Στέφανος Λουκάκος Google Ελλάς, “Το 2020 ο άνθρωπος θα αφιερώνει 50 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε μία οθόνη”

Τη μεγάλη δυναμική των ψηφιακών τεχνολογιών περιέγραψε ο Στέφανος Λουκάκος γενικός διευθυντής της Google Ελλάς ο οποίος προέβλεψε ότι τα επόμενα χρόνια το ίντερνετ θα είναι πλέον προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του καθενός και οι χώροι κοινωνικής δικτύωσης θα επεκταθούν σημαντικά.

Κατά μέσο όρο, το 2020 ο άνθρωπος θα αφιερώνει 50 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε μία οθόνη (30 ώρες το 2012). Τα επόμενα 3 χρόνια όλα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι smartphones. Σήμερα: 2 δις χρήστες internet (πάνω από 5 δις το 2020) – 1 δις εγγεγραμμένοι στο Facebook – 2 δις video views στο Youtube κάθε 24 ώρες.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν εχθές Πέμπτη 8 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Ο κόσμος το 2050: μεγάλες αλλαγές, μεγάλες προκλήσεις» (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) σε επιμέλεια των Daniel Franklin και John Andrews που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ.

, Στέφανος Λουκάκος Google Ελλάς, “Το 2020 ο άνθρωπος θα αφιερώνει 50 ώρες την εβδομάδα μπροστά σε μία οθόνη”

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rafahl25

i dont get it..μονο 50?λογικα για 3ημερο θα μιλαει.

Κώστας Βλαχάκης

rafahl25, 50 ώρες την εβδομάδα είναι περισσότερες από 7 ώρες την ημέρα και το Σαββατοκύριακο. Πιστεύω ότι εννοεί σαν μέσο όρο. Εγώ για παράδειγμα τις 50 ώρες τις αγγίζω μέσα σε 3-4 μέρες.

Teo

Σιγά…εγώ τις 50 ώρες τις ξεπερνάω μέσα στο διήμερο 😛 😛 😛

Dimitris

αν εχω 3 οθονες τοτε μετραω 3πλα τις ωρες;
LOL

AnakinSkywalker

Ευτυχώς που δεν έχουμε οθόνη μπροστά μας και την ώρα του ύπνου…

Κατά τα άλλα πολλοί χρήστες ήδη ξεπερνάμε τις 50 ώρες την εβδομάδα και κατά πολύ…

5 εργάσιμες μέρες απο 8 ώρες η καθεμιά μας κάνουν 40 ώρες. Αν βάλουμε και τις υπερωρίες πάμε στις 45 ώρες. 5 ώρες τη βδομάδα στον ελεύθερο χρόνο τις έχω στο νερό που λένε για να φτάσω στις 50. Είναι ήδη πάνω από 50 οι ώρες.

Μανατζερς…

Αντρέας

Ο άνθρωπος είναι επιστήμονας, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ οτι σε 7 χρόνια θα κάθομαι μπροστά απο μια οθόνη περισσότερο απ’οτι σήμερα.
Πολύ μπροστά σου λεω….

kokour

Τον ρώτησε κανείς πότε θα πάρουμε την 4,2 στα Nexus 7;Ελπίζω να μην βγήκα πολύ εκτός θέματος…

Eaglos

50 ώρες αποβλάκωσης και για όλα τα άλλα μη σε νοιάζει τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.