Steve Jobs: Ο σεναριογράφος της ταινίας επιτίθεται στον Tim Cook

Στις 8 Οκτωβρίου βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα βιογραφική ταινία του συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Πρωταγωνιστεί ο Michael Fassbender που είναι αγνώριστος υποδυόμενος τον Jobs και συνοδεύεται από τον Seth Rogen ως Steve Wozniak. Σεναριογράφος είναι ο Aaron Sorkin, ο οποίος άσκησε δριμεία επίθεση κατά του τωρινού CEO, Tim Cook.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Tim Cook ερωτώμενος για την νέα ταινία που βασίζεται στην επίσημη βιογραφία του Steve Jobs, απάντησε ότι δεν είναι fan. Για την ακρίβεια είπε ότι δεν είναι χαρούμενος για καμία ταινία που έχει δημιουργηθεί για τον Jobs. Συμπλήρωσε ότι δεν έχει δει καμία από αυτές και ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις ταινίες είναι απλώς καιροσκόποι.

Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός εξόργισε τον Aaron Sorkin (δημιουργός του The Social Network), ο οποίος είχε πολλά να πει στο νυν αφεντικό της Apple. Αρχικά είπε ότι για να ολοκληρωθεί η ταινία έπρεπε να γίνουν περικοπές μισθών και “κανένας από όσους εμπλέκονται σε αυτή δεν το έκανε για να γίνει πλούσιος”. Συμπλήρωσε ότι ο “Tim Cook πρέπει πρώτα να δει την ταινία και ύστερα να αποφασίσει τι είναι”.

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος λέγοντας στον Cook πως “όταν έχεις ένα εργοστάσιο γεμάτο με παιδιά στην Κίνα να κατασκευάζουν iPhones για 17 cents την ώρα, έχεις πολύ θάρρος να αποκαλείς κάποιον άλλο οπορτουνιστή”.

Όσοι έχουν δει μέχρι στιγμής την ταινία έχουν ασκήσει θετική κριτική, ενώ ακούγεται ότι μπορεί να πάρει ακόμη και υποψηφιότητα για τα Oscar.

Update: Ο Aaron Sorkin απολογήθηκε λέγοντας ότι και οι δυο το παρατράβηξαν και είπε πως ελπίζει ο Cook να απολαύσει την ταινία, όσο και αυτός τα προϊόντα της Apple: “I think that Tim Cook and I probably both went a little too far. And I apologize to Tim Cook. I hope when he sees the movie, he enjoys it as much as I enjoy his products”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Steve Jobs: Το δεύτερο trailer της επερχόμενης ταινίας

Steve Jobs: Ο σεναριογράφος της ταινίας επιτίθεται στον Tim Cook, Steve Jobs: Ο σεναριογράφος της ταινίας επιτίθεται στον Tim Cook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

Δεν την πολυσυμπαθώ σαν εταιρία την Apple, αλλά να λέμε και του στραβού το δίκιο. Η Apple δεν έχει κανένα εργοστάσιο, στην Foxconn αναθέτει την κατασκευή… Άρα άστοχο επιχείρημα από τον σκηνοθέτη…

Sickboy

@ekimolaos Όχι ακριβώς. Θα σου δώσω δύο σχετικά (κατά μία ευρεία έννοια του όρου “σχετικά”) παραδείγματα Αν αγόραζες ένα ποδήλατο για 40 ευρώ από Σοφοκλέους και Μενάνδρου, θεωρείς ότι δε θα είχες ηθική ευθύνη για την εξάπλωση της κλοπής ποδηλάτων; Επιπρόσθετα, θα είχες τελέσει και το αδίκημα της κλεπταποδοχής.
Επίσης, αν είχες προσλάβει έναν άνθρωπο για να σου κάψει τα χόρτα στο χωράφι σου, θεωρείς ότι δε θα είχες ηθική και ποινική ευθύνη αν τελικά κατάληγε να κάψει όλο τον Υμηττό?

Nio

Ekimolaos δηλαδή εσύ αν εμπαινες σε μαγαζί και έβλεπες αυτές τις εικόνες θα έλεγες δεν πειράζει εγώ θα ψωνίζω. Ούτως ή άλλως δεν βασανιζω εγώ το κόσμο.
Το πιο σωστό θα ήταν να πει όταν θα φτιάχνετε τα δικά μου προϊόντα θα τους πληρώνετε μεροκάματο το οποίο θα σας δίνω εγώ από την τσέπη μου. Αλλιώς σε άλλη εταιρία. Λύσεις υπάρχουν.
Οι δικαιολογίες σου δεν υπάρχουν με τίποτα όμως.
Καλά θα ήταν οποιος έπαιρνε αιφον να πήγαινε να δουλεύει εκεί για κάνα μήνα.

loni

@ekimolaos Αν ξερω οτι καποιος κάνει κακο σε καποιον και εγω αντι να τον καταγγειλω τον εχω σενεργατη μου τοτε αυτο με κανει αυτοματως συνεργο του!
P.S. Ολοι ξερουμε πως κινειται ο πλανητης πλεον, 2015 έχουμε…
P.S.2 2015!!! Πως περνανε ετσι τα χρόνια ρε Φουστη…

iasonas4

Δεν διάβασες καλά το άρθρο φιλε μου:

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος λέγοντας στον Cook πως «όταν έχεις ένα εργοστάσιο γεμάτο με παιδιά στην Κίνα να κατασκευάζουν iPhones για 17 cents την ώρα, έχεις πολύ θάρρος να αποκαλείς κάποιον άλλο οπορτουνιστή»

