SplashData, Η λίστα με τα χειρότερα και πιο ευπαθή passwords στο ίντερνετ

Μπορεί να σου είναι αφάνταστα βολικό το να έχεις ένα password για όλα τα διαδικτυακά σου login και μάλιστα αυτό το password να είναι μία απλή λέξη του τύπου “password1”, ή να το παίζεις έξυπνος, λέγοντας ότι το “Jesus” είναι ευρηματικό και κανείς δεν πρόκειται να το βρει. Κάνεις σε όλα λάθος, ειδικά μετά την ανάγνωση της λίστας με τα χειρότερα passwords που δημοσιεύει η SplashData, τα οποία έχουν προκύψει από υποκλοπές που έχουν κάνει hackers.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι τα τρία πρώτα σε κατάταξη χειρότερα passwords (“password”, “123456”, “12345678”) παραμένουν στη θέση τους και δεν έχει μεριμνήσει κανείς να τα αλλάξει. Οι Hackers μετά από συνεχιζόμενες επιθέσεις σε sites έχουν δώσει εκατομμύρια κωδικούς σε απλό κείμενο, δείχνοντας ότι μάλλον δεν μας απασχολεί και πολύ το θέμα της ασφάλειας των λογαριασμών μας.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα 25 χειρότερα passwords του χρόνου σε κατάταξη από τη SplashData.

1) password
2) 0123456
3) 12345678
4) abc123
5) qwerty
6) monkey
7) letmein
8) dragon
9) 111111
10) baseball
11) iloveyou
12) trustno1
13) 1234567
14) sunshine
15) master
16) 123123
17) welcome
18) shadow
19) ashley
20) football
21) Jesus
22) michael
23) ninja
24) mustang
25) password1

Εσύ, αλλάζεις συχνά το password σου με κάτι καλό και πολύπλοκο; Αν όχι, θα πρέπει σίγουρα να διαβάσεις αυτό το άρθρο από τους οδηγούς Tech How-to του Techblog: Passwords, Μήπως είναι καιρός να αλλάξεις και τα δικά σου;

, SplashData, Η λίστα με τα χειρότερα και πιο ευπαθή passwords στο ίντερνετ

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

πάντα τέτοια θα μπαίνουν.. ανθρώπινη φύση γαρ..

Manolis Tsagkarakis

ε δεν είναι και τα μυστικά του κράτους τα email μου στο Gmail…!!!! :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.