Steve Wozniak: Τα ρομπότ θα κρατήσουν τους ανθρώπους σαν pets

Κατά καιρούς μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας κάνουν τις προβλέψεις τους για το μέλλον της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, η εξέλιξη της οποίας φοβίζει πολλούς. Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak μιλά για την τεχνητή νοημοσύνη και προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα αναλάβει τα ηνία.

Τον Μάρτιο ο ίδιος είχε προβλέψει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρωπότητα και θα την “ξεφορτωθεί”. Τώρα φαίνεται πως αλλάζει άποψη και είναι λίγο πιο αισιόδοξος στις προβλέψεις του.

Μιλώντας στο Freescale Technology Forum 2015, ο Wozniak επεσήμανε και πάλι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τον άνθρωπο και θα τον έχει σαν κατοικίδιο. Το Internet of Things είναι χρήσιμο για εμάς διότι κάνει πράγματα που δεν χρειάζονται σκέψη από τον άνθρωπο, όμως αν στραφεί εναντίον μας, θα μας εκπλήξει: “I want the Internet of Things. It does things for me. I don’t have to think…. If it turned on us, it would surprise us. But we want to be the family pet and be taken care of all the time”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“[Τα ρομπότ] θα γίνουν πιο έξυπνα από μας, και αν γίνουν πιο έξυπνα από εμάς, θα αντιληφθούν ότι μας χρειάζονται”.

Apple Watch και Apple car

Πέρα από την τεχνητή νοημοσύνη, ο Wosniak αναφέρθηκε και στην Apple. Για το Apple Watch, επεσήμανε ότι έχει παραγγείλει ένα αλλά δεν είναι ακόμη στα χέρια του. Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι τονίζει πως το καλύτερο value for money το προσφέρει το Apple Watch Edition.

“The only time you really get your value is if you buy the gold one. $10,000 and then if you buy a better band it’s $17,000. It’s like a gold Rolex. It doesn’t matter if the watch works”.

Όσον αφορά στα αυτο-οδηγούμενα οχήματα, ο ίδιος επισημαίνει ότι η Apple πρέπει να πάρει μερίδιο από την συγκεκριμένη πίτα. Υποστηρίζει ότι θα υπάρχουν λιγότερα ατυχήματα χωρίς ανθρώπους οδηγούς και θεωρεί ότι σε κάποιους δρόμους θα απαγορεύεται οι άνθρωποι να οδηγήσουν. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει παλαιότερα και ο Elon Musk.

Steve Wozniak: Τα ρομπότ θα κρατήσουν τους ανθρώπους σαν pets, Steve Wozniak: Τα ρομπότ θα κρατήσουν τους ανθρώπους σαν pets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis kwstas

Σιγα τη διαπιστωση.Ειμαστε pets σπο μονοι μας,δε χρειαζεται να περιμενουμε τα ρομποτ να το διαπιστωσουμε.Ασε που τα ρομποτ δε θα κανουν τις βλακειες που κανουμε εμεις.

Che ke faggot

Φραααααανκι
Suuuuuupeer

Geo

Τέτοιες ειδήσεις βλέπω κάθε μέρα. Κάθε φορά θυμάμαι ένα αστέρι στο άκου τι είπαν που σπουδάζει πληροφορική τρομάρα του. Τυχαία τον ρώτησε ο Φερεντίνος πως το βλέπει με την Τεχνητή Νοημοσύνη κι αν βλέπει το μέλλον με ρομπότ κτλ κι απάντησε ότι δε βλέπει ότι θα φτάσουμε εκεί. Εκεί που ήδη είμαστε αστέρι. Όπως μέχρι και η γιαγιά μου ξέρει, που δε σπουδάζει. Άλλο ένα αστέρι του 5 που το σπρώξαμε κι αυτό να πάρει πτυχίο με το ζόρι.

vasilist

Καλά αυτό δεν θέλει πρόβλεψη είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο σημείο Άνθωπος vs ΑΙ μπορεί να είναι σε μεγάλη κλίμακα αλλα μπορεί και να είναι σε πολύ μικρή.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάξει ο άνθρωπος ΑΙ ρομπότ, μπορεί οι λογικοί να μην το κάνουν αλλα στάνταρ θα βρεθεί ένας τρελός.

hernand

Σιγά ρε παιδια θα γίνει σαν το Terminator

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.