Kalex1999

Ναι @iasonas4 αλλά ο @Ekimolaos εννοεί ότι η Apple δεν έχει εργοστάσια εφόσον ή foxconn αναλαμβάνει την κατασκευή 😉

dimitrinho

Μας λειπεις καθε μερα steve μακαρι να ζουσες σημερα να αποτελειωσεις το android

Anna Maria

Ναι εχετε δίκιο, αλλά όλες οι πολυεθνικές βλ.INDITEX δεν εκμεταλλεύοντε παιδια σε όλη την Ασία? Και η sony και η Samy..ασχέτως που δεν ακούγοντε..διαφορετικά δεν θα έβγαζαν τόσα κέρδη

Themazerunner

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος λέγοντας στον Cook πως «όταν έχεις ένα εργοστάσιο γεμάτο με παιδιά στην Κίνα να κατασκευάζουν iPhones για 17 cents την ώρα, έχεις πολύ θάρρος να αποκαλείς κάποιον άλλο οπορτουνιστή».

Tι να σχολιασει κανεις αλλο πανω σε αυτο;
H σκληρη και ωμη πραγματικοτητα!

Superuser

Ο/Η dimitrinho λέει:
Μας λειπεις καθε μερα steve μακαρι να ζουσες σημερα να αποτελειωσεις το android

Χαχαχα
Το καλύτερο σχόλιο της ημέρας..Μην πω και του μήνα..
Εύγε!

Sickboy

@anna maria συμφωνω απόλυτα. Μια ενδιαφέρουσα θεώρηση του προβλήματος στο χωρο της μοδας: στο Last Week Tonight with John Oliver https://m.youtube.com/watch?v=VdLf4fihP78

Ekimolaos

wow wow παιδιά, ηρεμία! Δεν είπα ότι συμφωνώ ή κάτι τέτοιο, συμφωνώ με όλα σας τα παραδείγματα, απλά δεν καταλάβατε μάλλον τι εννοούσα και πέσατε να με φάτε…

Αυτό που θέλω να πω είναι πως απλά το εργοστάσιο δεν είμαι ιδιοκτησία της Apple, μόνο αυτό. Αυτά που κάνει η Foxconn -και η κάθε Foxconn- φυσικά και τα ξέρω και τα θεωρώ απαράδεκτα έως και αηδιαστικά, αλλά μην λέμε ό,τι θέλουμε. Όπου και να απευθυνθεί η οποιαδήποτε εταιρία τα ίδια γίνονται. Αυτό ήθελα να πω. Αν έχει εναλλακτική η Apple; Φυσικά και έχει, έχει τα λεφτά για δικό της εργοστάσιο. Αλλά είναι επιχείρηση, και ως γνωστών καμία επιχείρηση, είτε την λένε Apple, είτε Samsung, είτε Sony είτε OnePlus, δεν ενδιαφέρεται γι’αυτά. Όλες οι επιχειρήσεις του κόσμου κοιτάνε ένα πράγμα: το κέρδος. Και λογικό είναι, γι’αυτό δημιουργούνται άλλωστε, όχι για φιλανθρωπικό σκοπό… Και είμαι σίγουρος πως αυτό είναι το λιγότερο, δεν θέλω καν να ξέρω αυτά που γίνονται “behind the scenes”…

NZ

Προς Aaron Sorkin: Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό Κεφάλα!!!

Να σταματήσει τις βλακώδεις δηλώσεις του! Δεν μας είπε πόσο ήταν το κασέ του από το Social Network, πόσο πήγε το κασέ του μετά τη νίκη του στα Oscars και ΑΝ μπήκε ποτέ στον κόπο να κάνει φιλανθρωπίες! Που έχουν ΑΥΤΟΙ το θράσσος να κάνουν ταινίες και να φλερτάρουν με τα δεκάδες εκατομύρια ντόλαρς κάθε φορά, λες και είναι χαρτάκια Rizla!

Το ότι ο Tim Cook δε θέλει να δει τις ταινίες-βιοηγραφίες του Steve Jobs, είναι καθαρά θέμα δικό του.
Δλδ θέλει να μας πει ο Aaron Sorkin, ότι γνώριζε καλύτερα τον Jobs από ότι τον γνώριζε ο Tim Cook, που ήταν μαζί του τόσα χρόνια στην εταιρεία; Ε Λ Ε Ο Σ

Συνεχίζοντας με το θέμα των συνθηκών εργασίας στο εργοστάσιο κατασκευής, αυτό είναι θέμα της Foxconn και της κινέζικης κυβέρνησης, όχι της Apple, της Samsung, της Sony, της ΝΟΚΙΑ ή οποιασδήποτε εταιρίας ξενόφερτης (σε σχέση με την Κίνα πάντα) που έχει συνάψει συμφωνίες με την Foxconn για κατασκευή προϊόντων.

Ας παραμείνει ο κος Aaron Sorkin στην ουτοπία του Hollywood και ας αφήσει τους άλλους να κρίνουν όπως θέλου την δουλειά του!

Άκαρδος

Χαχαχα τον γείωσε τελείως τον Cook ο Sorkin και με το δίκιο του κιόλας, με τέτοια σχόλια γυρεύοντας πήγαινε ο Cook. Όταν έχεις την φωλιά σου λερωμένη, δεν μιλάς για βρομιές άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business Apple Tim Cook

Ο Tim Cook της Apple κέρδισε 63,2 εκατομμύρια δολάρια το 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, κέρδισε 63,2 εκατομμύρια δολάρια το 2023, από 99,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Επιταγή της Apple υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs πουλήθηκε για 46.063$

Μια επιταγή υπογεγραμμένη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πωλήθηκε για 46.063 δολάρια σε δημοπρασία.

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Αναμνηστικά αντικείμενα του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Apple συνηθίζουν να πιάνουν υψηλά ποσά στις δημοπρασίες.