Ισπανία: Η πρώτη διαδήλωση με τη χρήση ολογραμμάτων [video]

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η Ισπανία (όπως και η Ελλάδα) γνωρίζουν πολύ καλά από διαδηλώσεις. Την Παρασκευή οι Ισπανοί πέρασαν σε νέο επίπεδο κάνοντας μια φουτουριστική διαδήλωση έξω από την ισπανική Βουλή, χρησιμοποιώντας ολογράμματα.

Χιλιάδες άνθρωποι περπάτησαν μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για τον νέο νόμο, αλλά στην πραγματικότητα δεν βρίσκονταν εκεί. Περιγράφεται ως η πρώτη διαδήλωση ολογραμμάτων όπου χρησιμοποιήθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός για να προβληθούν τα ολογράμματα των διαδηλωτών μπροστά από το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων.

Πέρα από το γεγονός ότι πήραμε μια πρώτη γεύση από τις διαδηλώσεις του μέλλοντος, η συγκεκριμένη κίνηση ήταν και συμβολική. Αντιτίθεται στον νέο νόμο που θέλει να περάσει η Ισπανία και ο οποίος απαγορεύει τις διαδηλώσεις χωρίς άδεια έξω από την Ισπανική Βουλή ή το Κογκρέσο και προβλέπει υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες. Τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν μέχρι και 30.000 ευρώ

Ο νόμος ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο θεωρείται ότι περιορίζει το δικαίωμα στην ελευθερία των πολιτών και γι αυτό η διοργανωτές της πρώτης εικονικής διαδήλωσης θέλησαν ευαισθητοποιήσουν όλο τον κόσμο. Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση και δημοσιοποίηση των παραβάσεων που κάνει η αστυνομία.

Η ομάδα No Somos Delito (δεν είμαστε έγκλημα) δημιούργησε το project Holograms por la Libertad (ολογράμματα για την ελευθερία). Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει στην διαδήλωση, μπαίνοντας στο website της ομάδας και επιτρέποντας σε μια webcam να τραβήξει το πρόσωπό του.

ισπανία διαδήλωση ολογράμματα, Ισπανία: Η πρώτη διαδήλωση με τη χρήση ολογραμμάτων [video]

ισπανία διαδήλωση ολογράμματα, Ισπανία: Η πρώτη διαδήλωση με τη χρήση ολογραμμάτων [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anonis

Φαντάσματα είναι!!! Γρήγορα τους ghost busters! LOL…
Δεν νομίζω να υπάρχει ελπίδα για το είδος μας τελικά…

Darth

η δικιά μου άποψη είναι η προσαρμόζεσαι σε αυτό η ξεσηκώνεστε ολοι (με οπλα) και ρημάζουν οτι πολιτικό υπαρχει εκει περα και οτι αφεντικα τον πολιτικων υπαρχουν, τριτι επιλογη δεν βλεπω να υπαρχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.