Sun Microsystems, Κοινωνικά δίκτυα για τη συνδέση της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε την παρουσίαση δύο portals κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιασμένα ειδικά για να συνδέσουν και να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα. Η νέα κοινότητα EduConnection.org εξυπηρετεί πελάτες της Sun από τον εκπαιδευτικό κλάδο, ενώ η Open Source University Meetup (OSUM) εξυπηρετεί πελάτες που ενδιαφέρονται για εργαλεία και πλατφόρμες προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα.

, Sun Microsystems, Κοινωνικά δίκτυα για τη συνδέση της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότηταςEduconnection.org
Οι τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα αποτελούν σήμερα μία λύση με καλή σχέση τιμής – απόδοσης για πολλούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Το 51% των σχολείων σε μία πρόσφατη έρευνα της EDUCAUSE τις χρησιμοποιεί ήδη. Ως κορυφαία εταιρεία σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα η Sun έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη δημιουργία κοινοτήτων για δημιουργούς λογισμικού με στόχο την ενίσχυση των τεχνολογικών καινοτομιών. Η Educonnection.org βασίζεται σε αυτή την κοινότητα δημιουργών και εστιάζει το ενδιαφέρον της στην επίλυση τεχνολογικών ζητημάτων.

Η Educonnection.org προσφέρει στα σχολεία μία πλατφόρμα με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και των καλύτερων πρακτικών που θα τους βοηθήσουν να μετριάσουν τις προκλήσεις της απόκτησης και υλοποίησης νέων τεχνολογιών σε μία εποχή αυξανόμενης πίεσης στον προϋπολογισμό τους. Επίσης, προσφέρει στη Sun την ευκαιρία να ενεργοποιήσει, να απασχολήσει και να υποστηρίξει απευθείας την εκπαιδευτική κοινότητα.

, Sun Microsystems, Κοινωνικά δίκτυα για τη συνδέση της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότηταςOpen Source University Meetup (OSUM)
Η OSUM της Sun είναι ένα νέο ανοιχτό δίκτυο που δημιουργήθηκε για σπουδαστές που ενδιαφέρονται να μάθουν, να μοιραστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία και πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα. Το portal υποστηρίζει την αληθινή ισχύ του ανοιχτού κώδικα, βοηθώντας τους σπουδαστές να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ανοιχτού κώδικα, όπως τα MySQL, NetBeans, Java, GlassFish, OpenSPARC, OpenSolaris και άλλα. Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την OSUM για να συναντηθούν σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που γίνονται στο campus και συντονίζονται από ένα δίκτυο από περισσότερους από 500 εκπροσώπους του Sun Campus. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες της παρουσίασης υπάρχουν ήδη 10.000 μέλη της κοινότητας της OSUM.

«Η Sun γνωρίζει ότι οι κοινότητες ηγούνται των καινοτομιών, ειδικά μεταξύ των εκπαιδευτών και των ερευνητών. Δημιουργήσαμε την Educonnection.org και την OSUM για να ενθαρρύνουμε τη συζήτηση και την κοινοποίηση πληροφοριών ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από σπουδαστές έως εκπαιδευτές», δήλωσε ο Joe Hartley, vice president του τμήματος global education, government and healthcare της Sun Microsystems. «Κατά τη διάρκεια της EDUCAUSE 2008 παρουσιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο ανοιχτός κώδικας, το Web 2.0 και άλλες κορυφαίες τεχνολογίες έχουν ήδη αντίκτυπο στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Με νέα forums όπως η Educonnection.org και η OSUM, η προσέγγισή μας που εστιάζει στην κοινότητα θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το ψηφιακό campus του σήμερα, ενώ προετοιμάζουμε τους πρωτοπόρους του αύριο.»

, Sun Microsystems, Κοινωνικά δίκτυα για τη συνδέση της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότηταςΚατά τη διάρκεια της EDUCAUSE 2008 η Sun παρουσίασε προϊόντα και λύσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:
MySQL for Education
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η βάση δεδομένων MySQL ανοιχτού κώδικα στο campus, τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για διοικητικούς σκοπούς.
Immersive Education
Το δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό για εικονική διδασκαλία της Sun, Project Wonderland.
Virtualization Solutions
Το Sun xVM VirtualBox(TM), αποτελεί τη δωρεάν και ανοιχτού κώδικα επιτραπέζια πλατφόρμα virtualization της Sun, που τρέχει σε x64 servers.
Υποδομή για ψηφιακό campus
Η τεχνολογία της Sun για ψηφιακό campus, στο οποίο περιλαμβάνονται τα Identity Management, SOA/JavaCAPS, Sun xVM Ops Center, και το λειτουργικό σύστημα Solaris OS.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chriszlatis

Ε, ψιλοπράγματα δηλαδή… και εμείς εδώ έχουμε τον Αλογοσκούφη να παινεύεται που έκανε αποκλειστική συνεργασία με τη Microsoft…

Ζούμε δυστυχώς σε μια άλλη εποχή στην Ελλάδα… και ο υπόλοιπος κόσμος προχωρά με βήμα γοργό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Sun

Sun Microsystems, JavaFX online event

On December 4, 2008, visit javafx.com and see how JavaFX – an expressive, rich client platform – can help you create and deliver Rich Internet Applications (RIAs) with immersive media and content across all screens of your life. Come back to javafx.com on December 5 to see Jonathan Schwartz, CEO and President of Sun Microsystems, […]

Events Java Sun

Sun Microsystems | Java Developer Day στην Αθήνα

Η Sun Microsystems, η εταιρία που δημιούργησε την τεχνολογία Java, το λειτουργικό σύστημα Solaris και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κώδικα ανοιχτού λογισμικού παγκοσμίως, σε συνεργασία με το Athens Information Technology (AIT) ανακοινώνει τη διοργάνωση της ημερίδας Java Developer Day την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 09:00.

Events Sun

Sun Microsystems | 1ο ECO Computing Conference

Η Sun Microsystems Hellas διοργανώνει το 1ο ECO Computing Conference, που αποτελεί την πρώτη ημερίδα στην Ελλάδα με αντικείμενο το Green IT και τις δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα για την υιοθέτηση του Sustainable Computing από τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Business Sun

Sun Microsystems | Προμήθεια ΙΤ Προϊόντων και Παροχή Υπηρεσιών για την EE

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε την σύναψη σύμβασης πλαισίου για την προμήθεια servers που προσαρμόζονται στην έκδοση 3 της προδιαγραφής Single UNIX OS (συμπεριλαμβανομένων των επιλογών, των επεκτάσεων και των σχετικών υπηρεσιών τους) σε διάφορα ιδρύματα, οργανισμούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχαν στην ανοικτή προκήρυξη του έργου. Οι φορείς υποδοχής των προϊόντων και υπηρεσιών […]