Ο πόλεμος των browsers, Χάνει ο Explorer κερδίζει ο Chrome

Ποσοστό κάτω του 50% (49,87%) κατέχει πλέον ο δημοφιλής browser Internet Explorer συνεχίζοντας να πέφτει στις προτιμήσεις των χρηστών σύμφωνα με την εταιρεία στατιστικών StatCounter, παραμένει όμως πρώτος. Ακολουθεί ο Mozilla Firefox με 31.5% ενώ ο Google Chrome (11.54%) έχει τριπλασιάσει τα ποσοστά του σε σχέση με την περισυνή χρονιά και αν συνεχίσει έτσι θα καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα με του browsers.

, Ο πόλεμος των browsers, Χάνει ο Explorer κερδίζει ο Chrome

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
plasmaflex

‘Εδώ και μήνες ένα μεγάλο μέρος των developer και designer χρησιμοποιεί πιο πολύ Chrome. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η πλατφόρμα android. Ο Firefox θεωρείται ξεπερασμένος.

K.Pap.

Εδώ κι αρκετό καιρό έχω αφήσει τον Explorer… κι έχω γυρίσει στον Chrome…

Μόνο στη δουλειά δεν τον χρησμοποιώ… αλλά κι εκεί χρησιμοποιώ Firefox… κι αυτό λόγω συγεκριμένου software που ελέγχει το network…

Στην αρχή διατήρούσα τις επιφυλλάξεις μου… αλλά όσο περνάει ο καιρός… μάλλον σε μονόδρομο εξελίσσεται η πορεία όλο και περισσότερων χρηστών προς τον chrome…

Βασικότερος λόγος… η ταχύτητα… αν και δεν φαίνεται παντού.. έιναι πολλές οι φορές που μ’ έχει αφήσει έκπληκτο..!!! Φαντάζομαι ότι βελτιώσεις θα υπάρχουν συνεχώς και στους άλλου browser… αλλά τώρα με το html5… μάλλον τα πραγματα θα ξεκαθαρίσουν… ακόμα περισσότερο!

fred

χρησιμοποιουσα κ εγω τον firefox αλλα εδω κ κατι μηνες τον chrome,κυριως για την ταχυτητα του!!!

gregmits

Aλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω ΠΟΙΟΣ χρησιμοποιεί ακόμα IE..

Nikos M.

O chrome ειναι ταχυτατος και σταθεροτατος εχει ενα χρονο σχεδον που αφησα τον firefox και πλεον δεν μπορω χωρις το chrome.

Petros

Chrome και ξερό ψωμί! Είναι πολύ πιο ελαφρύ σαν πρόγραμμα και πολύ γρήγορος browser!
Μακράν ο καλύτερος!

Αντώνης

+φονw με ολους.. Google Chrome Rules

Giannis

Πολύ καλός ο Chrome. Κι εγώ απορώ πως χρησιμοποιούν ότι τους πασάρει έτοιμο η Microsoft. Πόσο θα συνεχίζει η άγνοια να χαρακτηρίζει τους χρήστες; Κι ο firefox αποτελεί ακόμη ένα δυνατό και πλήρες εργαλεί, αυτό το αναγνωρίζω.

Kostas Perama

Υπάρχει μια σοβαρή κατά τη γνώμη μου διαφορα όμως, ο IE είναι προεγκατεστημένος και o chrome πλασάρετε με άλλες εφαρμογές σαν εξτρά!
Ο “μοτζιλακος” αποτελεί καθαρή επιλογή του χρήστη η μόνη του διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα άρα η θέση του firefox είναι εξαιρετική αν σκεφτούμε τον ισχυρότατο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει!
Ο chrome βομβαρδίζει το χρήστη οπού βρεθεί με προτροπές να τον κατεβάσει άρα λογικά το μέλλον του ανήκει από πλευράς δημοτικότητας
Προσωπικά μ αρέσει ο chrome αλλά δεν εμπιστεύομαι την google !
Σέβομαι ΙΕ γιατί αυτός και ο Netscape μου δείξανε το Ιντερνετ
Ψηφίζω Firefox γιατί κυριολεκτικά τον κάνω ότι θέλω

GiOrgOs_ZerVANtWnaKiS

Εγώ έχω opera.

Nikkos K

Και εγώ ακόμα χρησιμοποιώ ΙΕ!

….Φυσικά και αστειεύομαι. Από την ημέρα που βγήκε ο Firefox αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των PC που είχα.

Το έχω παραμετροποιήσει όπως θέλω εγώ και δουλεύω άνετα. Παράλληλα επείδη υπάρχει η σκέψη για αγορά iMac, έχω εγκαταστήσει τον Safari και παίζω μαζί του αλλά δεν με τρελαίνει.

Τον Chrome τον δούλεψα όταν βγήκε και τον παράτησα. Τον ξαναδούλεψα λίγο το τελευταίο διάστημα επείδη τον έχει ενας φίλος.
Αισθητή η βελτίωση σε όλους τους τομείς και μάλλον θα κάνω μερικά tests και σε αυτόν.

Από τότε που προστέθηκε η δυνατότητα των add-ons, ο chrome είναι ο επίσημος browser μου και τον προτείνω σε όλο τον κόσμο. Αξίζει.

Chris

Firefox, Chrome και Οpera. IE μόνο για τεστ. Νομίζω οτι Firefox, Chrome έχουν καλύτερα addons αν και τελευταία ο Firefox όλο προβλήματα βγάζει. Δεν ξέρω αν το έχει προσέξει κάποιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.

Smartphones Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You.

Internet Apple Chrome Google

Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

H Google μοιράστηκε πολλές νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες ή έρχονται στην εφαρμογή Chrome για iPhone και iPad.

Internet Google Google Chrome

Google Chrome: Προειδοποίηση για όσους κάνουν streaming ταινίες online

Όλοι οι χρήστες του Chrome που παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο δωρεάν πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.