Η χώρα με τις καλύτερες ταχύτητες mobile ίντερνετ – Που βρίσκεται η Ελλάδα

Η OpenSignal πραγματοποίησε και δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με τα mobile δίκτυα σε 95 χώρες ανά τον κόσμο και βρέθηκε ότι οι Νοτιοκορεάτες είναι αυτοί που απολαμβάνουν τις καλύτερες ταχύτητες σε cellular και Wi-Fi συνδέσεις.

Κατά μέσο όρο η Ν. Κορέα έχει 41.34Mbps σύνδεση, ενώ το Αφγανιστάν, που είναι στο τέλος της λίστας, κατάφερε να φτάσει στα 2.2Mbps. Στις υπόλοιπες 4 θέσεις του top 5 βρίσκονται Σιγκαπούρη, Ουγγαρία Αυστραλία, Δανία. Η Ελλάδα έχει 13.34Mbps (33η θέση), οι ΗΠΑ 12.34Mbps και βρίσκονται κάτω από χώρες όπως Κίνα, Βουλγαρία, Ισραήλ και Τουρκία.

Το Wi-Fi είναι το πιο δημοφιλές είδος σύνδεσης στα smartphones της έρευνας της OpenSignal, και είναι αναμενόμενο που οι ασύρματες ταχύτητες είναι πιο γρήγορες από τα mobile δίκτυα σε πολλές περιοχές.

Όσο για την κάλυψη 3G ή καλύτερου δικτύου, πρώτη είναι και πάλι η Ν. Κορέα με κάλυψη 98.54% ενώ η Ελλάδα (67η) με 76.98%.

Ολόκληρη η έρευνα βρίσκεται εδώ.

internet speeds, Η χώρα με τις καλύτερες ταχύτητες mobile ίντερνετ – Που βρίσκεται η Ελλάδα

internet speeds, Η χώρα με τις καλύτερες ταχύτητες mobile ίντερνετ – Που βρίσκεται η Ελλάδα

internet speeds, Η χώρα με τις καλύτερες ταχύτητες mobile ίντερνετ – Που βρίσκεται η Ελλάδα

internet speeds, Η χώρα με τις καλύτερες ταχύτητες mobile ίντερνετ – Που βρίσκεται η Ελλάδα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Ας μειώσουν και τις τιμές όμως… Είναι απαράδεκτο για 500 Mb να πληρώνεις 5-6 €.

Κώστας

Στο 3G είμαστε κάτω από το Vietnam…Congo….αλλά ξέχασα…οι δικές μας μετρήσεις είναι μόνο μέσα σε μαγαζί 🙂 🙂 🙂

Στεφανος

@Impressive-Instant Εδώ στην Πολωνια λόγω καλοκαιριού μου έδωσαν επιπλέον Gb, και με 6 ζλοτυ περίπου 1,50 ευρώ πήρα 17GB 4G-LTE mobile internet. Και 4G-LTE πιάνω σχεδόν παντού!

Techskepticon

Ότι και να λένε πάντως αυτές οι μελέτες διαφωνώ. Είμαι λίγο έξω από το Λονδίνο στη virgin και αυτό που προσφέρουν είναι για γέλια. Καμία σχέση με ΟΤΕ που έχω στο πατρικό μου. Η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά.

Το δε mobile internet είναι σαφώς πιο γρήγορο από το σταθερό με LTE+ στο χωριό μου πάλι από cosmote. Στην Αγγλία έχω EE και LTE+ παίζει να πιάνω μόνο άμα κάτσω πάνω στην κεραία κυριολεκτικά.
Δεν έχω κάποιο όφελος από τον όμιλο ΟΤΕ και μιλάω για συνολική εμπειρία χρήσης (ταχύτητα, διακοπές, hickups, επανεκινήσεις) και όχι για maximum ταχύτητα που ποτέ κανείς δεν πιάνει.

Apostolos

Στη Φινλανδία με μια απλή σύνδεση 20 ευρώ είχα απεριόριστα data και ταχύτητα τσεκαρισμενα 50 download, 20 upload

Apostolos

Στην Αγγλία είναι λίγο καλύτερα από Ελλάδα

kostas

παιδια πλακα μου κανετε???σημερα με κοσμοτε επιασα 160mbps

Nikos

Παντως σαν χωρα ειμαστε καλα παρολο που εχουμε αρκετα βουνα και νησια.Με Cosmote και το iPhone 5s που εχω επιασα μεγιστο https://www.speedtest.net/my-result/i/1731081314 με οπτικη επαφη σε κεραια και αποσταση 400 μετρα.Θεσσαλονικη εγινε η μετρηση.
Μεσα στο σπιτι ειχα 69 Mbps και 27 Mbps στο 3G.Επαρχια ομως ειναι οι ταχυτητες αρκετα χαμηλες.Λεπτοκαρυα Πιεριας https://www.speedtest.net/my-result/i/1740719935
Τετοιες ταχυτητες εβλεπα Θεσσαλονικη με Wind.Δευτερον πρεπει καποια στιγμη να δινεται τουλαχιστον 1GB με 5€ απο ολους τους παροχους.Με 4G φτανει μονο για browsing και emails.
Οσο για τα απεριοριστα δεδομενα που δωσανε το CU (1,5GB απο τις 18:00 εως τις 06:00,καθε μερα για 62 ημερες)και το Whats Up (1GB για 8 ωρες,καθε μερα για 62 ημερες) προκαλεσαν πολυ φορτο στα δικτυα τους.Πρεπει να σταματησει το ξηλωμα κεραιων και να υπαρχει πιο πυκνο δικτυο.Χθες ημουν στην παραλια και το κινητο μου απο 3G το εχανε και γυρνουσε σε Edge.Παλι καλα που υπηρχε ασθενες 4G και εμπαινα στο ιντερνετ.Ολα αυτα με κοσμοτε…
Πρεπει να γινουν βελτιωσεις στην επαρχια,ειδικα σε τουριστικες περιοχες γιατι το καλοκαιρι τα δικτυα εχουν θεματα χωρητικοτητας και γινονται μεγαλες κινησεις δεδομενων.

Techskepticon

Εσείς των βορείων χωρών και γω από την αγγλία αν δεν είχαμε και ταχύτητα θα μας έπιανε κατάθλιψη. Θέλω να δω graphs suicide declines με ταχύτητα internet. Οι των νοτίων, βγείτε σε μπαλκόνια, αλάνες, και αυλές και απολαύστε λίγο free blessed sun

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.