StartupGreece.gr, Διαδικτυακή υπηρεσία για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Περισσότερα από 2.200 μέλη αριθμεί ήδη η νέα διαδικτυακή υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία αναπτύσσεται σε συνεργασία με κοινότητες νέων επιχειρηματιών και αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση, τη δικτύωση και τη συνεργασία όσων επιχειρούν ή ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν στην Ελλάδα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Startup Greece (www.startupgreece.gov.gr) περιλαμβάνει όλο το απαραίτητο υλικό για την επιχειρηματικότητα, από το νομικό πλαίσιο και χρηματοδοτικά προγράμματα, έως ιστορίες επιτυχίας, κοινωνικά δίκτυα, κ.ά.

Η βάση της πλατφόρμας περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:
• Χρηματοδοτήσεις δημόσιας ή ιδιωτικής πρωτοβουλίας
• Διαδικασίες, νόμους και διατάξεις για τον επιχειρηματία
• Εκδηλώσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την κατάρτιση
• Αρθρα σχετικά με πρακτικές για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό σχέδιο
• Διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
• Χρήσιμα στοιχεία και τάσεις για έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις
• Ιστορίες επιτυχίας και αποτυχίας για να προβάλλονται τα θετικά πρότυπα, αλλά και να αναδεικνύεται η αποτυχία ως πολύτιμη εμπειρία και απαραίτητο βήμα προς την επιτυχία.

Οι πληροφορίες καλύπτουν πολλούς τομείς, όπως αγροδιατροφικά θέματα, τέχνες, κατασκευές, εκπαίδευση και κατάρτιση, ενέργεια, χρηματοοικονομικά θέματα, υγεία, εισαγωγές και εξαγωγές, αναψυχή, μεταποίηση, media, δημόσιο τομέα, χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο, υπηρεσίες, τεχνολογία, μεταφορές, κ.λπ.

Στην πλατφόρμα συμμετέχουν επιχειρηματίες και νέοι που ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν, ειδικοί σε θέματα του επιχειρείν, επενδυτές, επιχειρηματικοί άγγελοι και στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φορέων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα ή/και την καινοτομία, κ.ά. Τα μέλη της online κοινότητας συγκροτούν ομάδες, διαμορφώνουν τα προφίλ τους και συνεισφέρουν περιεχόμενο σε όποιον τομέα αισθάνονται ότι έχουν πληροφόρηση, γνώση ή εμπειρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν είτε απευθείας στην πλατφόρμα, ή μέσω του linkedin connect, εφόσον είναι ήδη μέλη στο δίκτυο αυτό, καθώς το startupgreece προφίλ ενημερώνεται αυτόματα με το περιεχόμενο του λογαριασμού στο Linkedin. Το προφίλ συνδέεται αυτόματα με κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, OpenID, κ.λπ.). Tην πλατφόρμα υποστηρίζουν ενεργά επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικοί φορείς και δημόσιοι φορείς, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Enterprise Europe Network-Hellas.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Odysseus

Πολύ καλό άρθρο! Μπράβο φίλε Κώστα! Θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν μπορείς να κάνεις και ένα λόγο για την openfund και το opencoffee στην Ελλάδα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Οδυσσέας

Κώστας Βλαχάκης

Odysseus, στο OpenCoffee βοηθούσα παλαιότερα. Τα site που θέλεις είναι εδώ:
http://www.opencoffee.gr
https://theopenfund.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.