Rapidshare.
Δεν κατεβαζε ποτέ τα “παρανομα” uploaded files.. και διατηρουσε το megavideo.. ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ… (δεν χρειαζοταν καν log in για να δεις ενα βιντεακι-ταινια-τσοντα).
Επιπλεον τωρα τον βαραινουν και κατηγοριες για φοροδιαφυγη , για ψευδομαρτηριες , για εξαπατηση κοινου κτλπ…

To piratbay δεν μπορει να το πιασει κανενας νομος.. καθως εκει που ειναι οι σερβερ τους δεν εχουν νομους 😛

Κλεινοντας , ακομα και αν κατεβασε ο Κωστας κατι απο το pirate bay για προσωπικη του χρηση.. δεν ειναι παρανομος !!! Οχι στην χωρα μας.. ηταν ο μονος καλος νομος που περασε επι Σιμιτη , τοτε που προσπαθησε να προστατευσει τους Χακερς απο το πανεπιστημιο Κρητης που ειχαν μπει στο Πενταγωνο (αν δεν με απατα η μνημη μου).

Τωρα η SOPA να ΣΚΑΣΕΙ
Και η IP να παει να ……. που καναμε και κινημα για να την κανουμε PROTECT..
Τοσα λεφτα που βγαζουν οι εβραιοι της IP δεν χρειαζονται προτεκτ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.